Ήταν η πρώτη συγκέντρωση κατά των αμβλώσεων μετά την ήττα του Roe

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων συγκεντρώθηκαν στο National Mall Παρασκευή για την Πορεία για τη Ζωή, μια συγκέντρωση που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο από το 1974 για να διαμαρτυρηθούν ο Roe εναντίον του Wade.

Φέτος για πρώτη φορά βρέθηκαν εκεί για να γιορτάσουν τον χαμό του. Μόλις ηττήθηκε ο Roe, ανώτεροι ηγέτες του κινήματος τόνισαν ότι αυτή ήταν μια ευκαιρία για νέες ιδέες, οργανώσεις και φωνές να προκύψουν και να δώσουν νέα ενέργεια στον αγώνα.

«Αυτή ήταν η αρχή ενός εντελώς νέου κινήματος υπέρ της ζωής», είπε η Σούζαν Μπ. Η Marjorie Tannenfelser, πρόεδρος της Anthony Pro-Life America, είπε στους New York Times λίγο πριν ξεκινήσει η εκπομπή. «Ο φόρτος εργασίας μας έχει αυξηθεί 50 φορές». Είπε ότι οι προτεραιότητες της οργάνωσής του περιλαμβάνουν την ψήφιση πιθανής πολιτειακής νομοθεσίας κατά των αμβλώσεων και την εργασία για την εκλογή ενός «έτοιμου για μάχη» υποψηφίου κατά των αμβλώσεων στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ακτιβιστές σε όλη τη χώρα δήλωσαν ότι αναμένουν την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο κατέρριψε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση το περασμένο καλοκαίρι, το αποκορύφωμα πέντε δεκαετιών ακτιβισμού. Ιστορικά, η πορεία χρησίμευσε ως αφορμή για στρατηγική, κοινωνικοποίηση και δημιουργία νέων δεσμών με άλλους ακτιβιστές.

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκαλίζ από τη Λουιζιάνα, ενθάρρυνε τους παρευρισκόμενους να καλέσουν τους γερουσιαστές τους να υποστηρίξουν τον Νόμο Προστασίας των Επιζώντων από Αμβλώσεις που γεννήθηκαν ζωντανά, που ψηφίστηκε από τη Βουλή υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών την περασμένη εβδομάδα. Ο Μπιλ μπορεί Οι γιατροί που κάνουν εκτρώσεις πρέπει να τιμωρούνται ποινικάΜια ζωντανή γέννα θα πρέπει να αναζωογονηθεί κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας άμβλωσης.

«Όταν είσαι σε μια μάχη, είναι σημαντικό να εστιάζεις στην αποστολή σου, αλλά είναι πιο σημαντικό να γιορτάζουμε τις νίκες σε κάθε βήμα», είπε ο κ. είπε ο Scalise, επαινώντας ιδιαίτερα τους νέους ακτιβιστές για τη δέσμευσή τους. «Η επόμενη φάση ξεκινά τώρα».

Ο εκπρόσωπος Κρις Σμιθ, Ρεπουμπλικανός από το Νιου Τζέρσεϊ και συμπρόεδρος του Κογκρέσου υπέρ της Ζωής, ευχαρίστησε από το βήμα τον δικαστή Samuel Alito. «Έχουμε μια εγγεγραμμένη έκκληση για προστασία της ζωής», είπε.

Εξέχουσες προσωπικότητες κατά των αμβλώσεων ανακατεύτηκαν με το πλήθος κοντά στη σκηνή, συμπεριλαμβανομένου του Frank Pavone του Breasts for Life, πρόσφατα ακτιβιστή. Αφαιρέθηκε από την ιεροσύνη από το Βατικανό αφού κρίθηκε ένοχος για ανυπακοή και «συκοφαντικές επικοινωνίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

READ  Ζωντανές ενημερώσεις για την κατάρρευση της γέφυρας Baltimore Key: Προκλήθηκε «δομική αστοχία» καθώς αρχίζει ο μαζικός καθαρισμός

Ο ηθοποιός Τζόναθαν Ρούμι υποδύεται τον Ιησού Δημοφιλές χριστιανικό δράμα “The Chosen One” Υπήρξε ένα χειροκρότημα από το πλήθος. Έδωσε μια ευρεία και ευδιάκριτη θρησκευτική ομιλία στον «στρατηγό Ζ και τον στρατηγό Άλφα» στην οποία τους παρότρυνε να προσεύχονται το κομποσκοίνι, να χρησιμοποιούν τους πόρους τους για να προστατεύσουν τις αξίες τους και «να αντισταθούν στις επιθέσεις στο οικογενειακό σύστημα και την ιερότητα». ΖΩΗ.”

Το περασμένο καλοκαίρι κάποιοι ενθουσιώδεις ήλπιζαν ότι θα ήταν το πάρτι του αιώνα τους Μια κρίσιμη στιγμή για κίνηση. Μετά από σημαντικές απώλειες στις ενδιάμεσες εκλογές, οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές Παλεύοντας με το τι σημαίνει να είσαι «υπέρ της ζωής». Στο μετα-Roe πολιτικό τοπίο. Συμπεριλαμβανομένων άλλων ζητημάτων πολιτισμού-πολέμου Συζητήσεις για το φύλο, πάρτε οξυγόνο στα δεξιά. και ο πρώην πρόεδρος Donald J. Τραμπ, έγινε Ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που μίλησε στην παρέλαση Προσωπικά το 2020, φαίνεται να είναι εκτός δράσης τώρα Κατηγορώντας «Ζήτημα αμβλώσεων» Οι απώλειες των Ρεπουμπλικανών ενδιάμεσα και Μαστίγωμα ευαγγελικών ηγετών Επειδή δεν του ήταν αρκετά πιστός.

Η προεδρική πολιτική ήταν σε μεγάλο βαθμό εκτός σκηνής την Παρασκευή. Franklin Graham, Mr. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ, ο κορυφαίος ευαγγελικός υποστηρικτής του, ο κ. Ευχαρίστησε τόσο τον Τραμπ όσο και τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στην τελευταία του προσευχή.

Πολλοί ακτιβιστές λένε ότι βλέπουν την επαναφορά ως θετική.

«Ο Dobbs έδωσε μια απίστευτη ευκαιρία για καινοτομία στο κίνημα υπέρ της ζωής, ιδιαίτερα σε κρατικό επίπεδο», είπε ο Brent Leatherwood για την υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανέτρεψε τον Roe. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Θρησκευτικής Ελευθερίας, ο βραχίονας δημόσιας πολιτικής της Νότιας Βαπτιστικής Συνέλευσης, ο κ. Η Leatherwood εξελέγη το περασμένο φθινόπωρο.

Κύριος. Το Leatherwood ήταν εκεί. Ένα από τα πρώτα του έργα ήταν ένα πρόγραμμα σπουδών για τις αμβλώσεις και άλλα «θέματα ζωής», που διανεμήθηκε από τις εκκλησίες. Η ομάδα ιδρύθηκε από τη Lauren McAfee, εγγονή των ιδρυτών του Hobby Lobby.

Ενώ η πορεία ανέδειξε πολλούς πυλώνες του κινήματος, προσέλκυσε και μερικούς νεοφερμένους.

READ  Οι αγώνες καλούνται και είναι πολύ κοντά - NBC Chicago

Η Χόλι Σέλτον είπε ότι έκανε έκτρωση στα 18 της στο Αρκάνσας. Το πρωί της Παρασκευής, συμμετείχε για πρώτη φορά στην Πορεία για τη Ζωή, κρατώντας μια ταμπέλα που έγραφε: «Μετανιώνω για την έκτρωση».

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την έκτρωση της, η κυρία Σέλντον, θεραπεύτρια, μετακόμισε στην Ουάσιγκτον με την κόρη της που ήταν κολεγιακή.

«Είναι κάτι νέο για μένα», είπε η κυρία Σέλτον. «Νομίζω ότι σήμερα είναι η αρχή της ανάρρωσής μου».

Η Βερόνικα ντε λα Κρουζ, 29 ετών, συμμετέχει στο March for Life κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία. Φέτος, εντάχθηκε σε μια ομάδα μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Institute of the Incarnate Word, μια καθολική ομάδα.

Ελπίζει ότι η ανατροπή του Roe θα αλλάξει τη νοοτροπία της επόμενης γενιάς Καθολικών, έτσι ώστε οι νέοι να θέλουν να απορρίψουν την άμβλωση, ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς της πρακτικής.

«Θέλουμε να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά το πιο σημαντικό πρέπει να αλλάξει η προοπτική των ανθρώπων», είπε. «Πρόκειται για έναν ηθικό νόμο και οι νέοι μας δεν έχουν αυτή τη γνώση».

Η Τζούλια Σαντίκ παρέλασε με περίπου 30 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Cedarville του Οχάιο, όπου είναι η αντιπρόεδρος του κεφαλαίου Student for Life. Είναι η πρώτη φορά στην παρέλαση.

Η κ. Sadiq είπε ότι η απόφαση της Rowe δεν μείωσε τον ενθουσιασμό της για δουλειά, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης εθελοντών σε ένα τοπικό κέντρο πόρων εγκυμοσύνης. «Οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια περισσότερο από ποτέ», είπε.

Καθώς τα πλήθη παρατάχθηκαν στον δρόμο μεταξύ του Καπιτωλίου των ΗΠΑ και του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η διάθεση ήταν ευφορική. Το “Celebration” από το Kool & the Gang συνδυάστηκε με τους ήχους ενός φορητού ηχείου με μια χορωδία του καθολικού σχολείου να τραγουδά το “Amazing Grace”. Άλλες ομάδες απήγγειλαν την προσευχή του Κυρίου, «Σά να νά, να νά, ρε, ρο, αντίο!» Το τραγούδησαν αυτό. Ο “ράπερ MAGA”, γνωστός ως Forgiato Blow, φόρεσε ένα φούτερ που έγραφε “TRUMPS NEPHEW” και πόζαρε για φωτογραφίες στην πορεία με έφηβους θαυμαστές.

Σε άλλες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων κοινωνικοποιήθηκαν και έκαναν νέες συνδέσεις.

Ο Herb Geraghty, 26 ετών, εκτελεστικός διευθυντής της Rehumanize International, χρησιμοποίησε την πορεία για να επαναλανσάρει την Gay and Lesbian Pro-Life Alliance ως Rainbow Pro-Life Alliance.

READ  Η Eagles QB Jalen Hurts απέκτησε μεταπτυχιακό στην Οκλαχόμα

«Αν δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι από το mainstream κίνημα, θα δημιουργήσουμε τον δικό μας χώρο», είπε, προσθέτοντας ότι η αυξανόμενη παρουσία Gen Z στο κίνημα κατά των αμβλώσεων «Είμαι αισιόδοξος».

Η Rehumanize International, η οποία αντιτίθεται στις αμβλώσεις και τη θανατική ποινή, διοργανώνει έρανο για καραόκε την Παρασκευή το βράδυ σε ένα μπαρ μετά το πάρτι. (Θα είναι διαθέσιμες επιλογές για χορτοφάγους και η πρόσκληση σημειώνει ότι ο χώρος διαθέτει μπάνια με ουδέτερο φύλο.)

Η Abigail Bongiorno, δικηγόρος της Thomas More Society, μιας συντηρητικής δικηγορικής εταιρείας που εκπροσωπεί πελάτες κατά των αμβλώσεων, δήλωσε ικανοποιημένη με την παρουσία τόσων πολλών νέων.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που έχω ήδη δει, ο αριθμός των νεαρών γυναικών εδώ, είναι απολύτως εκπληκτικός», είπε.

Την Κυριακή, στην πολιτεία της κυρίας Bongiorno, το Ουισκόνσιν, το 2017 ο κ. Θα είναι η κύρια οικοδέσποινα της ετήσιας Γυναικείας Πορείας, που δημιουργήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την ορκωμοσία του Τραμπ. Η φετινή Πορεία των Γυναικών θα επικεντρωθεί στην προστασία της πρόσβασης στις αμβλώσεις. .

Η Rachel Carmona, εκτελεστική διευθύντρια του Women’s March, χαρακτήρισε τον θάνατο του Roe «μια ήττα τυλιγμένη με νίκη» για τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς αναγκάζονται να ανταγωνίζονται τους πρόσφατα ενεργοποιημένους ψηφοφόρους που υποστηρίζουν την πρόσβαση στις αμβλώσεις.

Η ομάδα Καθολικοί για την Επιλογή συμπλήρωσε τη διαδρομή της παρέλασης με φυλλάδια που έφεραν συνθήματα που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των αμβλώσεων. Άλλοι ακτιβιστές διέκοψαν την πρωινή προσευχή της Παρασκευής που σχετίζεται με την πορεία, φωνάζοντας «προστατέψτε την πρόσβαση στις αμβλώσεις».

Η Nadine Seiler στάθηκε με μια φίλη της σε μια γωνιά του δρόμου απέναντι από το National Mall Friday για μια μοναχική διαμαρτυρία που ονομάζεται March for Life.

«Είμαι απογοητευμένος από την πλευρά υπέρ των αμβλώσεων», είπε. Πιστεύει ότι το κύριο κίνημα για τα δικαιώματα των αμβλώσεων δεν έχει κινητοποιήσει με τον τρόπο που έχει κινητοποιήσει η αντιπολίτευση. Κούνησε το κεφάλι της μπροστά στο πλήθος που αυξανόταν.

«Δεν προσποιούμαστε έτσι. «Βγαίνουν συνέχεια σε αριθμούς και προσελκύουν υποστηρικτές», είπε. «Τους πήρε 49 χρόνια, αλλά κατέστρεψαν τα δικαιώματά μας και έκαναν όλους με μήτρα πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *