Η αστυνομία στις πανεπιστημιουπόλεις της Κολούμπια και του UCLA ενημερώνεται ζωντανά καθώς διακόπτει τα κολέγια σε όλη τη χώρα

3:40 π.μ. ET, 1 Μαΐου 2024

Οι διαδηλωτές στην πανεπιστημιούπολη ζητούν απόσχιση. Αυτό έχει ξαναγίνει

Από την Samantha DeLuia του CNN

Μερικοί από τους φοιτητές που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης χρησιμοποιούν τις μοτοσικλέτες τους για να συζητήσουν τη χορηγία του πανεπιστημίου σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Νότια Αφρική στις 15 Μαΐου 1985.

Richard Drew/AP

Όλες οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων που συγκλόνισαν πανεπιστημιουπόλεις σε όλη την Αμερική έχουν ζητήσει κάποιας μορφής αποεπένδυση των πανεπιστημίων από το Ισραήλ.

Πώς φαίνεται ο αποκλεισμός;

Η εκποίηση είναι το αντίθετο της επένδυσης.

Πολλά πανεπιστήμια διαθέτουν κεφάλαια προικοδότησης, τα οποία συνήθως επενδύονται σε μετοχές, ομόλογα και άλλα χρηματοοικονομικά μέσα για να βοηθήσουν το πανεπιστήμιο να κερδίσει χρήματα.

Στην Κολούμπια, μια ομάδα φοιτητών θέλει να μποϊκοτάρει το κολέγιο Η δωρεά του είναι 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια Από οποιαδήποτε εταιρεία συνδεδεμένη με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft και της Amazon.

Αντίπαλοι σε άλλα σχολεία, όπως το Cornell και το Yale, θέλουν τα πανεπιστήμιά τους να σταματήσουν να επενδύουν σε κατασκευαστές όπλων.

Τι λένε οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου;

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση της Κολομβίας επανέλαβε ότι δεν θα αποσυρθεί από το Ισραήλ. Την περασμένη εβδομάδα, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια είπε επίσης ότι η αποεπένδυση δεν θα συμβεί.

Αλλά ορισμένα κολέγια είναι πρόθυμα να μιλήσουν με τους διαδηλωτές.

Η Christina Paxon, πρόεδρος του Brown University, έστειλε μια επιστολή στους διαδηλωτές λέγοντας ότι θα συμφωνούσε να ακούσει ένα σχέδιο άρσης του διαχωρισμού εάν διαλυθεί ο καταυλισμός του σχολείου, σύμφωνα με τη φοιτητική εφημερίδα. Brown Daily Herald.

Ήταν εδώ πριν.

Οι φοιτητές της Κολούμπια που διαμαρτύρονταν για τις πολιτικές του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής τη δεκαετία του 1980 ζήτησαν να διακόψουν τους οικονομικούς δεσμούς της με το σχολείο. Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Η Κολομβία τελικά ψήφισε να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της σε εταιρείες που συνδέονται με τη Νότια Αφρική. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν και άλλα κολέγια.

READ  Ο Τζάστιν Φιλντς απέκρουσε ένα εμπόριο πριν προσγειωθεί με τους Steelers

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *