Δείτε πώς τα ατμοσφαιρικά ποτάμια θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη Βόρεια Καλιφόρνια

Ο όρος “ατμοσφαιρικός ποταμός” δεν είναι νέος, αλλά η φράση έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου από τότε που η πρόγνωση του καιρού για τη Βόρεια Καλιφόρνια είναι τόσο ενεργή. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα μοναδικά συστήματα καταιγίδας. Τι είναι ένας ατμοσφαιρικός ποταμός; Ένας ατμοσφαιρικός ποταμός είναι μια μακριά, στενή ζώνη τροπικής υγρασίας που ταξιδεύει στα μεσαία και ανώτερα μέρη της ατμόσφαιρας. Αυτά τα «ποτάμια στον ουρανό» μπορούν να μεταφέρουν σημαντικές ποσότητες υδρατμών από τροπικές περιοχές κοντά στον ισημερινό σε τοποθεσίες μεσαίου γεωγραφικού πλάτους όπως η βόρεια Καλιφόρνια. Καθώς αυτά τα συστήματα κινούνται στην ξηρά, μπορούν να παράγουν ακραία ποσοστά βροχοπτώσεων και ισχυρούς ανέμους. Τα ψυχρά ατμοσφαιρικά συστήματα ποταμών μπορούν να παράγουν σημαντικό χιόνι σε μεγάλα υψόμετρα. Όλες οι βροχοπτώσεις στη Βόρεια Καλιφόρνια είναι ατμοσφαιρικοί ποταμοί; Όχι! Εξ ορισμού, αυτές οι καταιγίδες σχηματίζονται στις τροπικές περιοχές όπου υπάρχει περισσότερη υγρασία στον αέρα. Συστήματα από περιοχές πιο βόρεια είναι συχνά λιγότερο υγρά και δεν θεωρούνται ατμοσφαιρικοί ποταμοί. Σύμφωνα με το NOAA, οι ατμοσφαιρικές καταιγίδες ποταμών, κατά μέσο όρο, αντιπροσωπεύουν το 30% έως 50% της ετήσιας βροχόπτωσης στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Η περίοδος βροχοπτώσεων και χιονιού 2022-2023 θα είναι πάνω από το μέσο όρο. Η καταιγίδα αυτής της εβδομάδας θα φέρει θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις από Πέμπτη απόγευμα έως Παρασκευή απόγευμα με διάσπαρτες βροχές. Οι θερμοκρασίες με αυτήν την καταιγίδα είναι στην πιο ζεστή πλευρά, που σημαίνει ότι τα επίπεδα χιονιού θα αυξηθούν καθώς η καταιγίδα θα περάσει. Αναμένονται επίπεδα χιονιού γύρω στα 4000′ λόγω βροχοπτώσεων την Πέμπτη. Τα επίπεδα χιονιού θα ξεπεράσουν τα 6000′ μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Τα ψηλά περάσματα ενδέχεται να δουν χιόνι σε όλη αυτή την καταιγίδα, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα ταξιδιού σε όσους προσπαθούν να ξεπεράσουν τα βουνά. Η βροχή και οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν ταχεία τήξη χιονιού σε περιοχές κάτω από 5.000 πόδια. Πιθανές πλημμύρες σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι κολπίσκοι και τα ρέματα θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά. Από το απόγευμα της Τετάρτης, ο ποταμός Cosumnes, ο ποταμός Tuolumne και ο ποταμός Mogelumne προβλέπεται να ανέβουν πάνω από το στάδιο της πλημμύρας μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Περισσότερη κάλυψη καταιγίδας Ελέγξτε τις ενημερώσεις καταιγίδων και ταξιδιών Μοιραστείτε την πιο πρόσφατη πρόγνωση Μοιραστείτε το βίντεο για τον καιρό σας Δείτε τους πιο πρόσφατους περιορισμούς στην αλυσίδα και τις συνθήκες του δρόμου Δείτε τα τελευταία μας νέα Έλεγχος κλεισίματος σχολείων Δείτε μια λίστα με τοποθεσίες σακουλών άμμου Πώς να εγγραφείτε για ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης Αναφέρετε διακοπές Ποιες είναι οι τρέχουσες διακοπές ρεύματος Κατεβάστε την εφαρμογή μας | Ραντάρ Track Doppler | Χάρτης κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο

READ  Μετά από σπάνιο σεισμό 4,8 Ρίχτερ, σεισμοί βορειοανατολικοί

Ο όρος “ατμοσφαιρικός ποταμός” δεν είναι νέος, αλλά η φράση έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου από τότε που η πρόγνωση του καιρού για τη Βόρεια Καλιφόρνια είναι τόσο ενεργή.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα μοναδικά συστήματα καταιγίδας.

Τι είναι ένα ατμοσφαιρικό ποτάμι;

Ένας ατμοσφαιρικός ποταμός είναι μια μακριά, στενή ζώνη τροπικής υγρασίας που ταξιδεύει κατά μήκος των μεσαίων και ανώτερων τμημάτων της ατμόσφαιρας.

Αυτά τα «ποτάμια στον ουρανό» μπορούν να μεταφέρουν σημαντικές ποσότητες υδρατμών από τροπικές περιοχές κοντά στον ισημερινό σε τοποθεσίες μεσαίου πλάτους όπως η βόρεια Καλιφόρνια.

Καθώς αυτά τα συστήματα κινούνται στην ξηρά, μπορούν να παράγουν ακραία ποσοστά βροχοπτώσεων και ισχυρούς ανέμους.

Τα ψυχρά ατμοσφαιρικά συστήματα ποταμών μπορούν να παράγουν σημαντικό χιόνι σε μεγάλα υψόμετρα.

Ανήκει στην Hearst

Αυτό το διάγραμμα δείχνει περιοχές ξηρού και υγρού αέρα στα μεσαία και ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας. Ένα μακρύ, λεπτό τμήμα κίτρινης σκιάς είναι ένα ατμοσφαιρικό ποτάμι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το AR μεταφέρει υγρασία από τις τροπικές περιοχές προς τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Είναι όλες οι βροχοπτώσεις στη Βόρεια Καλιφόρνια ατμοσφαιρικοί ποταμοί;

Οχι!

Εξ ορισμού, αυτές οι καταιγίδες σχηματίζονται στις τροπικές περιοχές όπου υπάρχει περισσότερη υγρασία στον αέρα.

Συστήματα από περιοχές πιο βόρεια είναι συχνά λιγότερο υγρά και δεν θεωρούνται ατμοσφαιρικοί ποταμοί.

Σύμφωνα με το NOAA, οι ατμοσφαιρικές καταιγίδες ποταμών, κατά μέσο όρο, αντιπροσωπεύουν το 30% έως 50% της ετήσιας βροχόπτωσης στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Η περίοδος βροχοπτώσεων και χιονιού 2022-2023 θα είναι πάνω από το μέσο όρο.

READ  Οι οικοδεσπότες του «GMA3» της Amy Robach και ο DJ Holmes αποχωρούν από το ABC μετά από αναφερόμενο ειδύλλιο

Καταιγίδα αυτή την εβδομάδα

Ισχυροί άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις είναι πιθανοί από το απόγευμα της Πέμπτης, με παροδικές βροχές να συνεχίζονται μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι θερμοκρασίες με αυτήν την καταιγίδα είναι στην υψηλή πλευρά, που σημαίνει ότι τα επίπεδα του χιονιού θα αυξηθούν καθώς η καταιγίδα θα περάσει.

Αναμένονται επίπεδα χιονιού γύρω στα 4000′ λόγω βροχοπτώσεων την Πέμπτη. Τα επίπεδα χιονιού θα ξεπεράσουν τα 6000′ μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Τα ψηλά περάσματα ενδέχεται να δουν χιόνι σε όλη αυτή την καταιγίδα, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα ταξιδιού σε όσους προσπαθούν να ξεπεράσουν τα βουνά.

Η βροχή και οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν ταχεία τήξη χιονιού σε περιοχές κάτω από 5.000 πόδια. Πιθανές πλημμύρες σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι κολπίσκοι και τα ρέματα θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, ο ποταμός Cosumnes, ο ποταμός Tuolumne και ο ποταμός Mogelumne προβλέπεται να ανέβουν πάνω από το στάδιο της πλημμύρας μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Επίσης προστασία από καταιγίδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *