Αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ: Το βίντεο επιβατών φαίνεται να δείχνει τις τελευταίες στιγμές του καταδικασμένου αεροπλάνου

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε σε κινητό από επιβάτη πτήσης της Eti Airlines Συνετρίβη στο Νεπάλ Φαίνεται να δείχνει τις φρικτές τελευταίες στιγμές της πτήσης.

Ο Ινδικής καταγωγής Sonu Jaiswal, ο οποίος ταξίδευε με τρεις φίλους, φαινόταν χαρούμενος και ήρεμος καθώς έριξε την κάμερα του τηλεφώνου του με φλας έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου και γύρω από την καμπίνα. Όμως μετά το ξαφνικό σοκ, η λήψη της κάμερας είναι ασταθής. Μέσα σε δευτερόλεπτα, ο καπνός συσκοτίζει την όραση και επικρατεί χάος καθώς οι άνθρωποι ουρλιάζουν και η οθόνη γεμίζει φλόγες. Εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει προειδοποίηση πριν από ατύχημα.

Η ινδική αστυνομία επιβεβαίωσε την ταυτότητα των επιβατών που φαίνονται στο βίντεο, αλλά η αυθεντικότητα ολόκληρου του βίντεο και αυτό που δείχνει ήταν ασαφές τη Δευτέρα.

Το στροβιλοκινητήρα αεροσκάφος ATR 72-500 της Eti Airlines πετούσε από την Ινδία στο Νεπάλ όταν ξαφνικά κατέρρευσε ενώ πλησίαζε το καινούργιο αεροδρόμιο στην πόλη Ποκάρα. Και οι 72 επιβαίνοντες πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από την Eti Airlines Δεδομένα πτήσης και καταγραφείς φωνής στο πιλοτήριο – τα λεγόμενα μαύρα κουτιά – ανακαλύφθηκαν τη Δευτέρα, μια μέρα μετά την πτώση του αεροπλάνου, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στον προσδιορισμό της αιτίας της συντριβής.

Σκηνή συντριβής αεροπλάνου στο Νεπάλ
Ομάδα έκτακτης ανάγκης στο σημείο συντριβής πτήσης της Eti Airlines στην Ποκάρα του Νεπάλ στις 16 Ιανουαρίου 2023.

Prakash Mathema/AFP μέσω Getty Images


Ο Thirendra Pratap Singh, ένας επιθεωρητής στο αστυνομικό τμήμα Persar στην Ινδία, την πόλη όπου ζούσαν τα τέσσερα Ινδά θύματα, είπε στον Arshad Sarkar του CBS News ότι συναντήθηκε με τις οικογένειες των τεσσάρων ανδρών και επιβεβαίωσε την ταυτότητά τους από το βίντεο. .

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς το βίντεο, το οποίο ο Singh είπε ότι γυρίστηκε από τον Jaiswal, κατέληξε στα social media τη Δευτέρα. Υπήρχαν αναφορές ότι μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook ή βρέθηκε σε τηλέφωνο που κατά κάποιο τρόπο επέζησε από τη συντριβή.

Ο Σινγκ δεν μπόρεσε να διευκρινίσει αυτό το μέρος της ιστορίας στο CBS News και είπε ότι δεν μπορούσε να πει εάν το βίντεο είχε αλλοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Στο πρώτο μέρος του βίντεο, ο Jaiswal καταγράφει αυτό που φαίνεται να είναι μια συνηθισμένη κατάβαση του αεροπλάνου, με τα αναγνωρίσιμα κτίρια και τους δρόμους της Pokhara παρακάτω.

Ένας μάρτυρας που κατέγραψε την απογείωση του αεροπλάνου σε βίντεο είπε ότι φαινόταν να ήταν μια κανονική προσγείωση μέχρι που το αεροπλάνο έστριψε ξαφνικά αριστερά.

«Το είδα και σοκαρίστηκα», είπε η Divas Bohora στο Associated Press. «Μετά το δυστύχημα σήμερα νόμιζα ότι όλα θα τελειώσουν εδώ και θα πέθαινα κι εγώ».

Είπε ότι το έδαφος σείστηκε βίαια και οι φλόγες εξαπλώθηκαν από το σημείο της συντριβής όχι μακριά από το σημείο που βρισκόταν.

«Με τρόμαξε η σκηνή.

READ  Η Nordstrom Canada κλείνει όλα τα καταστήματα μέχρι τον Ιούνιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *