Ανεμοστρόβιλος πλήττει το Αρκάνσας καθώς ισχυρές καταιγίδες κινούνται στα μεσοδυτικά και νότια

Ένας μεγάλος ανεμοστρόβιλος έπεσε κοντά στο Little Rock, Ark., το απόγευμα της Παρασκευής, προκαλώντας τραυματισμούς, γκρεμίζοντας δέντρα και καταστρέφοντας σπίτια, αναγκάζοντας τους μετεωρολόγους στο τοπικό γραφείο να εκκενώσουν, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο ανεμοστρόβιλος ήταν μέρος ενός πολύπλοκου και επικίνδυνου συστήματος καταιγίδων που άρχισε να σφυροκοπά τα ανώτερα μεσοδυτικά και νότια, είπαν οι μετεωρολόγοι. Ένα ρολόι ανεμοστρόβιλου ήταν επίσης σε ισχύ για περιοχές του Ουισκόνσιν, του Ιλινόις, της Αϊόβα και του Μιζούρι.

Εικόνες από το Little Rock έδειξαν συντρίμμια και ζημιές σε σπίτια από τον ανεμοστρόβιλο, τον οποίο ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός KATV χαρακτήρισε «καταστροφικό», με εκτεταμένες ζημιές να αναμένονται. Εκτός από την έκτακτη ανάγκη ανεμοστρόβιλου για τμήματα του Λιτλ Ροκ, οι μετεωρολόγοι κήρυξαν επίσης καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τα κοντινά Σέργουντ και Τζάκσονβιλ, Κιβωτό. Σχεδόν 75.000 πελάτες έμειναν χωρίς ρεύμα στο Αρκάνσας. Σύμφωνα με το PowerOutage.usΣυγκεντρώνει δεδομένα από εφαρμογές σε όλη τη χώρα.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην περιοχή του Λιτλ Ροκ, σύμφωνα με δύο τοπικά νοσοκομεία, αν και η έκταση των τραυμάτων τους δεν έγινε αμέσως γνωστή.

Ο Τζόσουα Κουκ, εκπρόσωπος του CHI St. Vincent, είπε ότι το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου είχε “μεγάλο αριθμό ατόμων με τραυματισμούς”, αλλά γνώριζε τη σοβαρότητα.

Η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας για τις Ιατρικές Επιστήμες Λέσλι Τέιλορ είπε ότι τουλάχιστον ένας ασθενής με τραύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. «Είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να δεχτούμε κόσμο», είπε η κ. Taylor.

Οι μετεωρολόγοι στο γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Λιτλ Ροκ έπρεπε να πάνε σε ένα καταφύγιο ανεμοστρόβιλων το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς έγινε σαφές ότι το γραφείο τους βρισκόταν στο μονοπάτι του ανεμοστρόβιλου. Η Desiree Meadows, μετεωρολόγος στο Μέμφις, είπε ότι το γραφείο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Μέμφις σχεδιάζει να εκδώσει προειδοποιήσεις και να παρακολουθεί τον καιρό για λογαριασμό τους. Μετά τον ανεμοστρόβιλο, εκδόθηκε νέα προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου για την περιοχή του Λιτλ Ροκ.

READ  Η NC εγκρίνει την επέκταση του Medicaid, αντιστρέφοντας τη μακρά αντίθεση

Το χειρότερο του συστήματος καταιγίδων απέχει πολύ από το να τελειώσει. Μέχρι το βράδυ στην περιοχή αναμένονται καταστροφικοί άνεμοι και πολύ μεγάλη χαλαζόπτωση. Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είπε. Είναι πιθανές εκτεταμένες και καταστροφικές καταιγίδες, ενώ είναι επίσης πιθανές και ξαφνικές πλημμύρες. είπαν οι μετεωρολόγοι.

“Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι καταιγίδες κινούνται γρήγορα σήμερα”, δήλωσε ο Ashton Robinson Cook, μετεωρολόγος στο Κέντρο Πρόγνωσης Καιρού. «Εάν βρεθείτε λοιπόν στο μονοπάτι κάποιου, ετοιμαστείτε να καταφύγετε αμέσως».

Το βράδυ, οι καταιγίδες αναμένεται να κινηθούν προς τα ανατολικά μέσω των κοιλάδων του Οχάιο και του Τενεσί, όπου αναμένεται να φέρουν καταστροφικούς ανέμους και μεγάλο χαλάζι και μπορεί να αναπτύξουν ισχυρούς ανεμοστρόβιλους.

Περισσότεροι από 28 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση τυφώνα το απόγευμα της Παρασκευής. Είπε η μετεωρολογική υπηρεσία. Έχει εκδοθεί προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου σε περιοχές όπως η Peoria, η Ill.

Ένα ρολόι ανεμοστρόβιλου Η Κεντρική και Ανατολική Αϊόβα, το Δυτικό Ιλινόις, το Βόρειο και Κεντρικό Μιζούρι και το Νοτιοδυτικό Ουισκόνσιν εκδόθηκαν μέχρι τις 8 μ.μ. Κεντρική ώρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία είπε ότι θα μπορούσε να δει “αρκετούς” ισχυρούς ανεμοστρόβιλους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ισχυρών ανεμοστρόβιλων, μεγάλο χαλάζι με διάμετρο έως 3 ίντσες και εκτεταμένους καταστροφικούς ανέμους 70 mph.

Αλλο ένα Hurricane Watch Το μεγαλύτερο μέρος του Αρκάνσας, του νοτιοανατολικού Μιζούρι, του νότιου Ιλινόις, του ανατολικού Κεντάκι, του ανατολικού Τενεσί και του βορειοανατολικού Μισισιπή εκδόθηκαν Κεντρική Ώρα μέχρι τις 8 μ.μ. είπε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Αρκετοί ισχυροί ανεμοστρόβιλοι θα μπορούσαν να φέρουν χαλάζι μεγέθους μπάλας του τένις και ριπές έως και 70 mph.

Βορειοδυτικές Περιφέρειες Λουιζιάνα, νότια Οκλαχόμα και βορειοανατολικό Τέξας Άλλος ένας κυκλώνας ήταν υπό παρακολούθηση.

READ  Ο σέντερ των Τίμπεργουλβς, Ρούντι Γκόμπερτ, προτείνει διαιτητές που επηρεάζονται από τον αγώνα: «Επηρεάζει το παιχνίδι μας»

Οι καταιγίδες θα μπορούσαν να επηρεάσουν μια περιοχή που εκτείνεται από τη Λουιζιάνα έως το Ουισκόνσιν, συμπεριλαμβανομένων των Λιτλ Ροκ, Μέμφις, Σεντ Λούις, Ντε Μόιν, Σικάγο και άλλες μεγάλες πόλεις. Ένα μεγάλο τμήμα της κοιλάδας του Μισισιπή θα μπορούσε να έχει “τουλάχιστον μερικούς μεγάλους, ισχυρούς πρώτους βίαιους ανεμοστρόβιλους”. είπε το Forecast Center.

Πριν από τις καταιγίδες, Εργαζόμενοι ασχολήθηκαν με τον καθαρισμό των συντριμμιών Από αποχετεύσεις σε πλημμυρικά επιρρεπείς περιοχές. Οι αξιωματούχοι ενθάρρυναν Οι κάτοικοι θα πρέπει να διαθέτουν πολλαπλά μέσα στέγασης, να προετοιμάζονται για πιθανές διακοπές ρεύματος και να λαμβάνουν προειδοποιήσεις για τον καιρό, όπως στα τηλέφωνα και τα ραδιόφωνά τους.

ΓραφείαΕπίσης είπε ο λαός Καταστρέψτε μεγάλα ή χαλαρά αντικείμενα Από την περιουσία τους έπιπλα βεράντας, νεκρά δέντρα και κλαδιά που προεξέχουν που μπορούν να γίνουν «επικίνδυνα βλήματα» στους δυνατούς ανέμους.

Οι καταιγίδες θα μπορούσαν να επηρεάσουν περιοχές του Μισισιπή, το οποίο καταστράφηκε την περασμένη εβδομάδα από ανεμοστρόβιλους που σκότωσαν τουλάχιστον 26 ανθρώπους.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επισκέφθηκε την Παρασκευή το Ρόλινγκ Φορκ του Μισισιπή, μια κοινότητα που επλήγη σκληρά από τους ανεμοστρόβιλους της περασμένης εβδομάδας. Ο ανεμοστρόβιλος σκότωσε 13 ανθρώπους και κατέστρεψε σπίτια και επιχειρήσεις στο Rolling Fork και στη γύρω περιοχή Sharkey County.

Παρασκευή απόγευμα Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων Ο σοβαρός καιρικός κίνδυνος αναβαθμίστηκε σε «υψηλό» – ο υψηλότερος σε κλίμακα πέντε κατηγοριών – για περιοχές της Αϊόβα, του Ιλινόις και του Μιζούρι κοντά στα σύνορα Αϊόβα-Ιλινόις, καθώς και για μια άλλη περιοχή που περιλαμβάνει τμήματα του ανατολικού Αρκάνσας και του βορειοδυτικού Μιζούρι. και το νοτιοδυτικό Τενεσί, συμπεριλαμβανομένου του Μέμφις.

READ  «Έρευνα και διάσωση» σε εξέλιξη καθώς το υποβρύχιο που κατευθύνεται προς τον Τιτανικό εξαφανίζεται

Πριν από δύο χρόνια, στις 25 Μαρτίου 2021, ώρες πριν ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος πλήξει την Αλαμπάμα και τη Τζόρτζια, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους, το Κέντρο χρησιμοποίησε για τελευταία φορά έναν χαρακτηρισμό υψηλού επιπέδου για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων επέκτεινε τον χαρακτηρισμό «μέτριου» κινδύνου, επίπεδο τέταρτο, σε μεγάλο μέρος του Ιλινόις και της Ιντιάνα. Η περιοχή περιλαμβάνει τμήματα του ανατολικού Μιζούρι και του Αρκάνσας, του δυτικού Τενεσί και του Κεντάκι, του βόρειου Μισισιπή και της βορειοδυτικής Αλαμπάμα. Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές υψηλού και μέτριου κινδύνου.

Μετεωρολογική Υπηρεσία Συμβουλεύτηκε Οι κάτοικοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις ασφαλείας. Εάν εκδοθεί προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο, οι άνθρωποι θα πρέπει να μετακινηθούν σε ασφαλές μέρος, κατά προτίμηση σε ένα εσωτερικό δωμάτιο στο ισόγειο ενός ανθεκτικού κτιρίου.

Το Quad Cities θα δεχτεί δύο γύρους κακοκαιρίας την Παρασκευή. είπαν οι μετεωρολόγοι. Το πρώτο αναμενόταν να ξεκινήσει το απόγευμα και το δεύτερο το βράδυ. Κατά τη διάρκεια και των δύο συμβάντων, οι άνεμοι θα μπορούσαν να φτάσουν τα 75 mph και είναι πιθανές κάποιες ισχυρές ριπές.

Οι καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν έντονες βροχοπτώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ξαφνικές πλημμύρες. Η περιοχή κινδύνου πλημμύρας μέχρι το βράδυ της Παρασκευής εκτείνεται από το Αρκάνσας έως το Κεντάκι και περιλαμβάνει το δυτικό Τενεσί και το βόρειο Μισισιπή. Θα ακολουθήσουν καταιγίδες με καταστροφικούς ανέμους στα βόρεια Απαλάχια και το εσωτερικό βορειοανατολικά το Σάββατο.

Ντέρικ Μπράισον Τέιλορ Και Τζον Κίφ Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *