Ανακοινώθηκαν οι αρχικοί του NBA All-Star 2023

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι αρχηγοί του ΝΒΑ All-Star Game 2023.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ολοκληρώνει το ρεκόρ σκόρερ της καριέρας του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ στο ΝΒΑ. Τώρα, έχει πιάσει τον Abdul-Jabbar σε μια άλλη σελίδα του βιβλίου ρεκόρ All-Star.

Ο Τζέιμς αναδείχθηκε All-Star του NBA για 19η φορά την Πέμπτη, ισοφαρίζοντας το αστέρι των Λος Άντζελες Λέικερς με τον Abdul-Jabbar στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ο Τζέιμς θα είναι αρχηγός μιας από τις ομάδες για το All-Star Game της 19ης Φεβρουαρίου στο Σολτ Λέικ Σίτι, ενώ ο αρχηγός της ψηφοφορίας στην Ανατολική Περιφέρεια Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς θα είναι αρχηγός της άλλης.

2023 NBA All-Star | All-Star ρόστερ


Εκκίνηση της Ανατολικής Συνδιάσκεψης

  • Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς)
  • Κέβιν Ντουράντ (Μπρούκλιν Νετς)
  • Τζέισον Τέιτουμ (Μπόστον Σέλτικς)
  • Ντόνοβαν Μίτσελ (Κλίβελαντ Καβαλίερς)
  • Kyrie Irving (Μπρούκλιν Νετς)

Εκκίνηση Δυτικής Διάσκεψης

  • ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς)
  • Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς)
  • Σάιον Γουίλιαμσον (Νιου Ορλεανς Πέλικανς)
  • Στίβεν Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)
  • Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς)

Αυτή είναι η έκτη χρονιά που το NBA χρησιμοποιεί το σχέδιο του αρχηγού για το All-Star Game. Ο Τζέιμς ήταν αρχηγός κάθε φορά, σημειώνοντας ρεκόρ 5-0 τη χρονιά. Ο Αντετοκούνμπο είναι καπετάνιος για τρίτη φορά, αφού κράτησε αυτό το franchise το 2019 και το 2020.

Ο Τζέιμς και ο Αντετοκούνμπο θα φάνε Επιλέξτε τις ομάδες τους Λίγο πριν από τον αγώνα στο Σολτ Λέικ Σίτι, η πρόσφατα ανακοινωθείσα ανατροπή και αποχώρηση από τα προηγούμενα χρόνια, στα οποία οι αρχηγοί επιλέχθηκαν μία ή δύο εβδομάδες πριν από το All Star Σαββατοκύριακο.

READ  Η SVB Financial Group ξεκινά την προστασία της αξίας του Κεφαλαίου 11

Χωρίς αλλαγές λόγω τραυματισμού, οι άλλοι οκτώ βασικοί που θα επιλέξουν είναι: ο δύο φορές κυρίαρχος MVP του Ντένβερ, Νίκολα Γιόκιτς, ο ηγέτης των σκόρερ του ΝΒΑ, Λούκα Ντόντσιτς από το Ντάλας, ο Στέφεν Κάρι του Γκόλντεν Στέιτ, ο Τζέισον Τέιτουμ της Βοστώνης, οι συμπαίκτες του Μπρούκλιν. Ο Kevin Durant και ο Kyrie Irving, ο Donovan Mitchell από το Cleveland και ο Zion Williamson από τη Νέα Ορλεάνη.

«Είμαι σίγουρα ευλογημένος και ταπεινός που είμαι μέρος αυτού», είπε ο Μίτσελ κατά την τηλεοπτική ανακοίνωση έναρξης στο TNT. «Για να είμαι μέρος του τέταρτου All Star μου και τώρα να είμαι βασικός, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος».

Η μεγάλη ίντριγκα είναι η τρίτη θέση του ανατολικού μπροστινού γηπέδου, όπου ο Joel Embiid από τη Φιλαδέλφεια — Νο. 2 στον αγώνα σκορ του NBA την Πέμπτη με 33,4 πόντους — είναι ο περίεργος παίκτης αφού οι Αντετοκούνμπο, Ντουράντ και Τέιτουμ κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στην ψηφοφορία.

Οι βασικοί – τρεις φόργουορντ και δύο γκαρντ από κάθε διάσκεψη – επιλέχθηκαν με συνδυασμό τριών διαφορετικών ψήφων: η ψήφος των θαυμαστών αντιπροσώπευε το 50%, η ψήφος των μέσων ενημέρωσης για το 25% και ο παίκτης του ΝΒΑ ψήφισε το τελικό 25%.

Οι εφεδρικοί που θα επιλεγούν με ψηφοφορία των προπονητών του πρωταθλήματος θα ανακοινωθούν στις 2 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των παικτών που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή: ο Damian Lillard του Portland, ο Shai Gilgeous-Alexander της Oklahoma City, ο Jaylen Brown της Boston και ο Bam Adebayo του Miami.

Ο Τζέιμς απέχει 157 πόντους από τους 38.387 βαθμούς της καριέρας του Abdul-Jabbar. Με τον τρέχοντα μέσο όρο των 29,9 πόντων ανά παιχνίδι, ο Τζέιμς θα χρειαστεί περισσότερα από πέντε παιχνίδια για να σπάσει το ρεκόρ – και, αν δεν χάσει ένα παιχνίδι στο ενδιάμεσο, θα είναι σε ρυθμό να ξεπεράσει τον Abdul-Jabbar στις 7 Φεβρουαρίου. Ο εντός έδρας αγώνας με την Οκλαχόμα Σίτι.

Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του All-Star Σαββατοκύριακο, εάν ο James είχε ήδη περάσει το ρεκόρ, θα μπορούσε να είναι μια γιορτή του Abdul-Jabbar που έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε για σχεδόν 40 χρόνια.

READ  Το NBC αντέστρεψε την απόφασή του να προσλάβει τη Rona McDaniel μετά από μια έντονη αντίδραση στον αέρα

«Υπολογίζοντας πότε μπορεί να συμβεί αυτό, είναι πιθανό να συμβεί πριν από το διάλειμμά μας για το All Star», δήλωσε ο επίτροπος του NBA Άνταμ Σίλβερ την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι. “Αν συμβεί πριν από το διάλειμμά μας στο All Star, ο φετινός αγώνας All-Star στο Σολτ Λέικ Σίτι φαίνεται σαν η τέλεια ευκαιρία για να τον τιμήσουμε.”

Ο Τζέιμς είναι πλέον ισόπαλος με τον Abdul-Jabbar για τις περισσότερες επιλογές All-Star και εάν ο James παίξει στο Salt Lake City, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που θα εμφανιστεί πραγματικά σε 19 αγώνες All-Star. Ο Abdul-Jabbar επιλέχθηκε για το παιχνίδι του 1973 αλλά δεν έπαιξε.

Θα ήταν άλλη μια είσοδος σε μια μακρά λίστα με ρεκόρ All-Star για τον Τζέιμς. Ο πρώτος παίκτης που επιλέχθηκε σε 19 διαδοχικούς Αγώνες All-Star — μέχρι την Πέμπτη, μοιράστηκε αυτό το ρεκόρ με τον 18 φορές θρύλο των Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος πέθανε στις 26 Ιανουαρίου 2020, ακριβώς τρία χρόνια από τότε. .

Αν όντως ξεκινήσει, θα ήταν η 19η του Τζέιμς, τέσσερις ακόμη στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ο Μπράιαντ έκανε 15 εκκινήσεις. 19 ξεκινά στη σειρά σηματοδοτεί ένα άλλο σερί All-Star. Ο Bob Cousy έχει το δεύτερο μεγαλύτερο σερί με 13 εκκινήσεις.

Ο Τζέιμς είναι επίσης ο ηγέτης του All-Star σε λεπτά, πόντους, γκολ και δοκιμές γηπέδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *