Αγορά τώρα Πληρώστε αργότερα οι εταιρείες πρέπει να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία των ΗΠΑ για τις πιστωτικές κάρτες

Ο διευθυντής της CFPB Rohit Chopra κατέθεσε κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής στις 14 Ιουνίου 2023.

Τομ Γουίλιαμς | Cq-roll Call, Inc. | Καλές εικόνες

ο Γραφείο Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών Ο αναπτυσσόμενος κλάδος των καταναλωτών-αγορά-τώρα-πληρωμή-αργότερα έχει την ίδια ομοσπονδιακή προστασία με τις πιστωτικές κάρτες, ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον νόμο για δεκαετίες Truth in Lending, ο οργανισμός εξέδωσε έναν αποκαλούμενο «ερμηνευτικό κανόνα» που αντιμετωπίζει τους δανειστές BNPL το ίδιο με τους παραδοσιακούς παρόχους πιστωτικών καρτών.

Αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος – επί του παρόντος κυριαρχείται από εταιρείες fintech ΕπιβεβαιώνωΚλάρνα και PayPal – Έκδοση επιστροφών χρημάτων για επιστρεφόμενα προϊόντα ή ακυρωμένες υπηρεσίες, διερεύνηση εμπορικών διαφορών και αναστολή πληρωμών κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και έκδοση λογαριασμών με στοιχεία πληρωμής.

«Ανεξάρτητα από το αν ένας αγοραστής σύρει μια πιστωτική κάρτα ή αγοράσει και πληρώσει αργότερα, δικαιούται σημαντική προστασία των καταναλωτών βάσει μακροχρόνιων νόμων και κανονισμών που ήδη υπάρχουν», δήλωσε ο διευθυντής της CFPB, Rohit Chopra.

Σε μια σημαντική νίκη από το Ανώτατο Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, η CFPB απώθησε σκληρά τον χρηματοπιστωτικό κλάδο των ΗΠΑ εκδίδοντας κανόνες που μειώνουν τα τέλη καθυστέρησης πιστωτικών καρτών και τις κυρώσεις υπερανάληψης. Η εταιρεία δημιουργήθηκε μετά την οικονομική κρίση του 2008 Άρχισε να ρωτά Βιομηχανία BNPL έως τα τέλη του 2021.

Αυξανόμενο χρέος

2019 έως 2021 Η χρήση υπηρεσιών ψηφιακών δανείων με δόσεις έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Chopra κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης. Ορισμένες από τις ανησυχίες της CFPB δίνονται στους χρήστες Έχουν πάρα πολλά χρέη για να αντιμετωπίσουν, είπε.

READ  Η γέφυρα της Βαλτιμόρης ανατινάχθηκε σε ελεγχόμενη έκρηξη

«Αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα αποτελεί πλέον σημαντικό μέρος της αγοράς καταναλωτικής πίστης μας, επειδή αυτά τα δάνεια παρέχουν μια ουσιαστική εναλλακτική λύση σε άλλες επιλογές για τους καταναλωτές», είπε ο Τσόπρα στους δημοσιογράφους. «Η CFPB θέλει να διασφαλίσει ότι αυτά τα νέα ανταγωνιστικά κίνητρα δεν θα επωφεληθούν σε βάρος των μακροχρόνιων δικαιωμάτων και ευθυνών που ενσωματώνονται στο νόμο».

Δεν είναι σαφές πόσοι πάροχοι BNPL δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις επιστροφής χρημάτων και αποποίησης ευθύνης. στην ιστοσελιδα ΕπιβεβαιώνωΓια παράδειγμα, υπάρχουν Σελίδες Και για τις δύο λειτουργίες.

Ενώ η CFPB αναγνωρίζει ότι πολλοί παίκτες BNPL προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες, ο νέος κανόνας θα διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον κλάδο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Ο νέος κανόνας θα τεθεί σε ισχύ σε 60 ημέρες και η υπηρεσία δέχεται τώρα δημόσια σχόλια σχετικά με αυτόν, είπε ο αξιωματούχος.

Είναι έτσι;

Για αρκετό καιρό, οι εκδότες BNPL αναζητούν περισσότερη ρύθμιση, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών εφαρμογής των υφιστάμενων κανόνων για τις κάρτες στον κλάδο. Τον Μάρτιο, η Clarina Δημοσίευσε μια ανάρτηση Υποστηρίζει ότι το άτοκο προϊόν της είναι λιγότερο επικίνδυνο για τους πελάτες από τις πιστωτικές κάρτες — οι οποίες συχνά συνοδεύονται από υψηλά επιτόκια — και επομένως απαιτεί λιγότερη επίβλεψη.

«Αντί να μπουν στο ξεπερασμένο πλαίσιο πιστωτικών καρτών της BNPL, οι ηγέτες στην Ουάσιγκτον θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο για το BNPL και να το εφαρμόσουν ανάλογο με τον κίνδυνο που ενέχει», είπε η Klarna.

Η αντίθεση του κλάδου εγείρει την πιθανότητα ότι η PNBL, όπως και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των δανειστών, θα μπορούσε να απωθήσει τον κανόνα της CFPB μηνύοντας την υπηρεσία.

Ένας κανόνας που είχε θέσει η CFPB για να τεθεί σε ισχύ αυτόν τον μήνα, περιορίζοντας τα τέλη καθυστέρησης πιστωτικής κάρτας στα 8 $ ανά περιστατικό, αμφισβητήθηκε πρόσφατα και τέθηκε σε αναμονή από ομοσπονδιακό δικαστή.

Μην χάσετε αυτές τις αποκλειστικότητες από το CNBC PRO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *