Sunday, Sep 05th

Last update:08:30:36 PM GMT

You are here:

Πολιτική

Ο Α. Κατσιφάρας υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ ;

E-mail Εκτύπωση PDF

του

Η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Απόστολο Κατσιφάρα, οδηγεί εκ του ασφαλούς στο συμπέρασμα, ότι ο κ. Κατσιφάρας θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, με υποψήφιους κατά πάσα πιθανότητα Αντιπεριφερειάρχες, τους σημερινούς Νομάρχες.Ο Νομάρχης Αχαϊας και ενδιαφερόμενος για την Περιφέρεια Δημήτρης Κατσικόπουλος, φέρεται ότι θα περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος για να τοποθετηθεί επί των εξελίξεων, ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφίρας έχει δηλώσει παρών για την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη, ενώ το ενδεχόμενο αυτό θα απασχολήσει και το Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιο Σώκο.

Δημαράς: Θα τα βρούμε με τη Λένα- Ο Χριστόπουλος πήγε πρώτα στον Σαμαρά και μετά στην κοινωνία

E-mail Εκτύπωση PDF

και

Την βεβαιότητά του ότι θα τα βρούν με την Λένα Καλεντζώτη εξέφρασε πριν από λίγο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Achaia Channel o υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ενώ ταυτόχρονα άφησε αιχμές εναντίον του υποψηφίου Κώστα Χριστόπουλου δηλώνοντας ότι απευθύνθηκε πρώτα στον Αντώνη Σαμαρά και μετά στην κοινωνία και αφήνοντας να εννοηθεί ότι μόνο περί ανέξάρτητης υποψηφιότητας δεν πρόκειται.

Ο κ. Δημαράς ερωτώμενος για την κ. Καλεντζώτη είπε ότι από παλιά τους συνδέουν κοινές θέσεις απέναντι στα προβλήματα της πόλης και έχουν ταυτιστεί σε πολλά θέματα παρά το γεγονός ότι ανήκαν σε διαφορετικές παρατάξεις και δεν είχαν ποτέ έρθει σε συννενόηση μεταξύ τους.

Αμέφερε ότι ήρθε η ώρα να αναλάβουν δράση άνθρωποι όπως η Λένα που υπηρετούν με πίστη και αγάπη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επεσήμανε ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις μεταξύ τους στη βάση της υπηρεσίας της  ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης και κατέληξε λέγοντας: Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια καλή συνέχεια και μια θετική κατάληξη.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Χριστόπουλο, ο κ. Δημαράς αναρωτήθηκε που ήταν πριν από ένα μήνα και συνέχισε: "Αν δεν τον καλούσε ο Αντώνης Σαμαράς θα ήταν υποψήφιος; Πρώτα απευθύνθηκε στον Σαμαρά και μετά στους Πατρινούς".

Ο τύπος σήμερα

E-mail Εκτύπωση PDF

και

Το μείζον πρόβλημα που σημειώνεται σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες απειλούνται με λουκέτα λόγω της οικονομικής ύφεσης, το "μίνι" φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από το Σεπτέμβριο, καθώς και τα νέα δεδομένα που έφερε η κατάργηση της βάσης του 10 στις εισαγωγικές εξετάσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Πέμπτη.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ολες οι Βάσεις. Αναλυτικά ανά Σχολή".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στα ΤΕΙ με λευκή κόλλα. Έπιασαν... πάτο οι βάσεις".

Η ΑΥΓΗ: "Απόγνωση στους μικρομεσαίους. Προβλέπεται ότι θα κλείσουν 375.000 επιχειρήσεις και θα χαθούν 305.000 θέσεις απασχόλησης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η ξέφρενη κούρσα των spreads αποκλείει την Ελλάδα από τις διεθνείς αγορές και επαναφέρει τα σενάρια για χρεωκοπία".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πιο δύσκολα στα ΑΕΙ αλλά με βαθμό 0,9 σε ΤΕΙ. Ανέβηκαν οι βάσεις στις σχολές μεσαίας ζήτησης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εμπαίζουν την κοινωνία. Η κυβέρνηση μιλά για "φως..." όταν αναμένονται 175.000 λουκέτα και 300.000 απολύσεις".

ΕΘΝΟΣ: "Κραχ στις βάσεις. Έρχεται κύμα αλλαγών στο εξεταστικό".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Είναι... κεφάτος ψωνίζει από το Βερόπουλο. Μυστηριώδες ταξίδι express του πρωθυπουργού στα Σκόπια με πρόσχημα τα εγκαίνια Super Market".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κουτσοί - στραβοί - ξύλα απελέκητα στα Πανεπιστήμια. Υποψήφιος μπήκε στα ΤΕΙ με γενικό βαθμό 0,91 της μονάδας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λευκές κόλλες - Μαύρη παιδεία. Κραχ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Εισήχθη υποψήφιος με βαθμό 0,9. Μπήκαν σε σχολές χιλιάδες μαθητές που έγραψαν κάτω από τη βάση και έμειναν 4.108 κενές θέσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η κρίση "πείραξε" τις βάσεις. 16σέλιδο ένθετο. Πίνακες με τις βάσεις ανά τμήμα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ".

ΕΣΤΙΑ: "Καμπανάκι κινδύνου από τα ακίνητα. Ανησυχίες για ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κάτω από τη βάση η Παιδεία. Σε κάποια τμήματα ΤΕΙ εισάγονται υποψήφιοι με μέσο όρο κάτω από τη μονάδα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Λουκέτο μία στις πέντε επιχειρήσεις. ΓΣΕΒΕΕ: Κίνδυνος να χαθούν πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το χάσμα φέρνει νέο σύστημα εξετάσεων".

Η ΝΙΚΗ: "Βάζουν χέρι σε μισθούς-συντάξεις. Βροχή οι καταγγελίες για τις τράπεζες και τις "αναλήψεις" που κάνουν".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Αντ' αυτού... ο Ραγκούσης. Προωθεί σενάρια αναβάθμισης του ρόλου του".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μάχη της λαϊκής οικογένειας για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών της. Δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ".

Metro: "Πέρασε και η... κουτσή Μαρία. Ελεύθερη πτώση σημείωσαν οι βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ".

Πηγή: skai.gr

Δημοπρατείται ο κόμβος σύνδεσης του νέου Λιμανιού

E-mail Εκτύπωση PDF

 

http://img.protothema.gr/8BED295FF6A99612538BC02D7C03C1C3.jpg
Ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, υπέγραψε τη δημοπράτηση του ανισόπεδου κόμβου σύνδεσης των παραγλαύκειων οδών με το νέο Λιμάνι της Πάτρας.  Πρόκειται για έργο με συνολικό προϋπολογισμό 48.000.000 ευρώ, η δημοπράτηση του οποίου είχε αναβληθεί λίγο πριν από τις Εθνικές εκλογές.
Η δημοπράτηση είχε παγώσει, με το αιτιολογικό της μη εξασφάλισης αδρανών υλικών, λόγω επικείμενης διακοπής της λειτουργίας των λατομείων στον Άραξο.  Όπως είναι γνωστό οι λατομικές εταιρείες κινούνται για την αναστολή της διακοπής και ενδεχομένως να το επιτύχουν.

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή του επιχειρηματία της Πάτρας

E-mail Εκτύπωση PDF

http://img.protothema.gr/63F867CF3A8FF0A926A5A95B9849AE47.jpg
Ενάμισι  μήνα μετά την περιπετειώδη  απαγωγή ενός 27χρονου επιχειρηματία έξω από το μαγαζί του στην Πάτρα, οι αστυνομικές αρχές έχουν στην διάθεσή τους τα στοιχεία πέντε εκ των επτά δραστών και έχουν ήδη συλλάβει έναν από αυτούς.

Η απαγωγή  έγινε στις 17 Ιουνίου, όταν οι δράστες έβαλαν με τη βία τον επιχειρηματία σε ένα αυτοκίνητο και τον οδήγησαν σε άγνωστη περιοχή. Αμέσως μετά, επικοινώνησαν με την οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα που όταν πήραν τον άφησαν ελεύθερο, στην περιοχή της Κινέττας Αττικής, αφού πρώτα του άρπαξαν και 2.500 ευρώ που είχε πάνω του!

Στην  αρπαγή του 27χρονου συμμετείχαν  επτά άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία. Από αυτά, έχει εξακριβώσει τα στοιχεία των πέντε και οι έρευνες συνεχίζονται. Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 20 – 40 χρόνων, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και στη συνέχεια εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης κατά των δραστών. Ήδη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πρώτο από τα μέλη της σπείρας, έναν 39χρονο από την Πάτρα.

protothema.gr

Σελίδα 1 από 19