Η αστυνομία αναζητά αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση του σκοτωμένου μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ (AP) — Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ άρχισε να ψάχνει την ηπειρωτική χώρα την Τρίτη για στοιχεία που συνδέονται με τη βάναυση δολοφονία του μοντέλου Άμπι Τσόι, τα μέρη του σώματος της οποίας βρέθηκαν σε ψυγεία και γλάστρες.

Ο πρώην σύζυγος Alex Kwong, ο πατέρας της Kwong Gao και ο αδελφός της Anthony Kwong κατηγορήθηκαν για φόνο. Ένα σπίτι που νοικιάζει ο Guang Kao στα προάστια του Χονγκ Κονγκ κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Η μητέρα του Alex Kwong, Jenny Li, αντιμετωπίζει μία κατηγορία για διαστρέβλωση της πορείας της δικαιοσύνης. Και οι τέσσερις φυλακίστηκαν χωρίς εγγύηση.

Δεν έχουν ακόμη καταθέσει τους ισχυρισμούς τους και οι δικηγόροι τους δεν φαίνεται να έχουν σχολιάσει στα μέσα ενημέρωσης την υπόθεση. Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε για τον Μάιο.

Το πρωί της Τρίτης, περισσότεροι από 100 αξιωματικοί, φορώντας προστατευτικό εξοπλισμό, πήγαν στη βορειοανατολική επικράτεια της Νέας Επικράτειας στο Ta Kwu Ling, περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από την ηπειρωτική Κίνα, για να αναζητήσουν μέρη του σώματος που λείπουν με εκσκαφείς και φτυάρια. Η αστυνομία είχε πει νωρίτερα ότι εξακολουθούσε να αναζητά τα χέρια και τον κορμό του.

“Οι ύποπτοι πέταξαν πολλές σακούλες με ζωτικής σημασίας αποδεικτικά στοιχεία το πρωί της 22ης Φεβρουαρίου. Μπορεί να είναι κάποια μέρη ανθρώπινου σώματος ή να είναι ρούχα και τηλέφωνο του θύματος ή να είναι όπλα”, είπε ο Έφορος Άλαν Τσουνγκ στους δημοσιογράφους.

Ο Chung είπε ότι δεν έχουν βρει ακόμη τίποτα ουσιαστικό εκτός από τα οστά, τα οποία η αστυνομία δεν μπορεί να προσδιορίσει εάν είναι άνθρωποι ή ζώο.

READ  Ο ιδρυτής του MyPillow, Μάικ Λίντελ, διατάχθηκε να πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια για εκλογική διαμάχη: NPR

Η οικογένεια του Τσόι, ντυμένη στα μαύρα, συγκεντρώθηκε κοντά στο σπίτι όπου φυλάσσονταν τα μέρη του σώματός του Ο σεβασμός πρέπει να αποδοθεί. Είχαν επισκεφτεί στο παρελθόν ένα νεκροτομείο για να την αναγνωρίσουν. Μερικοί πενθούντες ήταν συγκινημένοι, αλλά η οικογένεια δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο Alex Kwong εμφανίστηκε σε άλλο δικαστήριο την Τρίτη για μια προηγούμενη υπόθεση κλοπής, όπου του επιβλήθηκε εγγύηση.

Μια άλλη γυναίκα, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία ότι βοήθησε άλλους υπόπτους για την υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω έρευνας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Πιστεύεται ότι είχε σχέση με τον πατέρα του πρώην συζύγου της, ανέφερε προηγουμένως η δύναμη.

Ο Τσόι, ο οποίος είχε περισσότερους από 100.000 ακόλουθους στο Instagram, εξαφανίστηκε στις 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μια αναφορά που κατατέθηκε αργότερα στην αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Η τελευταία της ανάρτηση ήταν στις 19 Φεβρουαρίου, με τη φωτογράφισή της με το περιοδικό μόδας L’Officiel Monaco.

Η Τσόι είχε οικονομικές διαφωνίες που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες δολάρια Χονγκ Κονγκ (εκατομμύρια δολάρια) με τον πρώην σύζυγό της και την οικογένειά του, είπε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι «ορισμένοι άνθρωποι» ήταν δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που ο Τσόι χειριζόταν τα οικονομικά του.

Η φρικτή δολοφονία έχει αναστατώσει πολλούς στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα, καθώς η ημιαυτόνομη πόλη της νότιας Κίνας έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά βίαιου εγκλήματος.

Ο φίλος της Τσόι, Μπέρναρντ Τσενγκ, είπε νωρίτερα ότι νόμιζε ότι την είχαν απήγαγε.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι κάποιος τόσο καλός, τόσο αγαπημένος, τόσο αθώος, που δεν έκανε κακό, θα σκοτωνόταν έτσι», είπε. «Η καρδιά μου είναι ακόμα βαριά. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

READ  Ο Τάιγκερ Γουντς σημειώνει ρεκόρ διαδοχικών περικοπών στο Masters

Ο Τσενγκ είπε ότι ο Τσόι έχει τέσσερα παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 10 ετών. Ο Alex Kwong, 28 ετών, ο πατέρας των δύο, φροντίζεται από τη μητέρα του Choi. Η Τσόι ξαναπαντρεύεται με τον Κρις Ταμ, τον πατέρα των μικρότερων παιδιών, ο οποίος μένει με την οικογένειά της.

Η Τσενγκ είπε ότι η Τσόι είχε καλή σχέση με την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένων των πεθερικών της, και θα ταξίδευε μαζί με τις οικογένειες του νυν και του πρώην συζύγου της.

Αν και το βίαιο έγκλημα είναι σπάνιο στο Χονγκ Κονγκ, η υπόθεση φέρνει στο μυαλό μερικές συγκλονιστικές δολοφονίες. Το 2013, ένας άνδρας σκότωσε τους γονείς του και τα κεφάλια τους βρέθηκαν αργότερα σε ένα ψυγείο. Σε μια άλλη διαβόητη υπόθεση του 1999, μια γυναίκα απήχθη και βασανίστηκε από τρία μέλη μιας ομάδας οργανωμένου εγκλήματος πριν από το θάνατό της. Το κρανίο του βρέθηκε αργότερα παραγεμισμένο σε μια κούκλα Hello Kitty.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *