Η ζέστη ρεκόρ στο Δελχί και τη Βόρεια Ινδία πλησιάζει στα όρια της ανθρώπινης επιβίωσης

ΔΕΛΧΙ – Η πρωτεύουσα της Ινδίας Δελχί παρουσίασε καύσωνα την Τρίτη και την Τετάρτη, με τις υψηλές να πλησιάζουν το ορόσημο των 50 βαθμών Κελσίου (122 βαθμούς Φαρενάιτ) σε ορισμένες γειτονιές. Η εξαιρετική ζέστη έκλεισε τα σχολεία, έθεσε σε κίνδυνο τους υπαίθριους εργάτες, άγχος για την παροχή νερού και τις υποδομές και έφτασε σε επίπεδα που, αν παραταθεί, θα δοκίμαζαν τα όρια της ανθρώπινης επιβίωσης.

Η υπερθέρμανση των ωκεανών στη βόρεια Ινδία είναι μέρος ενός ευρύτερου κύματος καύσωνα σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενός από τα πολλά κύματα καύσωνα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο που προκαλούνται από έναν συνδυασμό βραχυπρόθεσμων καιρικών φαινομένων και μακροπρόθεσμων τάσεων υπερθέρμανσης που προκαλούνται από τον άνθρωπο. Προκάλεσε κλιματική αλλαγή.

Το κύμα καύσωνα, που άρχισε να χτίζεται πριν από μια εβδομάδα, έχει ξεπεράσει κατά καιρούς επικίνδυνα όρια.

Σύμφωνα με ανάλυση της Washington Post, οι θερμοκρασίες της υδρογείου υδρογείου, που μετρούν το επίπεδο θερμικής καταπόνησης στο ανθρώπινο σώμα, έφτασαν τους 97 έως 100 βαθμούς (36 έως 38 Κελσίου) στο Δελχί την Τρίτη. Αυτό είναι πολύ πάνω από το όριο των 89,6 Φαρενάιτ (32 Κελσίου) που οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή εάν αυτή η ζέστη επιμένει. Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες των υγρών λαμπτήρων βασίζονται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, ο άνεμος και τα σύννεφα, όπως υπολογίζονται από το The Post. Πληροφορίες από τον πλησιέστερο μετεωρολογικό σταθμό.

Η υπερβολική ζέστη είχε εκτεταμένες επιπτώσεις.

Ο Amit Cha, ένας εργολάβος εργασίας, απασχολεί επτά εργάτες για να στρώσουν κεραμίδια σε στέγες στο Ανατολικό Δελχί μεταξύ 6:30 π.μ. και 6 μ.μ., αλλά λόγω της ζέστης, σταματά την εργασία του μεταξύ 11 π.μ. «Μου δημιουργεί μεγάλη απώλεια. Τις τελευταίες τρεις μέρες όμως είναι ανυπόφορο. Έξω νιώθουμε σαν να φλέγαμε. Το στόμα μας έχει στεγνώσει για νερό. Ιδρώνουμε ασταμάτητα.

READ  Trae Young, οι Hawks δεν έχουν πού να κρυφτούν απέναντι στους Celtics

Την περασμένη εβδομάδα, ένα τοπικό δικαστήριο καταναλωτών στην εθνική πρωτεύουσα διέκοψε χωρίς κλιματιστικά ή κλιματιστικά, ο δικαστής είπε σε διάταγμα: “Υπάρχει υπερβολική ζέστη στην αίθουσα του δικαστηρίου, η οποία έχει οδηγήσει σε έντονη εφίδρωση. Ακούστε τα επιχειρήματα” και υπάρχει Δεν υπάρχει παροχή νερού στις τουαλέτες, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Οι συνθήκες εξαπλώθηκαν σε όλη την Ινδία καθώς όλα τα σχολεία έκλεισαν την επόμενη εβδομάδα στην ανατολική πολιτεία Μπιχάρ, αφού αρκετοί μαθητές υπέκυψαν σε θερμοπληξία. Ανάλογη προειδοποίηση έχει εκδοθεί στα βόρεια και δυτικά.

Ο Ramnath Paswan, ένας από τους εργάτες του Saw, πήρε άδεια για πρώτη φορά στη ζωή του λόγω της ζέστης, αλλά είπε ότι έπρεπε να δουλέψει την Πέμπτη, παρόλο που η ζέστη συνέχιζε να σπάει ρεκόρ καθώς εργαζόταν για μεροκάματο. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ζέστη στο Δελχί. Αλλά πρέπει να δουλέψουμε. Το στομάχι μας δεν ακούει είτε κάνει ζέστη είτε όχι.

Πολλές πόλεις της Ινδίας κατέγραψαν υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον ιστορικό κλίματος Maximiliano Herrera, συμπεριλαμβανομένων 120 βαθμών (48,8 Κελσίου) στο Rohtak και 117 βαθμών (47,2 Κελσίου) στο Farsadganj. Μετά το υψηλό της Τρίτης στους 121 βαθμούς (49,5 Κελσίου) στη Σίρσα Το υψηλότερο ποτέ στην πολιτεία Haryana.

Γύρω από το Δελχί, το Aya Nagar, νοτιοδυτικά της πόλης, κατέγραψε μέγιστο 117,7 βαθμούς (47,6 Κελσίου) σε χειροκίνητο σταθμό την Τρίτη ή την Τετάρτη. Αυτοματοποιημένοι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασία 121,8 βαθμών (49,9 Κελσίου) στην περιοχή.

Το Δελχί διέσχισε τους 50 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά, σύμφωνα με αναφορές το πρωί της Τετάρτης. Αρκετοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί ανέφεραν θερμοκρασία 126 βαθμών (52,9 Κελσίου) στην περιοχή Mungeshpur του Δελχί. Θα ήταν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη χώρα.

READ  Ο Άαρον Τζάτζ έσκισε τον σύνδεσμο στο δάχτυλο του ποδιού, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επιστροφής

Ωστόσο, ένα δελτίο τύπου από το ινδικό μετεωρολογικό τμήμα ανέφερε ότι οι μετρήσεις προήλθαν από έναν αυτοματοποιημένο μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος θεωρείται λιγότερο αξιόπιστος από τους χειροκίνητους σταθμούς. Η θερμοκρασία του Mungeshpur των 52,9 βαθμών Κελσίου ήταν «πολύ χαμηλή σε σύγκριση με άλλους σταθμούς. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε σφάλμα αισθητήρα ή σε τοπικό παράγοντα. Το IMD αναλύει τα δεδομένα και τους αισθητήρες», ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καταιγίδες και καταιγίδες σκόνης έπληξαν τμήματα του Δελχί το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά παρείχαν μόνο προσωρινή ανακούφιση. Λίγα λεπτά αργότερα, το έδαφος ήταν ξανά στεγνό και ο ουρανός σύντομα καθάρισε.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία δήλωσε ότι «οι συνθήκες καύσωνα θα υποχωρήσουν τις επόμενες 2-3 ημέρες λόγω της σταδιακής μείωσης της θερμοκρασίας λόγω της δυτικής κυκλοφορίας από την Αραβική Θάλασσα προς τη βορειοδυτική Ινδία, τις βροχές/καταιγίδες και τους νοτιοδυτικούς ανέμους».

Ρεκόρ ζέστης έχει κάψει όχι μόνο την Ινδία αλλά μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής, του Μεξικού και της Φλόριντα αυτόν τον μήνα. Ο εξαιρετικά ζεστός Μάιος έκανε τον Απρίλιο την 11η συνεχόμενη θερμότερη μήνα στον κόσμο. Ο μήνας ξεκίνησε με ένα κύμα καύσωνα στη Δυτική Αφρική που θα ήταν «σχεδόν αδύνατο» χωρίς τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο. Ανάλυση Εμφανίζοντας το χαρακτηριστικό παγκόσμιου καιρού.

Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στα κύματα καύσωνα είναι οι θόλοι θερμότητας, οι στάσιμες περιοχές υψηλής πίεσης γνωστές ως El Niño και οι θερμότερες θερμοκρασίες των ωκεανών που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το Ελ Νίνιο θα εξασθενήσει τους επόμενους μήνες, γεγονός που θα μπορούσε να μετριάσει τις παγκόσμιες θερμοκρασίες.

READ  Κατάρρευση δρόμου στη Βαλτιμόρη: Δείτε πώς τα συνεργεία θα καθαρίσουν έως και 4.000 τόνους συντριμμιών για να βρουν θύματα

Ο Στίλμαν ανέφερε από την Ουάσιγκτον. Ο Ian Livingston, ο Scott Dance και ο Jason Samenow συνέβαλαν σε αυτήν την έκθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *