Ειδήσεις πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας: Ζωντανές ενημερώσεις

χρέος…Grill Prague/Reuters

Πρόεδρος Βλαντιμίρ Β. Ο Πούτιν πρόκειται να επισκεφθεί τη ρωσική πόλη Στάλινγκραντ την Πέμπτη, η οποία θα τιμήσει την ήττα των Σοβιετικών από τους Ναζί σε μια αποφασιστική μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει την εγχώρια υποστήριξη για το Κρεμλίνο. Εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε μια «εορταστική συναυλία» που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη στην πόλη που σήμερα είναι γνωστή ως Βόλγκογκραντ, ο κ. Το Κρεμλίνο είπε ότι ο Πούτιν θα εκφωνήσει ομιλία. Κύριος. Ο Πούτιν θα έχει επίσης μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με μέλη πατριωτικών και νεολαιίστικων ομάδων, ανέφερε το Κρεμλίνο, με τον Ρώσο πρόεδρο πιθανόν να κάνει μερικές από τις μεγαλύτερες δημόσιες δηλώσεις του από τον Δεκέμβριο.

Στάλινγκραντ – το σημείο καμπής σε αυτό που οι Ρώσοι αποκαλούν Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, τον αγώνα της Σοβιετικής Ένωσης κατά των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Έχει τοτεμική σημασία για τους Ρώσους Σύμβολο ταλαιπωρίας, θυσίας και ηρωισμού εν καιρώ πολέμου. Το 1943, οι Σοβιετικοί ανέτρεψαν το ρεύμα της εισβολής στη Γερμανία μετά από έναν πόλεμο 200 ημερών που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες και πολίτες.

Κύριος. Για τον Πούτιν, ο κώδικας είναι κεντρικός στα μηνύματά του στους Ρώσους για να υποστηρίξουν τον πόλεμό του στην Ουκρανία, με την προπαγάνδα του Κρεμλίνου να παρουσιάζει ψευδώς τους Ουκρανούς ως σύγχρονους Ναζί και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να περιγράψει τη ρωσική εισβολή ως αυτοάμυνα. Πόλεμος.

READ  Κηδείες για 6 θύματα πυροβολισμών σε σχολείο του Νάσβιλ

Την Τετάρτη, για παράδειγμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Σ. Πεσκόφ, κ. Ο Πούτιν είπε στους δημοσιογράφους ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση. Και σε μια συνάντηση με βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τον περασμένο μήνα, ο κ. Ο Πούτιν επανέλαβε την ερμηνεία του ότι η σημερινή κυβέρνηση της Ουκρανίας κουβαλούσε την κληρονομιά των Ναζί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνάντηση του Ιανουαρίου των «Νεοναζί που διαδηλώνουν στην Ουκρανία», ο κ. Ο Πούτιν είπε ότι πρέπει να τιμωρηθεί για «εγκλήματα κατά της κοινωνίας».

«Τώρα είναι απαραίτητο να καταγράψουμε όλα όσα κάνουν, ειδικά για τους πολίτες», είπε, κάνοντας ψευδώς παραλληλισμούς με τα ναζιστικά εγκλήματα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την Πέμπτη ο κ. Η ομιλία του Πούτιν θα γίνει αφού καταθέσει στεφάνι στο μνημείο σε μια συναυλία για τον εορτασμό του τέλους της Μάχης του Στάλινγκραντ, ανέφερε το Κρεμλίνο. Τελευταία μίλησε σε μεγάλη δημόσια εκδήλωση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας τον Σεπτέμβριο. Γιορτάζεται η παράνομη προσάρτηση της Ρωσίας Τέσσερις ουκρανικές περιοχές.

Η Ουκρανία αντιμετώπισε τη Μόσχα με περαιτέρω στρατιωτικές αποτυχίες, αναγκάζοντας τη Ρωσία να υποχωρήσει από την πόλη Χερσώνα τον Νοέμβριο. Κύριος. Ο Πούτιν βρίσκεται υπό πίεση.

Αλλά ο κ. Ο Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα σχόλιά του την Πέμπτη για να επιμείνει ότι η Ρωσία θα παραμείνει στην πορεία παρά τις δυσκολίες της. Ερωτηθείς την Τετάρτη για τις συνέπειες των νέων παραδόσεων δυτικών όπλων στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κ. Ο Πεσκόφ είπε ότι θα οδηγήσουν σε «αύξηση του επιπέδου κλιμάκωσης».

«Θα απαιτήσει περισσότερες προσπάθειες από εμάς», είπε ο κ. είπε ο Πεσκόφ. Χρησιμοποιώντας τον ευφημισμό του Κρεμλίνου για την εισβολή, συνέχισε: “Αλλά, και πάλι, αυτό δεν θα αλλάξει την πορεία των γεγονότων. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί”.

READ  Ο Punxsutawney Phil κάνει την πρόβλεψή του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *