Αγορές Ασίας-Ειρηνικού, Πρακτικά Fed, Πληθωρισμός, PMI, Λιανικές πωλήσεις Σιγκαπούρης, Υπηρεσίες Caixin

Οι ετήσιες λιανικές πωλήσεις της Σιγκαπούρης για τον Νοέμβριο αυξάνονται με βραδύτερο ρυθμό

Λιανικό εμπόριο στη Σιγκαπούρη αυξήθηκε κατά 6,2% Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Στατιστικής, η ανάπτυξη τον Νοέμβριο ήταν πιο αργή από την αύξηση 10,3% που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο πριν από ένα χρόνο.

Η ένδειξη σηματοδότησε μια χαλάρωση από τους τελευταίους επτά μήνες διαδοχικής διψήφιας ετήσιας ανάπτυξης.

Εξαιρουμένων των μηχανοκίνητων οχημάτων, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις της Σιγκαπούρης ήταν 4 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων το 14,8% αφορούσε διαδικτυακές πωλήσεις.

«Το υψηλότερο ποσοστό διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων αποδόθηκε κυρίως στις υψηλότερες πωλήσεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των γεγονότων ηλεκτρονικών αγορών στο τέλος του έτους», ανέφερε η έκθεση.

– Λι Γινγκ Σαν

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν μετά από δύο ημέρες πτώσης στην κινεζική ταξιδιωτική ζήτηση

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 1% μετά από δύο ημέρες πτώσης, καθώς το άνοιγμα της Κίνας πρόσθεσε ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη και στήριξη της ζήτησης.

Μπρεντ Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού σημείωσαν άνοδο 1,08% στα 78,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι Η.Π.Α. West Texas Intermediate Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν 1,19% στα 73,71 δολάρια το βαρέλι.

Οι επενδυτές απομάκρυναν τις ανησυχίες για μια παγκόσμια επιβράδυνση, που επιβαρύνθηκε από τις ασταθείς προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την Κίνα, που οδήγησε σε πτώση 9% στις τιμές του πετρελαίου τις τελευταίες δύο ημέρες.

– Λι Γινγκ Σαν

CNBC Pro: Η Bank of America βλέπει 50% άνοδο στα παγκόσμια αποθέματα λιπασμάτων λόγω παγκόσμιας έλλειψης

Η Bank of America βλέπει άνοδο 50% στις μετοχές της παγκόσμιας εταιρείας παραγωγής λιπασμάτων λόγω παγκόσμιων ελλείψεων

READ  Ο Έλον Μασκ αντιμετωπίζει τον πειρασμό να κάνει ιδιωτικό το Tesla του 2018

Μια τράπεζα της Wall Street λέει ότι η εταιρεία έχει περιθώριο κέρδους 55% επειδή είναι απομονωμένη από τις τιμές του φυσικού αερίου.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

Τα δεδομένα υπηρεσιών Caixin της Κίνας δείχνουν βελτίωση, παραμένουν σε περιοχή συρρίκνωσης

ο Κώδικας Kaixin China General Services Purchasing Manager Χαλάρωση των πιέσεων στον κλάδο τον Δεκέμβριο, με μέτρηση 48, να διατηρείται σε περιοχή συρρίκνωσης.

Ο δείκτης αυξήθηκε από το χαμηλό έξι μηνών των 46,7 τον προηγούμενο μήνα.

Το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Οι μετρήσεις PMI είναι διαδοχικές και υποδεικνύουν διαστολή ή συρρίκνωση σε μηνιαία βάση.

«Η εμπιστοσύνη έχει βελτιωθεί σημαντικά», δήλωσε ο Wang Zhe, ανώτερος οικονομολόγος στην Caixin Insight Group, του οποίου ο δείκτης προσδοκιών για μελλοντική δραστηριότητα αυξήθηκε σχεδόν 4 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

«Οι πάροχοι υπηρεσιών εξέφρασαν ισχυρή εμπιστοσύνη στην οικονομική ανάκαμψη μετά τη χαλάρωση των μέτρων ελέγχου του Covid», είπε ο Wang.

– Τζιχιέ Λι

CNBC Pro: Η Tech είχε μια βίαιη χρονιά. Όμως τέσσερις μετοχές έχουν λαμπρό μέλλον, λέει ο επενδυτής

Το 2022, ο τομέας της τεχνολογίας απέκτησε έδαφος.

Αλλά ο Jason Ware που ήταν υπέρ των επενδύσεων δεν δίστασε. Είναι ανοδικός στην τεχνολογία και ονομάστηκε τέσσερις μετοχές που του αρέσουν.

Οι επαγγελματίες συνδρομητές μπορούν Διαβάστε περισσότερα εδώ.

– Χαβιέ Ονγκ

Ο S&P Global PMI του Χονγκ Κονγκ δείχνει ευκολία στη συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα

Δείκτης S&P Purchasing Managers’ Index του Χονγκ Κονγκ είναι ψηλά Αν και βρισκόταν σε περιοχή συρρίκνωσης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, από 48,7 τον Νοέμβριο σε 49,6 τον Δεκέμβριο.

READ  Το Vice Media αρχεία για πτώχευση του Κεφαλαίου 11 για διευκόλυνση της πώλησης

Η S&P είπε ότι ο ιδιωτικός τομέας της πόλης είδε μια πιο αργή συρρίκνωση καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύθηκε τον τελευταίο μήνα του 2022 με τη χαλάρωση των περιορισμών Covid.

Η ζήτηση στην πόλη παραμένει υποτονική, με τις γενικές νέες παραγγελίες να συρρικνώνονται λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, ανέφερε η S&P.

– Λι Γινγκ Σαν

CNBC Pro: Η Citi είναι ενορία λιθίου — τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Αλλά δίνει μεγάλη ώθηση σε ορισμένες μετοχές

Η Citi είναι πτωτική για το λίθιο — τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Το λίθιο είναι βασικό συστατικό στις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Ωστόσο, η τράπεζα παραμένει ανοδική στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της, ονομάζοντας τρεις μετοχές που πρέπει να παρακολουθήσουν.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Βάισεν Ντον

Οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας αναμένουν υψηλότερα επιτόκια «για κάποιο καιρό ακόμη», δείχνουν τα πρακτικά

Η Federal Reserve δημοσίευσε πρακτικά από τη συνεδρίασή της στις 13-14 Δεκεμβρίου που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας περίμεναν τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλότερα “κάποια στιγμή.”

«Οι συμμετέχοντες παρατήρησαν γενικά ότι η διευκολυντική πολιτική θα πρέπει να διατηρηθεί έως ότου τα εισερχόμενα στοιχεία παρέχουν βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε συνεχή καθοδική πορεία στο 2%, κάτι που μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο», ανέφερε η σύνοψη. «Λαμβάνοντας υπόψη τα επίμονα και απαράδεκτα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού, πολλοί συμμετέχοντες προειδοποίησαν για την πρόωρη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής λόγω της ιστορικής εμπειρίας».

«Πολλοί συμμετέχοντες τόνισαν ότι είναι σημαντικό να γνωστοποιηθεί με σαφήνεια η επιβράδυνση των αυξήσεων των επιτοκίων ως ένδειξη αποδυνάμωσης της αποφασιστικότητας της Επιτροπής να επιτύχει τον στόχο της σταθερότητας των τιμών ή μια κρίση ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται ήδη σε σταθερή καθοδική πορεία», τα πρακτικά είπε.

READ  Η Katelyn Clark κέρδισε τη νικήτρια του αγώνα καθώς η Νο. 6 της Αϊόβα κέρδισε τη Νο. 2 της Ιντιάνα

– Τζεφ Κοξ

Το November JOLTS είναι καλύτερο από το αναμενόμενο

Σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα για τις θέσεις εργασίας και τον κύκλο εργασιών, ή JOLTS, οι θέσεις εργασίας ήταν 10,5 εκατομμύρια τον Νοέμβριο.

Η έκθεση ήταν ελαφρώς καλύτερη από το αναμενόμενο, αν και ελάχιστα άλλαξε από τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές αναμένουν το JOLTS να είναι περίπου 10 εκατομμύρια τον Νοέμβριο.

Οι αριθμοί προσλήψεων και οι συνολικοί χωρισμοί αναθεωρήθηκαν σε 6,1 εκατομμύρια και 5,9 εκατομμύρια, αντίστοιχα. Υπήρξαν 4,2 εκατομμύρια αποχωρήσεις και 1,4 εκατομμύρια απολύσεις και απολύσεις κατά τη διάρκεια του μήνα.

– Κάρμεν Ράινικ

Τα κινεζικά ATR αυξάνονται στο εμπόριο πριν από την αγορά

Κινεζικές ADR Οι συναλλαγές πριν από την αγορά αυξήθηκαν Αφού η Ant Group έλαβε έγκριση για την αύξηση του εγγεγραμμένου κεφαλαίου της, είναι σημάδι ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές μπορεί να χαλαρώνουν τον έλεγχο του τεχνολογικού τομέα της χώρας.

Μερίδια JD.com Και Αλί Μπαμπά Κάθε ένα αυξήθηκε περισσότερο από 6%. NetEase, Αντίο Και trip.com Άλλες μετοχές έκαναν σημαντικές κινήσεις.

Η Ant Group, της οποίας τα δικά της σχέδια IPO έχουν παρεμποδιστεί από ρυθμιστικές ανησυχίες, επιτράπηκε να διπλασιάσει το εγγεγραμμένο κεφάλαιο της ως μέρος του νέου σχεδίου.

– Τζέσι Πάουντ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *