Αμερικανικό drone: Ρωσικά αεροσκάφη κατέρριψαν το MQ-9 Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

(CNN) Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Κατέρριψε βίαια ένα drone της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper κατέστρεψε την προπέλα του πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper και δύο ρωσικά Su-27 πετούσαν σε διεθνή ύδατα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη όταν ένα ρωσικό αεροσκάφος πέταξε σκόπιμα μπροστά και έριξε επανειλημμένα καύσιμα στο μη επανδρωμένο drone, ανέφερε μια δήλωση της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, το αεροσκάφος χτύπησε την προπέλα του drone, ωθώντας τις αμερικανικές δυνάμεις να κατεβάσουν το MQ-9 στα διεθνή ύδατα. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Brig. Ο στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε την Τρίτη ότι το ρωσικό αεροπλάνο πέταξε «σε κοντινή απόσταση» με το drone για 30 με 40 λεπτά προτού συντριβεί λίγο μετά τις 7 π.μ.

«Ενώ το αεροσκάφος μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο, το MQ-9 αναχαιτίστηκε και επιτέθηκε από ένα ρωσικό αεροσκάφος, προκαλώντας τη συντριβή του MQ-9 και την ολική απώλεια», δήλωσε ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Τζέιμς Π. Ο Χέκερ, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και της Πολεμικής Αεροπορίας Αφρικής, ανέφερε στη δήλωση. «Στην πραγματικότητα, αυτή η μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική ενέργεια των Ρώσων παραλίγο να προκαλέσει τη συντριβή και των δύο αεροπλάνων».

Το περιστατικό είναι η πρώτη φορά μετά τη Ρωσία που ρωσικά και αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν έρθει σε άμεση σωματική επαφή Εισέβαλε στην Ουκρανία Πριν από ένα χρόνο, και πιθανόν να κλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τις ενέργειες της Ρωσίας «ανεύθυνες, μη φιλικές προς το περιβάλλον και αντιεπαγγελματικές».

READ  Ο Punxsutawney Phil κάνει την πρόβλεψή του

Ο Ανατόλι Αντόνοφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφτασε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το απόγευμα της Τρίτης και δεν απάντησε στο αίτημα του CNN για σχόλιο.

Ο Αντόνοφ αναμένεται να συναντηθεί με την Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Κάρεν Ντάνφριντ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Κλήθηκε στο υπουργείο «για να διαβιβάσει τις έντονες αντιρρήσεις μας», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νεντ Πράις και η Λιν Τρέισι, η πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία, «μεταβίβασε ένα ισχυρό μήνυμα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών».

Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν ενημερώθηκε για το περιστατικό την Τρίτη το πρωί, δήλωσε ο συντονιστής επικοινωνίας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι. Ο Ράιντερ είπε ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας «δεν έχουν μιλήσει συγκεκριμένα με Ρώσους αξιωματούχους» για το περιστατικό.

Ο Πράις ανέφερε χωριστά ότι οι ΗΠΑ «συνεργάζονται σε υψηλό επίπεδο με τους συμμάχους και τους εταίρους μας» για να τους ενημερώσουν για το περιστατικό. Είπε ότι οι ΗΠΑ «δεν ήταν σε θέση να μιλήσουν για το τι ήθελαν να κάνουν οι Ρώσοι» με τους ελιγμούς, αλλά τελικά είχαν λιγότερη πρόθεση από «αυτό που πραγματικά συνέβη».

Σε αυτήν τη φωτογραφία της 21ης ​​Φεβρουαρίου, ένα 119th Wing MQ-9 Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πετά πάνω από το αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια του Cobb North 23 στην αεροπορική βάση Άντερσον, στο Γκουάμ.

Ο Κίρμπι είπε ότι είναι «ασυνήθιστο» για ρωσικά αεροσκάφη να αναχαιτίζουν αμερικανικά αεροσκάφη στη Μαύρη Θάλασσα, προσθέτοντας ότι είχαν πραγματοποιηθεί και άλλες αναχαιτίσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, είπε ότι το επεισόδιο της Τρίτης ήταν μοναδικό στο πόσο «ανασφαλείς, αντιεπαγγελματικές και απερίσκεπτες» ήταν οι ρωσικές ενέργειες.

READ  Ο Yevgeny Prigozhin, ηγέτης του Ομίλου Wagner, φέρεται να έφυγε για τη Λευκορωσία καθώς τα ρωσικά στρατεύματα εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε την επαφή με το drone σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, λέγοντας ότι πολεμικά αεροσκάφη «προσπάθησαν να αναγνωρίσουν τον εισβολέα» αφού εντόπισαν τον εισβολέα στη Μαύρη Θάλασσα, προσθέτοντας ότι το drone «μπήκε σε μη κατευθυνόμενο αεροσκάφος με απώλεια ύψους». .”

«Το drone πέταξε με τους αναμεταδότες του, υπερβαίνοντας τα όρια του προσωρινού καθεστώτος εναέριου χώρου που έχει θεσπιστεί για ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, επικοινωνώντας με όλους τους χρήστες στον διεθνή εναέριο χώρο και εκδόθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα», ανέφερε το υπουργείο.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποχαρακτηρίζει επί του παρόντος τις εικόνες από το περιστατικό, είπε ο Ράιντερ την Τρίτη. Είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν ανέκτησε το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε.

Ρωσικά και αμερικανικά αεροσκάφη επιχείρησαν στη Μαύρη Θάλασσα Πόλεμος της ΟυκρανίαςΑλλά αυτή είναι η πρώτη γνωστή τέτοια αλληλεπίδραση, μια μοιραία κλιμάκωση σε μια κρίσιμη στιγμή του αγώνα.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν drones Reaper στη Μαύρη Θάλασσα από πριν από την έναρξη του πολέμου και χρησιμοποιούν κατασκοπευτικά drones για να παρακολουθούν την περιοχή. Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, τα drones Reaper μπορούν να πετάξουν σε υψόμετρα 50.000 ποδιών και έχουν την ευαισθησία και τις δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και παρακολούθησης μεγάλης εμβέλειας, καθιστώντας τα ιδανικές πλατφόρμες για την παρακολούθηση κινήσεων στο πεδίο της μάχης και στη Μαύρη Θάλασσα. .

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες λεπτομέρειες.

Ο Kevin Lipdock του CNN, η Katarina Krebs και η Radina Kikova συνεισέφεραν στο ρεπορτάζ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *