Η διακοπή του Microsoft Cloud επηρεάζει τους χρήστες παγκοσμίως

  • Η διακοπή επηρεάζει την πλατφόρμα cloud της Microsoft Azure για ώρες
  • Πολλές άλλες υπηρεσίες της Microsoft ήταν επιτυχείς, συμπεριλαμβανομένων των Ομάδων και του Outlook
  • Η Microsoft λέει ότι οι περισσότεροι πελάτες έχουν πλέον αποκαταστήσει την υπηρεσία
  • Οι μετοχές υποχώρησαν 3,2%

25 Ιανουαρίου (Reuters) – Microsoft Corp (MSFT.O) Είπε την Τετάρτη ότι η διακοπή δικτύου είχε αποκαταστήσει όλες τις υπηρεσίες cloud, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας cloud Azure και υπηρεσιών όπως το Teams και το Outlook που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Είναι η Asura σελίδα κατάστασης Οι υπηρεσίες επηρεάζονται στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Μόνο η πλατφόρμα της για υπηρεσίες και κυβερνήσεις στην Κίνα δεν επηρεάστηκε.

Η Azure είπε νωρίτερα το πρωί ότι οι περισσότεροι πελάτες θα έπρεπε να έχουν δει την επανέναρξη των υπηρεσιών μετά την πλήρη αποκατάσταση του δικτύου ευρείας περιοχής (WAN) της Microsoft.

Σύμφωνα με στοιχεία της Microsoft, μια διακοπή λειτουργίας του Azure, που έχει 15 εκατομμύρια εταιρικούς πελάτες και περισσότερους από 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, θα μπορούσε να επηρεάσει πολλές υπηρεσίες και να δημιουργήσει ένα φαινόμενο ντόμινο για όλες σχεδόν τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. χρησιμοποιώ πλατφόρμα.

Οι επιχειρήσεις βασίζονται όλο και περισσότερο σε διαδικτυακές πλατφόρμες μετά την πανδημία που ανάγκασε περισσότερους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι.

Προηγουμένως, η Microsoft είπε ότι είχε διαπιστώσει ότι το πρόβλημα συνδεσιμότητας δικτύου εμφανιζόταν σε συσκευές σε όλο το WAN. Είπε ότι επηρεάζει τη συνδεσιμότητα με το Azure μεταξύ πελατών στο Διαδίκτυο και τη συνδεσιμότητα μεταξύ υπηρεσιών σε κέντρα δεδομένων.

Η Microsoft αργότερα ανέβασε στο Twitter ότι απέσυρε την αλλαγή δικτύου που πίστευε ότι προκαλούσε το πρόβλημα και ανέπτυξε “πρόσθετη υποδομή για να επιταχύνει τη διαδικασία ανάκτησης”.

READ  Ο Κέβιν Μακάρθι εξελέγη Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, αλλά με κόστος

Η Microsoft δεν αποκάλυψε τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν από τις διακοπές λειτουργίας, αλλά δεδομένα από τον ιστότοπο παρακολούθησης διακοπών του Downdetector έδειξαν χιλιάδες περιστατικά σε όλες τις ηπείρους.

Η πλατφόρμα Downdetector συγκεντρώνει αναφορές κατάστασης από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών, για την παρακολούθηση του χρόνου διακοπής λειτουργίας.

Η επιχείρηση cloud της Microsoft βοήθησε να ενισχύσει τα οικονομικά της κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο την Τρίτη. Προέβλεψε έσοδα από 21,7 έως 22 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίτο τρίμηνο της λεγόμενης έξυπνης επιχείρησης cloud, παρά τις ανησυχίες ότι το επικερδές τμήμα cloud για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούσε να πληγεί σκληρά καθώς οι πελάτες προσπαθούν να μειώσουν το κόστος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της BofA Global Research, το μερίδιο της Azure στην αγορά του cloud computing θα αυξηθεί στο 30% μέχρι το 2022, ξεπερνώντας το AWS της Amazon.

Η Microsoft ενώθηκε με άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοινώνοντας 10.000 περικοπές θέσεων εργασίας την περασμένη εβδομάδα για να ξεπεράσει την αδύναμη οικονομία.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 3,2% στα 234,41 δολάρια.

Οι διακοπές λειτουργίας των πλατφορμών Big Tech δεν είναι ασυνήθιστες, όπως και πολλές εταιρείες από την Google (GOOGL.O) Για τον Μέτα (META.O) Παρατηρήθηκαν διακοπές εξυπηρέτησης. Το Azure είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών cloud μετά την Amazon (AMZN.O)Πέρυσι αντιμετώπισε διακοπές.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την ανταλλαγή μηνυμάτων, τη συμμετοχή σε κλήσεις ή τη χρήση οποιωνδήποτε λειτουργιών της εφαρμογής Ομάδες. Πολλοί χρήστες μπήκαν στο Twitter για να μοιράζονται ενημερώσεις σχετικά με τη διακοπή της υπηρεσίας, με το #MicrosoftTeams να εμφανίζεται ως hashtag στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

READ  Γέφυρα Κριμαίας: Έκτακτη κατάσταση έχει αναφερθεί στη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο με τη Ρωσία

Το Microsoft Teams, το οποίο χρησιμοποιείται από περισσότερους από 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των καθημερινών λειτουργιών για επιχειρήσεις και σχολεία που χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να πραγματοποιούν κλήσεις, να προγραμματίζουν συσκέψεις και να οργανώνουν τις ροές εργασίας τους.

Ορισμένες ενδείξεις σημαντικής διακοπής παρατηρήθηκαν σε μεγάλες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πολλαπλές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων από παρόχους όπως το Movius και το Symphony χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το Microsoft Teams για τη σύνδεση τραπεζιτών με πελάτες και προσωπικό γραφείου που εργάζεται εξ αποστάσεως.

Δύο πηγές με έδρα το Λονδίνο που εργάζονται σε δύο μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες είπαν ότι δεν είχαν παρατηρήσει ούτε ένα πρόβλημα.

Ο Όμιλος Deutsche Boerse, που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία επίδραση στις συναλλαγές. Η Commerzbank AG με έδρα τη Φρανκφούρτη (CBKG.DE) Η Microsoft ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι διερευνά διάφορα ζητήματα που επηρεάζουν την τράπεζα.

Άλλες υπηρεσίες που επηρεάζονται περιλαμβάνουν το Microsoft Exchange Online, το SharePoint Online και το OneDrive για επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη σελίδα κατάστασης της εταιρείας.

«Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με τα comms και τον χώρο cloud και τον πλεονασμό σε κρίσιμες εφαρμογές», δήλωσε ο Brad Levy, διευθύνων σύμβουλος της Symphony.

Αναφορά από τον Akriti Sharma στη Bangalore και τον Subanta Mukherjee στη Στοκχόλμη, πρόσθετη αναφορά από τη Sinead Cruz στο Λονδίνο. Σε σενάριο Charlie Devereux, επιμέλεια Elaine Hartcastle

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *