Sunday, Sep 05th

Last update:08:30:36 PM GMT

You are here:

Δήμος κατά Νομαρχίας για Ξερόλακκα

E-mail Εκτύπωση PDF

της
Αναβλήθηκε λόγω της απεργίας, η χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαϊας, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί και το θέμα της μελέτης του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Στο μεταξύ, ευθύνες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαϊας για το θέμα του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, αποδίδει ο Δήμος Πατρέων, με χθεσινή ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει, η Επιστημονική Επιτροπή Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία του νέου κυττάρου στο ΧΥΤΑ.

Ωστόσο, «προξενεί κατάπληξη, όπως τονίζει ο Δήμος, ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, απέρριψε τη Μελέτη, χωρίς να λάβει υπόψη της, τις προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής, όπως επίσης, αγνόησε, την έγγραφη γνωμοδότηση εκπροσώπου του ΤΕΕ».

Στην ίδια ανακοίνωση του Δήμου, τονίζεται ότι δεν υπάρχει η παραμικρή προοπτική μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φλόκα, πριν από την 1/1/2013 και επομένως, πρέπει να δημιουργηθεί το νέο κύτταρο στην Ξερόλακκα, για να δέχεται τα απορρίμματα της Πάτρας, μέχρι τις 31/12/2012.