Αυστραλία PMI, Ιαπωνία Jibun Flash PMI, Σεληνιακές διακοπές Πρωτοχρονιάς

Ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο του Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας έφτασε το 74% των επιπέδων πριν από την πανδημία τον Νοέμβριο

Το αεροδρόμιο του Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας είπε ότι ο συνολικός αριθμός επιβατών για τον Νοέμβριο έφτασε το 74% των επιπέδων που παρατηρήθηκαν το οικονομικό έτος έως τον Ιούνιο του 2019, ή το τελευταίο πλήρες έτος που δεν επηρεάστηκε από την πανδημία, σύμφωνα με δήλωση του αεροδρομίου. Μηνιαία ενημέρωση κυκλοφορίας.

Οι διεθνείς ταξιδιώτες αντιστοιχούσαν στο 67% των επιπέδων πριν από την πανδημία, με τα περισσότερα από τα ταξίδια που ανακτήθηκαν στο εξωτερικό να ήταν πτήσεις μικρής απόστασης από την Αυστραλία και τα νησιά του Ειρηνικού, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ζήτηση για δρομολόγια μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Βόρειας Αμερικής έχει ανακάμψει στο 86% των επιπέδων πριν από την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων δύο επιπλέον προορισμών στο Τέξας (Ντάλας/Φορτ Γουόρθ) και τη Νέα Υόρκη.

– Τζιχιέ Λι

CNBC Pro: Αυτές οι 6 παγκόσμιες μετοχές με χαμηλή πίστωση θα πάνε καλύτερα, λέει ο Bernstein

Η αύξηση των επιτοκίων έχει σημαντικές επιπτώσεις για τις εταιρείες με μεγάλα ποσά χρέους, καθώς αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος δανεισμού.

Καθώς τα επιτόκια συνεχίζουν να αυξάνονται, οι αναλυτές της Bernstein πιστεύουν ότι θα πρέπει να ξεπεράσουν τα δάνεια με χαμηλότερη πιστωτική έκθεση και υψηλότερη ποιότητα.

Η επενδυτική τράπεζα ονόμασε μια χούφτα παγκόσμιων μετοχών χαμηλού χρέους ως Υπεραπόδοση με αξιολογήσεις επενδυτικής βαθμίδας.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Γκανές Ράο

Οι μετοχές Zip αντιστρέφονται μετά το αρχικό ράλι

Μια αυστραλιανή εταιρεία “Buy Now, Pay Later”. Φερμουάρ Ακολούθησε ένα σύντομο ράλι που ακολούθησε πτώση άνω του 10% Τριμηνιαία αποτελέσματα.

Η Zipp διαπραγματεύτηκε 15% χαμηλότερα, μια απότομη αντιστροφή από τα προηγούμενα κέρδη της άνω του 10% μετά την αύξηση των εσόδων της κατά 12%.

«Η μηνιαία καύση μετρητών συνεχίζει να επιβραδύνεται και αναμένεται να βελτιωθεί», ανέφερε η εταιρεία. Ανέφερε ότι η τρέχουσα θέση μετρητών και ταμειακών ροών είναι “αρκετή για να δει η εταιρεία να δημιουργεί θετικές ταμειακές ροές” και αναμένει να προσφέρει θετικά EBITDA μετρητών το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού 2024.

Ενόψει της εβδομάδας: PMI, εκθέσεις πληθωρισμού Αυστραλίας και Σιγκαπούρης, ΑΕΠ Νότιας Κορέας

Ακολουθούν μερικά από τα οικονομικά γεγονότα της Ασίας-Ειρηνικού που οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά αυτήν την εβδομάδα.

Τα χρηματιστήρια της Κίνας και της Ταϊβάν παραμένουν κλειστά μέχρι να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στις 30 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη, το επίκεντρο θα είναι οι μετρήσεις των δεικτών περιφερειακών υπευθύνων αγορών για την Ιαπωνία και την Αυστραλία, ενώ οι περισσότερες αγορές θα είναι κλειστές για τον εορτασμό της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Εκτός από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Ινδονησία.

READ  Κηδείες για 6 θύματα πυροβολισμών σε σχολείο του Νάσβιλ

Οι αναφορές για τον πληθωρισμό θα είναι στο επίκεντρο την Τετάρτη, καθώς η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία δημοσιεύουν τις αναγνώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή για το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Η Σιγκαπούρη θα δημοσιεύσει την έκθεσή της για τον πληθωρισμό τον Δεκέμβριο.

Η αγορά του Χονγκ Κονγκ πρόκειται να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις την Πέμπτη.

Το ΑΕΠ τέταρτου τριμήνου για τη Νότια Κορέα και τις Φιλιππίνες θα δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα δημοσιεύσει μια περίληψη των σχολίων της από την τελευταία της συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική τον Ιανουάριο. Η Ιαπωνία ανακοίνωσε επίσης τον δείκτη τιμών παραγωγού υπηρεσιών της την Πέμπτη.

Οι βασικές μετρήσεις του ΔΤΚ της Ιαπωνίας για την πρωτεύουσα Τόκιο θα αποτελέσουν ένα βαρόμετρο για το πού κατευθύνεται η νομισματική πολιτική.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Αυστραλίας και τα εμπορικά δεδομένα θα παρακολουθούνται στενά δείκτες ενόψει της συνεδρίασης της Reserve Bank of Australia την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

– Τζιχιέ Λι

Οι επιχειρηματικές συνθήκες της Αυστραλίας επιδεινώθηκαν τον περασμένο μήνα: έρευνα NAB

Η μηνιαία επιχειρηματική έρευνα της Εθνικής Τράπεζας της Αυστραλίας έδειξε ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες επιδεινώθηκαν για τον Δεκέμβριο, μειωμένες κατά 12 μονάδες, μειωμένες κατά 20 μονάδες σε σχέση με την εκτύπωση του Νοεμβρίου.

Η έρευνα αντικατοπτρίζει αυτό Επιδείνωση των συνθηκών του εμπορίουΚερδοφορία και απασχόληση, είπε η NAB.

«Το βασικό μήνυμα από την έρευνα του Δεκεμβρίου είναι ότι η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σημαντικά στα τέλη του 2022, ενώ οι πιέσεις στις τιμές και το κόστος προμηθειών έχουν κορυφωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NAB, Άλαν Άστορ.

Εν τω μεταξύ, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε 3 μονάδες στο -1 τον Δεκέμβριο, μια βελτιωμένη ένδειξη από τις -4 μονάδες που σημειώθηκε τον Νοέμβριο.

– Τζιχιέ Λι

Τα βασικά εργοστασιακά στοιχεία της Ιαπωνίας δείχνουν συρρίκνωση του δεύτερου μήνα

Ο δείκτης υπευθύνων αγορών μεταποίησης της au Jibun Bank Flash Japan του Ιανουαρίου παρέμεινε αμετάβλητος για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο 48,9, κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει τη συρρίκνωση και την ανάπτυξη από τον προηγούμενο μήνα.

Η ανάγνωση σηματοδοτήθηκε ” Συνεργατική ισχυρή πτώση στην υγεία [of] Ο ιαπωνικός μεταποιητικός τομέας από τον Οκτώβριο του 2020», δήλωσε η S&P Global.

au Jibun Bank Flash Composite Issue Index αυξήθηκε στο 50,8 τον Ιανουάριο, ελαφρώς υψηλότερο από το 49,7 που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των υπηρεσιών Flash αυξήθηκε περαιτέρω με 52,4 μονάδες, υψηλότερα από το 51,1 του Δεκεμβρίου.

– Τζιχιέ Λι

CNBC Pro: Η Wall Street είναι ενθουσιασμένη με την κινεζική τεχνολογία — και θέλει μια μετοχή μεγάλης κεφαλαιοποίησης

Μετά από περισσότερα από 2 χρόνια ρυθμιστικών καταστολών και ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία, οι κινεζικές τεχνολογικές ονομασίες επανέρχονται στο ραντάρ της Wall Street, με μια μετοχή να ξεχωρίζει ως κορυφαία επιλογή για πολλούς.

READ  Ο μυστηριώδης στροβιλισμός πάνω από την Αλάσκα θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα μιας εκτόξευσης του SpaceX

Οι επαγγελματίες συνδρομητές μπορούν Διαβάστε περισσότερα εδώ.

– Χαβιέ Ονγκ

Η έκθεση Journal αναφέρει ότι η Fed θα συζητήσει την επόμενη εβδομάδα πότε θα τερματιστούν οι αυξήσεις

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve αναμένεται να εγκρίνουν άλλη μια μείωση των αυξήσεων των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα συζητήσουν πότε θα τερματιστούν εντελώς οι αυξήσεις. αναφέρει η Wall Street Journal.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς, η οποία καθορίζει τα επιτόκια 31 Ιανουαρίου-Φεβ. 1, με αγορές Σχεδόν 100% τιμή πιθανότητας Αύξηση κατά ένα τέταρτο της μονάδας στο επιτόκιο αναφοράς της κεντρικής τράπεζας. Το πιο σημαντικό, δήλωσε την Παρασκευή ο διοικητής της Fed Christopher Waller Βλέπει αύξηση 0,25 ποσοστιαίας μονάδας Ως προτιμώμενη δραστηριότητα για την επερχόμενη συνάντηση.

Ο Waller, ωστόσο, είπε ότι δεν πιστεύει ότι η Fed έχει σφίξει ακόμη και αρκετοί κεντρικοί τραπεζίτες έχουν υποστηρίξει αυτήν την άποψη τις τελευταίες ημέρες.

Η έκθεση Journal, επικαλούμενη δημόσιες δηλώσεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, ανέφερε ότι η επιβράδυνση του ρυθμού των αυξήσεων θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος που έχουν οι μέχρι τώρα αυξήσεις στην οικονομία. Η σειρά των αυξήσεων των ναύλων που ξεκινά τον Μάρτιο του 2022 αυξήθηκε κατά 4,25 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ομίλου CME, η αγορά τιμολογεί επί του παρόντος μια αύξηση κατά τέταρτο της μονάδας κατά τις επόμενες δύο συναντήσεις, υποθέτοντας ότι δεν θα ληφθούν μέτρα και στη συνέχεια θα μειωθεί κατά μισή μονάδα μέχρι το τέλος του 2023.

Ωστόσο, πολλές αρχές Συμπεριλαμβανομένου του Κυβερνήτη Lael Brainard και ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς χρησιμοποίησαν τη φράση «μείνετε συντονισμένοι» για να περιγράψουν τη μελλοντική πολιτική πορεία.

– Τζεφ Κοξ

Ο Nasdaq έχει επανειλημμένα σημειώσει κέρδη καθώς οι μετοχές τεχνολογίας ανεβαίνουν

Ο Nasdaq composite σημείωσε άνοδο άνω του 2,2% στη μεσημεριανή διαπραγμάτευση της Δευτέρας, ενισχυμένος από τις μετοχές των ταλαιπωρημένων μετοχών τεχνολογίας.

Η κίνηση έβαλε τον τεχνολογικό δείκτη σε ρυθμό για κέρδη άνω του 2% για μια συνεχόμενη ημέρα. ο Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 2,66% την Παρασκευή.

Οι μετοχές των ημιαγωγών ανέβηκαν και συνέβαλαν στην άνοδο του δείκτη. Tesla Και μήλοΕν τω μεταξύ, σημείωσαν άνοδο 7,7% και 3,2% αντίστοιχα, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι το άνοιγμα της Κίνας θα τονώσει τις επιχειρήσεις τους. Western Digital και εξελιγμένες μικρο συσκευές Το καθένα αυξήθηκε περίπου 8% Qualcomm Και Nvidia Αύξηση περίπου 7%.

Ο κλάδος της πληροφορικής, ο κλάδος του S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις, κέρδισε 2,7%. Αυτό οφείλεται στα κέρδη στον τομέα των τσιπ. Οι υπηρεσίες επικοινωνίας προστέθηκαν 1,9%, ενισχυμένες από Netflix, Meta πλατφόρμες, γράμματα Και Αγωνιστική ομάδα.

READ  Γρίπη των πτηνών ανιχνεύθηκε στον μεγαλύτερο παραγωγό αυγών κότας στις ΗΠΑ: NPR

– Σαμάνθα Σούμπιν

Ο El-Erian λέει ότι η Fed θα πρέπει να αυξηθεί κατά 50 μονάδες βάσης, χαρακτηρίζοντας τη μικρή αύξηση «αστοχία»

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός μπορεί να φαίνεται πολύς στο παρελθόν, αλλά η μετάβαση σε άνοδο 25 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve είναι ένα «λάθος», λέει ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Συμμαχίας.

Είπε στο «Squawk Box» του CNBC τη Δευτέρα: «Βρίσκομαι σε ένα πολύ μικρό στρατόπεδο, δεν πιστεύουν ότι πρέπει να πάνε κάτω από τις 25 μονάδες βάσης, θα πρέπει να κάνουν τις 50». Και θα πρέπει να προσπαθήσουν να καταστήσουν αυστηρότερους τους δημοσιονομικούς όρους γιατί Νομίζω ότι εξακολουθούμε να έχουμε πληθωριστικό πρόβλημα».

Ο πληθωρισμός έχει μετατοπιστεί από τα αγαθά στον τομέα των υπηρεσιών, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αυξηθεί εάν οι τιμές της ενέργειας αυξηθούν καθώς η Κίνα ανοίγει ξανά, είπε.

Ο El-Erian αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 4%. Αυτό, είπε, θα έφερνε την κεντρική τράπεζα σε δύσκολη θέση είτε θα συνεχίσει να πιέζει την οικονομία για να φτάσει στο 2% είτε θα διασφαλίσει αυτό το επίπεδο στο μέλλον.

«Ήταν ίσως η καλύτερη απόφαση», είπε για το τελευταίο.

– Σαμάνθα Σούμπιν

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, επίκειται επιβράδυνση των κερδών

Σύμφωνα με τον αναλυτή μετοχών της Morgan Stanley, Michael Wilson, η φετινή επιβράδυνση των κερδών είναι επικείμενη.

«Η άποψή μας παραμένει αμετάβλητη καθώς αναμένουμε ότι η τροχιά των κερδών στις ΗΠΑ θα απογοητεύσει τόσο τις προσδοκίες της συναίνεσης όσο και τις τρέχουσες εκτιμήσεις», είπε σε σημείωμα προς τους πελάτες την Κυριακή.

Ορισμένες θετικές εξελίξεις έχουν προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες —όπως το συνεχές άνοιγμα της Κίνας και η πτώση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη— και βοήθησαν ορισμένους επενδυτές να δουν τις προοπτικές της αγοράς πιο αισιόδοξα.

Ωστόσο, η Wilson συμβουλεύει τους επενδυτές να παραμείνουν στην κορυφή της αστάθειας στις χρηματιστηριακές αγορές, σημειώνοντας ότι η δράση των τιμών επηρεάζει σημαντικά το φετινό ράλι.

«Το φετινό ράλι οδηγήθηκε από χαμηλής ποιότητας και υψηλού όγκου χαμηλές μετοχές», είπε. «Είδε μια ισχυρή κίνηση στις κυκλικές μετοχές που σχετίζονται με την άμυνα».

Ο Wilson βασίζει τις προβλέψεις του στην οριακή εξαπάτηση και πιστεύει ότι η υπόθεση γι’ αυτό αυξάνεται. Πολλές βιομηχανίες αντιμετωπίζουν ήδη επιβράδυνση των εσόδων, καθώς και διόγκωση αποθεμάτων και λιγότερους παραγωγικούς αριθμούς εργαζομένων.

«Είναι απλά θέμα χρόνου και κλίμακας», είπε ο Wilson. «Συμβουλεύουμε τους επενδυτές να επικεντρωθούν στα θεμελιώδη μεγέθη και να αγνοήσουν τα λανθασμένα μηνύματα και τις ψευδείς σκέψεις».

– Χακιούνγκ Κιμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *