Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από τη θητεία του Μπάιντεν ανακαλύφθηκαν στο ιδιωτικό γραφείο του αντιπρόεδρου, είπε η πηγή



CNN

Αρκετά απόρρητα έγγραφα από την εποχή του προέδρου Τζο Μπάιντεν ως αντιπροέδρου ανακαλύφθηκαν σε ιδιωτικό γραφείο το περασμένο φθινόπωρο, αναγνώρισαν οι δικηγόροι του Μπάιντεν τη Δευτέρα.

Ο γενικός εισαγγελέας Merrick Garland ζήτησε από τον εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Σικάγο να διερευνήσει το θέμα, δήλωσε στο CNN πηγή που γνωρίζει το θέμα., Και οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου το λαμβάνουν υπόψη.

Οι δικηγόροι του Μπάιντεν λένε ότι βρήκαν το κυβερνητικό υλικό όταν έκλεισαν το γραφείο που εδρεύει στην Ουάσιγκτον τον Νοέμβριο. Ben Biden Κέντρο Διπλωματίας και Παγκόσμιας Δέσμευσης – χρησιμοποιείται από τον Μπάιντεν ως μέρος της σχέσης του με το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια Επίτιμος Καθηγητής 2017 έως 2019.

Λιγότερα από δώδεκα απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν στο γραφείο του Μπάιντεν, είπε άλλη πηγή στο CNN. Δεν είναι σαφές τι αφορούσαν τα έγγραφα ή γιατί μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό γραφείο του Μπάιντεν. Οι κάτοχοι ομοσπονδιακών αξιωμάτων πρέπει να απορρίψουν επίσημα έγγραφα και διαβαθμισμένα αρχεία όταν λήξει η κρατική τους υπηρεσία.

«Ο Λευκός Οίκος συνεργάζεται με τα Εθνικά Αρχεία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δημοσιοποίηση των αρχείων της κυβέρνησης Ομπάμα-Μάιντεν, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού αριθμού εγγράφων με απόρρητες ταυτότητες», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σάμπερ, ειδικός σύμβουλος του προέδρου Μπάιντεν. Σε δήλωση. «Ο πρόεδρος χρησιμοποίησε το χώρο σποραδικά από τα μέσα του 2017 μέχρι την έναρξη της εκστρατείας του 2020, όταν οι προσωπικοί δικηγόροι του προέδρου έφτιαχναν αρχεία σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι προετοιμάζοντας την εκκένωση του χώρου γραφείων στο Ben Biden Center στην Ουάσιγκτον, DC. . Την ημέρα της ανακάλυψης, 2 Νοεμβρίου 2022, το Γραφείο του Συμβούλου του Λευκού Οίκου ειδοποίησε τα Εθνικά Αρχεία. Το επόμενο πρωί τα αρχεία κατέσχεσαν το υλικό.

READ  Ο Walt Nauta είναι πιστός του Τραμπ που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης αφού δούλεψε για αυτόν

«Η ανακάλυψη αυτών των εγγράφων έγινε από τους δικηγόρους του προέδρου», πρόσθεσε ο Σάμπερ. “Τα έγγραφα δεν αποτέλεσαν αντικείμενο προηγούμενης αίτησης ή έρευνας από τα Αρχεία. Από εκείνη την ανακάλυψη, οι προσωπικοί δικηγόροι του Προέδρου συνεργάστηκαν με τα Αρχεία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη διαδικασία διασφάλισης ότι τα αρχεία της κυβέρνησης Obama-Biden παραμένουν στα Αρχεία «κατοχή.

CBS News Πρώτη αναφορά στις εφημερίδες.

Το απόρρητο υλικό περιλαμβάνει ορισμένα άκρως απόρρητα αρχεία με την ονομασία «Ευαίσθητες Διαμερισματικές Πληροφορίες», επίσης γνωστή ως SCI, η οποία χρησιμοποιείται για εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες που λαμβάνονται από πηγές πληροφοριών.

Μετά την ανακάλυψη, οι δικηγόροι του Μπάιντεν επικοινώνησαν αμέσως με την Εθνική Υπηρεσία Αρχείων και Αρχείων, η οποία άρχισε να ερευνά το θέμα, είπε η πηγή. Η ομάδα του Μπάιντεν συνεργάστηκε με τη NARA, η οποία αργότερα έκρινε ότι η κατάσταση ήταν λάθος επειδή τα έγγραφα δεν προστατεύονταν, είπε η πηγή.

Τον Νοέμβριο, η NARA έστειλε σύσταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να εξετάσει το θέμα, είπε στο CNN μια πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Τζον Λας Τζούνιορ στο Σικάγο διώκει την υπόθεση. Ο Λας είναι ένας από τους σπάνιους κατόχους θητείας Τραμπ που δεν του ζητήθηκε να παραιτηθεί μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν. Διορίστηκε από τον Τραμπ το 2017 και επιβεβαιώθηκε ομόφωνα από τη Γερουσία. Οι δύο Δημοκρατικοί γερουσιαστές του Ιλινόις είπαν ότι ήθελαν ο Λας να παραμείνει στη θέση του το 2021 για να «ολοκληρωθούν οι ευαίσθητες έρευνες», αν και δεν αποκάλυψαν σε ποιες έρευνες συμμετείχε.

Τα αντικείμενα ανακαλύφθηκαν καθώς ο ειδικός σύμβουλος Τζακ Σμιθ ερευνά τον φερόμενο λάθος χειρισμό απόρρητων αρχείων από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο θέρετρο του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα. Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές έχουν ανακάμψει τουλάχιστον 325 διαβαθμισμένα έγγραφα Τραμπ ως μέρος της έρευνάς τους.

READ  Ο Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024

Οι Ρεπουμπλικάνοι κάνουν ήδη ερωτήσεις.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν πολύ επικριτικός με τον Πρόεδρο Τραμπ να μεταφέρει ακατάλληλα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι ή οπουδήποτε, και τώρα φαίνεται ότι μπορεί να έκανε το ίδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του GOP Τζέιμς Κόμερ από το Κεντάκι, ο εισερχόμενος επικεφαλής της εποπτείας της Βουλής. “Πόσο ειρωνικό.”

Ο Γκόμερ επεσήμανε ότι η επίβλεψη της επιτροπής του για τα Εθνικά Αρχεία εμπίπτει στη δικαιοδοσία της επιτροπής του, αλλά ενώ ήταν μειοψηφία, η NARA παρέπεμψε τους Ρεπουμπλικάνους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όταν η NARA έστειλε ερωτήσεις σχετικά με πρώην Τραμπ.

«Ίσως θα απαντήσουν στις ερωτήσεις μας τώρα γιατί πρόκειται για δύο προέδρους», είπε ο Γκόμερ, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από τα αρχεία αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Από την έρευνα του FBI στο Μαρ-α-Λάγκο τον Αύγουστο – μια έρευνα που αποκάλυψε δεκάδες πρόσθετα απόρρητα αρχεία – ο Τραμπ ενθάρρυνε άγριους και αβάσιμους ισχυρισμούς για λάθος χειρισμό κυβερνητικών αρχείων από τον προκάτοχό του. Οι ειδήσεις για μυστικές ηχογραφήσεις στο ιδιωτικό γραφείο του Μπάιντεν είναι βέβαιο ότι θα προσφέρουν νέα τροφή στον Τραμπ, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την προεδρική του υποψηφιότητα για το 2024.

Ο Μπάιντεν επέκρινε τον Τραμπ αφού είδε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από το FBI που έδειχνε μια σειρά από έγγραφα που βρέθηκαν στην περιουσία του Τραμπ το περασμένο καλοκαίρι.

«Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Πώς θα μπορούσε κάποιος—κάποιος—να είναι τόσο απερίσκεπτος; είπε ο Μπάιντεν. “Σκέφτηκα ποια δεδομένα θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις πηγές και τις μεθόδους; Τα ονόματα των ανθρώπων που βοήθησα με αυτά ή, και ούτω καθεξής. … Εντελώς ανεύθυνο.”

READ  Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι σκοπεύει να προμηθεύσει τανκς δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία: Ζωντανές ανακοινώσεις

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *