Διευθύνων Σύμβουλος TikTok: Η εφαρμογή δεν μοιράστηκε ποτέ δεδομένα των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 21 Μαρτίου (Reuters) – Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok Θα το πουν στους νομοθέτες Η κινεζική εφαρμογή μικρού μήκους βίντεο, η οποία έχει περισσότερους από 150 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, δεν μοιράστηκε ποτέ δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

“Το TikTok δεν μοιράστηκε ποτέ ή δεν έλαβε αίτημα να μοιραστεί δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση. Εάν η TikTok έκανε ποτέ ένα τέτοιο αίτημα, δεν θα το τηρούσε”, θα καταθέσει την Πέμπτη ο Διευθύνων Σύμβουλος Sho Ji Siew, σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία. κυκλοφόρησε την Πέμπτη. Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής την Τρίτη.

Πρόσθεσε ότι η μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, δεν ανήκει ούτε ελέγχεται από καμία κυβέρνηση ή κυβέρνηση. «Θα το πω κατηγορηματικά: Η Byte Dance δεν είναι πράκτορας της Κίνας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», είπε ο Chew στην ομάδα.

Οι επικριτές του TikTok φοβούνται ότι τα δεδομένα χρηστών του στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να σταλούν στην κυβέρνηση της Κίνας μέσω της εφαρμογής και υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις από αμερικανούς νομοθέτες για απαγόρευση της εφαρμογής. Την περασμένη εβδομάδα, το TikTok ζήτησε από τους Κινέζους ιδιοκτήτες του να εκχωρήσουν το μερίδιό τους στην εφαρμογή διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν απαγόρευση από τις ΗΠΑ.

“Η απαγόρευση είναι κατάλληλη μόνο όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Αλλά έχουμε μια εναλλακτική”, ανέφερε η κατάθεση του Siu.

Η μαρτυρία του TikTok ενώπιον του Κογκρέσου την Πέμπτη έρχεται αντιμέτωπη με τις αυξανόμενες εκκλήσεις για απαγόρευση της εφαρμογής σύντομων βίντεο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι μια από τις πιο λεπτομερείς διαψεύσεις της κινεζικής εταιρείας στους ισχυρισμούς.

READ  Ο Τάιγκερ Γουντς σημειώνει ρεκόρ διαδοχικών περικοπών στο Masters

Η TikTok είπε ότι έχει ξοδέψει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό που αποκαλεί σκληρότερες προσπάθειες προστασίας δεδομένων με το όνομα «Project Texas» και προσπάθησε να πείσει τους νομοθέτες και την κυβέρνηση Μπάιντεν να υποστηρίξουν το σχέδιο.

Η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS), ένα ισχυρό όργανο εθνικής ασφάλειας, συνέστησε ομόφωνα να καταργηθεί η ByteDance το TikTok το 2020.

Υπό την πίεση του τότε προέδρου Τραμπ, η Byte Dance προσπάθησε ανεπιτυχώς στα τέλη του 2020 να κλείσει μια συμφωνία με τη Walmart και την Oracle για τη διάσπαση των περιουσιακών στοιχείων της TikTok στις ΗΠΑ σε μια νέα εταιρεία.

Η εφαρμογή βίντεο πέρασε περισσότερα από δύο χρόνια σε διαπραγματεύσεις με το CFIUS για την επίτευξη συμφωνίας για την προστασία των δεδομένων χρηστών των ΗΠΑ.

Η TikTok έχει δημιουργήσει μια θυγατρική ειδικού σκοπού που ονομάζεται TikTok US Data Security (USDS), η οποία έχει επί του παρόντος σχεδόν 1.500 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και έχει συνάψει σύμβαση με την Oracle (ORCL.N) για την αποθήκευση των δεδομένων χρηστών του TikTok στις ΗΠΑ.

«Η Oracle έχει ήδη αρχίσει να ερευνά την πηγή του TikTok

θα έχει άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε κώδικα και σχετικούς αλγόριθμους και μοντέλα δεδομένων», ανέφερε η μαρτυρία της Sue.

Ο Chew είπε, “Όλα τα προστατευμένα δεδομένα των ΗΠΑ παραμένουν υπό την προστασία της αμερικανικής νομοθεσίας και υπό τον έλεγχο ενός Συμβουλίου Ασφαλείας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει κανέναν τρόπο πρόσβασης ή υποχρεώσεως.”

Η εταιρεία είπε αυτόν τον μήνα ότι άρχισε να αφαιρεί προστατευμένα δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ σε κέντρα δεδομένων στη Βιρτζίνια και τη Σιγκαπούρη, αφού ξεκίνησε τη δρομολόγηση νέων δεδομένων των ΗΠΑ στο Oracle cloud πέρυσι. Η μαρτυρία του Chew είπε ότι αναμένουν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στο έτος.

READ  Marchant: Ο Chris Mortensen ήταν πρωτοπόρος στο μέσο και το έκανε με τάξη

Η μαρτυρία του Chew αναφέρει ότι το 60% του Byte Dance ανήκει σε παγκόσμιους θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock και General Atlantic.

και Sequoia, περίπου 20% από τους ιδρυτές της εταιρείας και περίπου

Το 20% ανήκει στους υπαλλήλους της «συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικανών».

Η TikTok δήλωσε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν το TikTok σε μηνιαία βάση, αφού είπε ότι 100 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποίησαν την εφαρμογή το 2020. Η μαρτυρία του Chew λέει ότι ο μέσος χρήστης σήμερα είναι ένας ενήλικας κολεγιακής ηλικίας.

«Οι χρήστες στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 10% της παγκόσμιας κοινότητάς μας και η φωνή τους αντιπροσωπεύει το 25% των συνολικών προβολών παγκοσμίως», λέει η μαρτυρία του Chew.

Οι τρέχουσες εκδόσεις της εφαρμογής δεν συλλέγουν ακριβείς ή κατά προσέγγιση πληροφορίες GPS από χρήστες των ΗΠΑ, λέει ο Chew.

Ο David Shepherdson αναφέρει· Επιμέλεια Muralikumar Anantharaman και Raju Gopalakrishnan

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *