Ένας σταθμός βοήθειας που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών της Γάζας θα αφαιρεθεί και θα επισκευαστεί μετά από ζημιές

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (AP) – Ένα προσωρινό σκάφος που κατασκευάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Ένα πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε Παλαιστίνιους που λιμοκτονούν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στα ανοικτά των ακτών της Γάζας θα επισκευαστεί μετά από ζημιές από τη θάλασσα και τις καιρικές συνθήκες, ανακοίνωσε την Τρίτη το Πεντάγωνο.

Τις επόμενες δύο ημέρες, το σκάφος θα ρυμουλκηθεί από την παραλία και θα σταλεί στην πόλη Άσντοντ του νότιου Ισραήλ, όπου η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ θα το επισκευάσει, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh. Είπε ότι οι επισκευές θα διαρκέσουν “τουλάχιστον περισσότερο από μία εβδομάδα” μετά την οποία το πλοίο θα πρέπει να αγκυροβολήσει ξανά στα ανοικτά των ακτών της Γάζας.

«Όταν ήταν σε λειτουργία, λειτούργησε και είχαμε μια ατυχή συρροή καιρικών καταιγίδων που το κατέστρεψαν για λίγο», είπε ο Σινγκ. «Λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αργότερα, θα πρέπει να είμαστε ξανά σε λειτουργία».

Το πλοίο, που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει δια θαλάσσης, είναι ένας από τους λίγους τρόπους με τους οποίους οι Παλαιστίνιοι μπορούν να λάβουν δωρεάν τρόφιμα και άλλες προμήθειες. Στα πρόθυρα της πείνας Ανάμεσα σε ένα μωρό σχεδόν 8 μηνών Πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς Στη Γάζα.

Τα δύο κύρια σημεία διέλευσης στη νότια Γάζα είναι η Ράφα από την Αίγυπτο και ο Κερέμ Σαλόμ από το Ισραήλ Μη λειτουργικό ή ως επί το πλείστον απρόσιτο Καθώς το Ισραήλ σπρώχνει στη Ράφα, πολεμώντας κοντά στον ΟΗΕ. Το πλοίο και δύο περάσματα από το Ισραήλ στη βόρεια Γάζα έχουν εισέλθει στο μεγαλύτερο μέρος της εισερχόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

READ  Ο Jeff Schell, Διευθύνων Σύμβουλος της NBCUniversal, παραιτήθηκε μετά την έρευνα

Η οπισθοδρόμηση είναι η πιο πρόσφατη για την αποβάθρα των 320 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία άρχισε να λειτουργεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες και έχει ήδη τραυματίσει τρία μέλη του στρατού των ΗΠΑ και έχει οδηγήσει τέσσερα πλοία στην ξηρά λόγω της θαλασσοταραχής. Ο Σινγκ είπε ότι δύο από τα μέλη της υπηρεσίας υπέστησαν ελαφρά τραύματα, αλλά ο τρίτος ήταν ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπήρχαν και προμήθειες Σταμάτησε για δύο ημέρες Ένας Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν επιτέθηκαν φορτηγά βοήθειας από το πλοίο.

Το πλοίο ήταν πλήρως επιχειρησιακό αργά το Σάββατο, καθώς η σφοδρή θάλασσα ρυμούλκησε τέσσερα στρατιωτικά σκάφη που χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν βοήθεια από εμπορικά πλοία στο πλοίο. Η κατασκευή ήταν αγκυροβολημένη στην παραλία της Γάζας και παρείχε ένα μακρύ μονοπάτι για τα φορτηγά να οδηγήσουν τη βοήθεια στην ξηρά.

Δύο πλοία έχουν αποκλειστεί στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ. Ο ένας έχει ήδη ανακτηθεί και ο άλλος θα ανακτηθεί τις επόμενες 24 ώρες με τη βοήθεια του ισραηλινού στρατού, είπε ο Σινγκ. Είπε ότι οι άλλες δύο βάρκες έχουν προσαραγεί στα ανοικτά των ακτών της Γάζας και θα ανακτηθούν τις επόμενες δύο ημέρες.

Ο ανταποκριτής του AP Ουάσιγκτον, Sagar Meghani, αναφέρει ότι ένα αυτοσχέδιο πλοίο αμερικανικής κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει βοήθεια στη Γάζα έχει υποστεί ζημιές από ταραγμένη θάλασσα.

Μετά από αυτό έρχεται η αναστολή του πλοίου Η νέα θαλάσσια διαδρομή άρχισε να μαζεύει ατμόΠαρασχέθηκαν περισσότεροι από 1.000 μετρικοί τόνοι επισιτιστικής βοήθειας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα επιμείνει ότι οι αποβάθρες δεν μπορούν να προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζονται οι πεινασμένοι Γάζες και ότι πρέπει να ανοίξουν πρόσθετα σημεία ελέγχου για φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας. Με τη μέγιστη χωρητικότητα, το πλοίο θα έφερνε αρκετή τροφή για τους 500.000 ανθρώπους της Γάζας και Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει την ανάγκη για ανοιχτό πέρασμα ξηράς για τα υπόλοιπα 1,8 εκατομμύρια.

READ  Η ανακάλυψη εξωπλανήτη με σούπερ χνουδωτό "Cotton Candy" συγκλονίζει τους επιστήμονες - "Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς σχηματίστηκε αυτός ο πλανήτης"

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επίσης να συνεχίσουν την παράδοση τροφίμων αεροπορικώς, κάτι που μπορεί να μην καλύψει όλες τις ανάγκες.

Μια εμβάθυνση Ισραηλινή επίθεση στη νότια πόλη Ράφα Έχει καταστήσει αδύνατο για τα πλοία ανθρωπιστικής βοήθειας να περάσουν από τη διάβαση, μια βασική πηγή καυσίμων και τροφίμων στη Γάζα. Το Ισραήλ λέει ότι η βοήθεια έρχεται μέσω μιας άλλης συνοριακής διέλευσης, του Κερέμ Σαλόμ, αλλά οι ανθρωπιστικές οργανώσεις λένε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις δυσκολεύουν την ανάκτηση βοήθειας για διανομή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *