Ενώ η Boeing πάλευε με το Starliner, η SpaceX εκτινάχθηκε στα ύψη

Η ιστορία του προγράμματος Business Team της NASA, της τολμηρής προσπάθειας της NASA να αναθέσει την ανθρώπινη διαστημική πτήση σε ένα ζευγάρι εταιρειών πριν από μια δεκαετία, είναι μια διαφορετική ιστορία – η μία από μια απίθανη άνοδο στην προβολή και η άλλη μια εξίσου απίθανη πτώση από τη χάρη. .

Η SpaceX έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία διαστημική εταιρεία στον κόσμο, χρησιμοποιώντας τα προσοδοφόρα συμβόλαιά της και τη σχέση της με τη NASA για να βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός πυραύλου και ενός διαστημικού σκάφους που βοήθησαν να διαταραχθεί η διαστημική αγορά, να αποκατασταθεί η ανθρώπινη διαστημική πτήση στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την απόσυρση του διαστημικού λεωφορείου και να δημιουργήσει δισεκατομμύρια . – Η επιχείρηση του δολαρίου εκτοξεύεται πλέον κάθε λίγες μέρες.

Η Boeing, από την άλλη πλευρά, πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση της στις 10:52 π.μ. της Τετάρτης από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, αφού δύο απόπειρες εκτόξευσης αστοχήθηκαν λόγω μηχανικών προβλημάτων στον πύραυλο. Η Boeing αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα και προβλήματα λογισμικού με το διαστημικό σκάφος Starliner που κόστισε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στη φήμη της ως η κορυφαία διαστημική υπηρεσία της χώρας.

Ο πύραυλος, τον οποίο εκμεταλλεύεται η United Launch Alliance, μια κοινοπραξία μεταξύ της Boeing και της Lockheed Martin, ματαιώθηκε ξανά το Σάββατο η πρώτη επανδρωμένη πτήση του λόγω προβλημάτων υπολογιστή. Η πτήση θα μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA Sunitha Williams και Barry “Butch” Wilmore στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για μια αποστολή περίπου οκτώ ημερών για να δοκιμάσει την πορεία του διαστημικού σκάφους στο διάστημα.

Μόλις η Boeing ολοκληρώσει την πτήση, η NASA θα πιστοποιήσει το Starliner να πραγματοποιεί τακτικές αποστολές εναλλαγής πληρώματος στον διαστημικό σταθμό, μεταφέροντας τέσσερις αστροναύτες για μια εξάμηνη παραμονή. Η NASA ενδιαφέρεται να πετάξει με Boeing για να παράσχει στη διαστημική υπηρεσία ένα άλλο λεωφορείο εκτός από το SpaceX, το οποίο πετά πληρώματα στο αεροδρόμιο από το 2020.

πιάστηκα

Μικρές ιστορίες για γρήγορη ενημέρωση

Ενώ η Boeing έχει δυσκολευτεί, οι καθυστερήσεις της έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την επιτυχία της SpaceX και υπογραμμίζουν το χάσμα μεταξύ του τρόπου λειτουργίας των δύο εταιρειών. Παρά το γεγονός ότι έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους σε πολλές πλατφόρμες, η SpaceX εξακολουθεί να λειτουργεί σαν μια άχρηστη start-up και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα. Καινοτομεί γρήγορα, δοκιμάζει το υλικό μέχρι να σπάσει, μερικές φορές προκαλεί εκρήξεις, στη συνέχεια κάνει προσαρμογές και προσπαθεί ξανά και ξανά μέχρι να το φτιάξει. Αντί να συνάπτει συμβάσεις με άλλες εταιρείες για πολλά από τα εξαρτήματα που πηγαίνουν στα οχήματά της, η SpaceX κατασκευάζει εσωτερικά τους πυραύλους και τα διαστημόπλοιά της.

READ  Το βόρειο σέλας ορατό σε 17 πολιτείες Πέμπτη - NBC 5 Ντάλας-Φορτ Γουόρθ

Ως σημαντικός εργολάβος στον τομέα της άμυνας, η Boeing λειτουργεί με πολύ παραδοσιακό τρόπο και πετάει όταν πιστεύει ότι όλο το υλικό και τα υποσυστήματα έχουν δοκιμαστεί διεξοδικά στο έδαφος. Η δομή της συμφωνίας του εμπορικού ομίλου, μια συμφωνία «σταθερής τιμής» που σημαίνει ότι οι εταιρείες τρώνε περισσότερο από οποιοδήποτε κόστος, ήταν μια δύσκολη προσαρμογή για την Boeing, η οποία είχε συνήθως συμβάσεις «κόστους συν» με την κυβέρνηση. Προϋπολογισμός.

Η επερχόμενη πτήση του πληρώματος, ένα σημαντικό ορόσημο, είναι μια «υπαρξιακή» στιγμή για τον οργανισμό, δήλωσε η αναπληρώτρια διαχειριστής της NASA Παμ Μέλροι.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση με πλήρωμα της Boeing ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου, αλλά δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα εκτόξευσης, τα πληρώματα παρατήρησαν ότι μια βαλβίδα που ρυθμίζει την πίεση και ωθεί τη ροή των προωθητικών στο δεύτερο στάδιο του πυραύλου Atlas V είχε δυσλειτουργήσει. . Τα πληρώματα αντικατέστησαν τη βαλβίδα, αλλά αργότερα ανακάλυψαν μια διαρροή ηλίου στο σύστημα πρόωσης του διαστημικού σκάφους, η οποία ήταν πολύ μικρή για να προκαλέσει πρόβλημα στην πτήση.

Το Σάββατο, το Starliner βρισκόταν στα τελευταία τέσσερα λεπτά της αντίστροφης μέτρησης για την εκτόξευση, όταν ένα από τα συστήματα υπολογιστών καθυστέρησε να συνδεθεί στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα ένας αυτόματος υπολογιστής να σταματήσει την εκτόξευση. Εάν η προσπάθεια της Τετάρτης ακυρωθεί, η NASA είπε ότι η Boeing θα μπορούσε να προσπαθήσει ξανά την Πέμπτη. Ωστόσο, μετά από αυτό, ο πύραυλος Atlas V θα πρέπει να αποσυρθεί από την εξέδρα εκτόξευσης για να αντικαταστήσει τις μπαταρίες, γεγονός που θα καθυστερήσει την πτήση τουλάχιστον κατά 10 ημέρες.

READ  Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα δει τον βασιλιά Κάρολο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αγγλία για τους εορτασμούς Invictus

Κατά την προετοιμασία της δοκιμαστικής αποστολής, η NASA και η Boeing δήλωσαν επανειλημμένα ότι θα λάβουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή για να διασφαλίσουν ότι η πτήση θα πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και ότι η ζωή των αστροναυτών θα ήταν προτεραιότητα. Οι καθυστερήσεις στο διαστημικό ταξίδι είναι φυσιολογικές, ειδικά όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν με μη επανδρωμένα διαστημόπλοια.

Ωστόσο, το να φτάσουμε σε αυτό το σημείο ήταν ένας μακρύς και επίπονος δρόμος. Τον Δεκέμβριο του 2019, η Boeing πίστευε ότι το Starliner ήταν έτοιμο για την πρώτη του δοκιμαστική πτήση χωρίς κανέναν. Δεν πήγε καλά. Ο εσωτερικός υπολογιστής της αυτόνομης κάψουλας έκλεισε για 11 ώρες, έτσι το διαστημόπλοιο άρχισε να εκτελεί εντολές για ένα εντελώς διαφορετικό μέρος της πτήσης.

Οι μηχανικοί ανακάλυψαν σύντομα ένα δεύτερο πρόβλημα λογισμικού, το οποίο μπορεί να προκάλεσε δυσλειτουργία της μονάδας σέρβις της κάψουλας του πληρώματος κατά τον διαχωρισμό πριν από την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης. Τα προβλήματα ήταν τόσο σοβαρά που αξιωματούχοι της NASA είπαν ότι το διαστημόπλοιο θα μπορούσε να είχε χαθεί, απειλώντας τη ζωή των αστροναυτών. Η πτήση δεν έφτασε στον διαστημικό σταθμό, αλλά επέστρεψε με επιτυχία.

Η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης, το 2021, δεν κατέβηκε ποτέ από το έδαφος επειδή αρκετές βαλβίδες στη μονάδα σέρβις της κάψουλας διαβρώθηκαν και έκλεισαν. Τελικά έκανε μια επιτυχημένη πτήση προς τον σταθμό το 2022, αλλά αργότερα ανακάλυψε εύφλεκτη ταινία στην κάψουλα, η οποία έπρεπε να αφαιρεθεί, και προβλήματα με το σύστημα αλεξίπτωτων.

Η NASA και η Boeing ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι ήταν έτοιμες να διορθώσουν όλα αυτά τα προβλήματα. «Μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι ομάδες έχουν κάνει την πλήρη δέουσα επιμέλειά τους», δήλωσε ο αναπληρωτής διαχειριστής της NASA, Τζέιμς Φράι. Η δοκιμαστική πτήση αναβλήθηκε πέντε φορές.

Το SpaceX είχε επίσης αρχικά μια σειρά αποτυχιών με τη NASA. Δύο από τους πυραύλους Falcon 9 του SpaceX εξερράγησαν, ο ένας το 2015 και ο άλλος το 2016. Και κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής του συστήματος επείγουσας ματαίωσης το 2019, εξερράγη επίσης η κάψουλα Dragon που μετέφερε τους αστροναύτες.

READ  Ζωντανά από το Timberwolves-Nuggets Game 4

Αλλά από τότε, η SpaceX έχει πραγματοποιήσει αρκετές αποστολές για τη NASA, καθώς και τη μεταφορά ιδιωτικών αστροναυτών στον σταθμό και σε τροχιά. Έχει επίσης λάβει παράταση του συμβολαίου της με τη NASA για να πετάει αστροναύτες.

Η σχέση της με τη NASA χτίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η SpaceX κέρδισε μια σύμβαση το 2006 ως μέρος ενός προγράμματος για τη βελτίωση της μεταφοράς φορτίου στον διαστημικό σταθμό. Το 2008, κέρδισε συμβόλαιο 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ξεκινήσει πτητικές αποστολές ανεφοδιασμού στον σταθμό.

Καθώς η NASA άρχισε να βασίζεται στους πυραύλους και τα διαστημόπλοιά της, η SpaceX υποστήριξε ότι το Πεντάγωνο θα έπρεπε επίσης, και η εταιρεία τελικά κέρδισε συμβόλαια για να στείλει μερικούς από τους σημαντικότερους δορυφόρους εθνικής ασφάλειας της χώρας στο διάστημα.

Η επένδυση της κυβέρνησης στο SpaceX και ο υψηλός ρυθμός πτήσεων της εταιρείας, η εσωτερική κατασκευή και οι αποτελεσματικές επιχειρηματικές πρακτικές – μαζί με την αδιάκοπη προσπάθεια του CEO Elon Musk να πιέσει τους υπαλλήλους του να εργάζονται σκληρότερα και πιο γρήγορα – της επέτρεψαν να πραγματοποιεί εκτοξεύσεις σε υψηλότερες τιμές. Κάτω από τους ανταγωνιστές της, της επέτρεψε να αποσπάσει περισσότερες επιχειρήσεις και έσοδα.

Καθώς μεγαλώνει, η SpaceX έχει προχωρήσει στην κατασκευή ενός αστερισμού δορυφόρων που ονομάζεται Starlink που θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από απομακρυσμένες τοποθεσίες. Η SpaceX λειτουργεί τώρα περίπου 6.000 δορυφόρους Starlink και λέει ότι έχει 3 εκατομμύρια πελάτες.

Τώρα εργάζεται για την ανάπτυξη του πυραύλου Falcon 9, ο οποίος εκτοξεύτηκε σχεδόν 100 φορές πέρυσι, με πρωτοφανή ρυθμό, και του πυραύλου Starship επόμενης γενιάς, του πιο ισχυρού πυραύλου που έχει πετάξει ποτέ.

Καθώς οι δυνατότητες του SpaceX αυξάνονταν, η εμπιστοσύνη και η επένδυση της NASA στην εταιρεία αυξήθηκαν.

Το 2021, η NASA ανέθεσε στη SpaceX συμβόλαιο 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρήση του Starship για την προσγείωση αστροναυτών στη Σελήνη. Στις τρεις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του, το Starship έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο. Μια τέταρτη Πέμπτη θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα, την ημέρα που η Boeing ελπίζει ότι το Starliner θα φτάσει επιτέλους στον διαστημικό σταθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *