Ένας σπάνιος, πράσινος κομήτης θα περάσει από τη Γη από αυτή την εβδομάδα

Αν κοιτάξετε τον νυχτερινό ουρανό τον επόμενο μήνα και δείτε ένα μικρό πράσινο φως στον ουρανό, μην πανικοβληθείτε, οι εξωγήινοι δεν έχουν προσγειωθεί.

Ένας σπάνιος πράσινος κομήτης αναμένεται να περάσει από τη Γη αυτή την εβδομάδα και να παραμείνει ορατός στον νυχτερινό ουρανό για σχεδόν ένα μήνα, σύμφωνα με τη NASA και τους αστρονόμους.

Αυτή η εικόνα φυλλαδίου από τον ιστότοπο της NASA δείχνει τον κομήτη C/2022 E3 (ZTF), ο οποίος ανακαλύφθηκε από αστρονόμους χρησιμοποιώντας την κάμερα έρευνας ευρέως πεδίου στην Μεταβατική Εγκατάσταση του Zwicky.

Dan Bartlett/NASA/AFP μέσω Getty Images

Ο κομήτης C/2022 E3 (ZTF) ανακαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο όταν βρισκόταν ήδη στην τροχιά του Δία. Διακρίνεται για την πράσινη λάμψη του.

Ο κομήτης θα πλησιάσει τον Ήλιο, ή το περιήλιο, στις 12 Ιανουαρίου και θα είναι ορατός στους αστρολόγους στο βόρειο ημισφαίριο, δήλωσαν επιστήμονες της NASA. Όσοι βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο θα μπορούν να δουν τον κομήτη τον Φεβρουάριο.

«Οι κομήτες είναι απρόβλεπτοι, αλλά αν αυτός συνεχίσει την τρέχουσα τάση του στη φωτεινότητα, θα είναι εύκολα ανιχνεύσιμος με κιάλια και ορατός με γυμνό μάτι κάτω από τον σκοτεινό ουρανό», έγραψε η NASA στην ανάρτησή της. “Ποιο είναι το πρόβλημα” blog νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Φωτογραφία: Ο κομήτης C/2022 E3 (ZTF) κάνει την πλησιέστερη προσέγγισή του στη Γη στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Ο κομήτης C/2022 E3 (ZTF) θα κάνει την πλησιέστερη προσέγγισή του στη Γη στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

NASA

Ο κομήτης θα κινείται βορειοδυτικά στον ορίζοντα όλο τον Ιανουάριο και θα κάνει την πλησιέστερη προσέγγισή του στη Γη μεταξύ 1ης και 2ας Φεβρουαρίου, ανέφερε η NASA. Εκείνη την εποχή, ο κομήτης θα απέχει 26 εκατομμύρια μίλια από τον πλανήτη, σύμφωνα με τους αστρονόμους.

READ  Κόκκινος συναγερμός έχει εκδοθεί στην Ευρώπη καθώς ο καύσωνας φέρνει προειδοποιήσεις για την υγεία

Ο κομήτης, σύμφωνα με τους αστρονομικούς χάρτες, θα βρίσκεται κοντά στον Άρη σε περίπου μια εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *