Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι οι εργαζόμενοι της Uber και της Lyft είναι εργολάβοι

  • Από την Annabelle Liang
  • Ανταποκριτής Επιχειρήσεων

Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι οι κολοσσοί της οικονομίας «συναυλιών», συμπεριλαμβανομένων των Uber και Lyft, μπορούν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους τους ως ανεξάρτητους εργολάβους στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Εργατικές ομάδες και ορισμένοι εργαζόμενοι αντιτάχθηκαν στην κίνηση, λέγοντας ότι θα αφαιρέσει δικαιώματα όπως η αναρρωτική άδεια.

Οι εταιρείες λένε ότι η πρόταση διατηρεί άλλα οφέλη, όπως η ευελιξία.

Η τελευταία απόφαση ανατρέπει μια απόφαση του 2021 ενός κατώτερου δικαστηρίου στην Καλιφόρνια που έκρινε ότι η Πρόταση 22 επηρέαζε τις εξουσίες των νομοθετών να ορίζουν πρότυπα στο χώρο εργασίας.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια και ένας όμιλος που εκπροσωπεί την Uber, τη Lyft και άλλες εταιρείες άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

Τη Δευτέρα, τριμελές βούλευμα του εφετείου αποφάσισε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να θεωρηθούν ανεξάρτητοι εργολάβοι. Ωστόσο, μια ρήτρα που περιορίζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων αφαιρέθηκε από την πρόταση 22.

Οι μετοχές της Uber και της Lyft σημείωσαν άνοδο σχεδόν 5% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου.

«Η σημερινή απόφαση είναι μια νίκη για τους εργαζόμενους που βασίζονται σε εφαρμογές και τα εκατομμύρια των Καλιφορνέζων που ψήφισαν υπέρ του Prop 22», δήλωσε ο Tony West, επικεφαλής νομικός διευθυντής της Uber.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που το δικαστήριο σεβάστηκε τη βούληση του λαού και ότι το Prop 22 θα παραμείνει στη θέση του, προστατεύοντας την ελευθερία των οδηγών», πρόσθεσε ο κ. Γουέστ.

Η Διεθνής Ένωση Υπαλλήλων Υπηρεσιών, η οποία αμφισβήτησε τη συνταγματικότητα της Πρότασης 22 μαζί με αρκετούς άλλους οδηγούς, δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στην απόφαση του δικαστηρίου.

Τον Νοέμβριο του 2020, οι ψηφοφόροι στην Καλιφόρνια πέρασαν την Πρόταση 22, η οποία επέτρεπε στους ελεύθερους επαγγελματίες να ταξινομηθούν ως ανεξάρτητοι εργολάβοι.

Είναι μια νίκη για την Uber και τη Lyft, που έκαναν εκστρατεία για 205 εκατομμύρια δολάρια (168,7 εκατομμύρια £) για να υποστηρίξουν την κίνηση.

Ορισμένοι οδηγοί υποστήριξαν την Πρόταση 22, αλλά άλλοι οδηγοί και εργατικές ομάδες αντιτάχθηκαν, επισημαίνοντας όλα τα οφέλη της κατάταξης ως μισθωτών, συμπεριλαμβανομένων των ημερών ασθενείας, των διακοπών και των υπερωριών.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται στην παγκόσμια οικονομία των συναυλιών σε υπηρεσίες όπως η παράδοση τροφίμων και η μεταφορά.

Οι εργαζόμενοι στις συναυλίες αμείβονται για προσωπικές εργασίες, όπως παράδοση φαγητού ή βόλτες με αυτοκίνητο αντί για κανονικούς μισθούς.

Οι περισσότεροι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί εργατικοί νόμοι των ΗΠΑ, όπως ο κατώτατος μισθός ή οι υπερωρίες, δεν ισχύουν για τους εργαζόμενους σε συναυλίες.

Εταιρείες όπως η Uber και η Lyft έχουν τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο καθώς ο κλάδος μεγαλώνει σε μέγεθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *