Ειδήσεις, δεδομένα και έσοδα από το WEF

Οι μετοχές σε κίνηση: Leonardo πτωτικά 4%, Ocato πτώση 8%

Μετοχές του βρετανικού ψηφιακού παντοπωλείου Okado Η εταιρεία υποχώρησε περισσότερο από 8% στις αρχές του εμπορίου, αφού η εταιρεία έχασε τις εκτιμήσεις πωλήσεων για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι πελάτες αγόρασαν λιγότερα ανά παραγγελία εν μέσω της κρίσης κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην κορυφή του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, ο Ιταλικός Οργανισμός Διαστήματος και Άμυνας Λεονάρντο Προστέθηκε 4,5%.

CNBC Pro: Αυτό το μερίδιο κάτω από το ραντάρ της παγκόσμιας δέσμευσης άνθρακα θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 65%, λένε οι επενδυτικές τράπεζες

Οι μετοχές της εταιρείας δέσμευσης άνθρακα κάτω από το ραντάρ αναμένεται να αυξηθούν κατά 65% καθώς η παγκόσμια ζήτηση για τεχνολογία μείωσης των εκπομπών αυξάνεται, σύμφωνα με επενδυτικές τράπεζες που αναλύουν τη μετοχή.

Η τελευταία καινοτομία της εταιρείας, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, είναι σύμφωνα με αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Γκανές Ράο

2023 όπου οι κύριοι δείκτες βρίσκονται στις δύο πρώτες εβδομάδες διαπραγμάτευσης

Τις δύο πρώτες εβδομάδες της διαπραγμάτευσης του 2023, τρεις σημαντικοί δείκτες σημείωσαν άνοδο από έτος σε έτος.

ο Nasdaq Composite Πρωτοπορώντας, οι επενδυτές πρόσθεσαν 5,9% και αγόρασαν μετοχές τεχνολογίας με χαμηλή απόδοση με την ελπίδα να βελτιώσουν το τοπίο των μετοχών ανάπτυξης. ο S&P 500 Και Dow ακολουθούμενο από 4,2% και 3,5% αντίστοιχα.

– Άλεξ Χάρινγκ

Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις καθώς η οικονομία αναπτύσσεται περισσότερο από το αναμενόμενο

Λιανικές πωλήσεις Δεκεμβρίου στην Κίνα Υποχώρησε μόλις 1,8% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, σε σύγκριση με την πτώση 8,6% που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

READ  Η Apple φέρεται να σχεδιάζει το M4 Mac Mini για τα τέλη του 2024 ή τις αρχές του 2025, εξαιρουμένου του M3.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε επίσης κατά 1,3% τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,2%.

Το τέταρτο τρίμηνο, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε 2,9% σε ετήσια βάση, καλύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη 1,8%. Αν και η τριμηνιαία ανάπτυξη ήταν σταθερή, ωστόσο ξεπέρασε τις προσδοκίες για συρρίκνωση 0,8%.

Παρά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία, το κινεζικό γουάν υποχώρησε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από 6,7403 σε 6,7563 λίγο μετά την κυκλοφορία.

Ευρωπαϊκές αγορές: Ακολουθούν οι προσκλήσεις έναρξης

Οι ευρωπαϊκές αγορές κατευθύνθηκαν σε σταθερή πτώση την Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία ήταν μεγάλες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αυτής της εβδομάδας στο Νταβός.

της Αγγλίας FTSE 100 Ο δείκτης αναμένεται να ανοίξει 1 μονάδα υψηλότερα στις 7.862, Γερμανία DAX Γαλλία, με πτώση 31 μονάδων στις 15.111 CAC Η Ιταλία υποχώρησε 14 μονάδες στις 7.033 FTSE MIB Σύμφωνα με τα στοιχεία της IG, υποχώρησε 37 μονάδες στις 25.836.

Το CNBC μίλησε με αρκετούς εκπροσώπους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Ισπανίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας, καθώς και με τους Διευθύνοντες Συμβούλους των Unilever, UPS, Allianz και Swiss Re. Ακολουθήστε την κάλυψή μας εδώ.

– Χόλι Έλιοτ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *