Η ηγεσία του CNN δέχεται πυρά μετά το «καταστροφικό» δημαρχείο Τραμπ

Η εκπομπή του CNN στην prime-time ενός σκληρού δημαρχείου με τον Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη προκάλεσε ένα τσουνάμι κριτικής από μέσα και έξω από το δίκτυο – και νέα ερωτήματα για το πώς τα μέσα ενημέρωσης θα χειριστούν την πρόκληση της κάλυψης της σειράς ψεμάτων του Ρεπουμπλικανού πρωτοπόρου. Στις εκλογές του 2024.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής 70 Minutes της Τετάρτης το βράδυ στο κολέγιο St. Anselm στο Νιου Χάμσαϊρ, ο πρώην πρόεδρος απέφυγε ή χλεύασε επανειλημμένα ερωτήσεις της συντονιστή του CNN, Κέιτλαν Κόλινς. Διπλασίασε τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι «νοθεμένες εκλογές» οδήγησαν στην ανατροπή του το 2020 και ο συγγραφέας Ε. Ο Ζαν αναφέρθηκε στον Κάρολ, ο οποίος κέρδισε τη μήνυσή της εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση και μπαταρίες, ως «χάσιμο» για ζητωκραυγές και γέλια. Από το κοινό, που αποτελείται από τοπικούς Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους.

Όταν ο Κόλινς τον πίεσε γιατί αφαίρεσε απόρρητα έγγραφα από τον Λευκό Οίκο, εκείνος απάντησε: «Είσαι τρομερό άτομο».

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε την παρουσιάστρια του CNN, Κέιτλαν Κόλινς, «ένα κακό άτομο» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο δημαρχείο της 10ης Μαΐου στο Νιου Χάμσαϊρ. Το πλήθος επευφημούσε. (Βίντεο: CNN)

«Προβλεπόμενη καταστροφή» Ο πρώην στέλεχος ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Mark Lukasiewicz έγραψε, μέρος μιας χορωδίας κριτικών μέσων και πολιτικών παρατηρητών που θρηνούσαν για το θέαμα που αντίκρισαν. «Ζήστε ψεύτικες δουλειές. Ένα φιλικό πλήθος MAGA συνεχίζει να γελάει, να χειροκροτεί στα χτυπήματα του Τραμπ… και ο συντονιστής δεν μπορεί να συμβαδίσει με τον ρυθμό των ψεμάτων AR-15».

Σε μια εποχή που το CNN παλεύει να αντιστρέψει τη μείωση της τηλεθέασης, τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν απογοητευτικά, με τη Nielsen να έχει μόλις 3,1 εκατομμύρια τηλεθεατές συνολικά. Αυτό ήταν μεγαλύτερη ώθηση από την κανονική μετάδοση του CNN στις 8 μ.μ., αλλά λιγότερους θεατές από το δημαρχείο του CNN με τον Πρόεδρο Μπάιντεν το περασμένο καλοκαίρι (3,7 εκατομμύρια) και έξι προηγούμενα δημαρχεία του Τραμπ που φιλοξενήθηκαν από το Fox News – αμφισβητώντας το CNN και την ελκυστική δύναμη του Τραμπ.

Ο βαθύτερος αντίκτυπος, ωστόσο, μπορεί να είναι η ζημιά στη φήμη ενός δικτύου που έχει προβληθεί εδώ και καιρό.Το πιο αξιόπιστο όνομα στις ειδήσειςΈγινε επίσης ερωτήματα σχετικά με τις μελλοντικές προοπτικές του διευθύνοντος συμβούλου Chris Licht, ο οποίος αντικατέστησε τον Jeff Zucker, έναν φίλο που έγινε κριτικός του Trump πέρυσι.

READ  Είναι το τέλος του κόσμου για τον Πενς να κάνει σκληρά τον Τραμπ στο πλέγμα

Το CNN και δημοσιογράφοι έξω από την οργάνωση χαρακτήρισαν το δημαρχείο «αποτυχία».Καταστροφή“και”Η χαμηλότερη στιγμή του CNNΣτο Twitter, τα hashtags και οι φράσεις BoycottCNN, DoneWithCNN και ByeCNN έκαναν τάση αργά την Τετάρτη.

Η ουσία της κριτικής είναι ότι η μορφή του CNN, που χρησιμοποιήθηκε από άλλους υποψηφίους όλα αυτά τα χρόνια, υπερτερεί του φαινομένου του Τραμπ και του ελέγχου των γεγονότων σε πραγματικό χρόνο. «Δεδομένου του απόλυτου ελέγχου της σκηνής και της δυναμικής της πλατφόρμας τύπου WWE, η τρομερή αλήθεια είναι ότι αυτή η απόφαση ήταν προκαθορισμένη». Tweeted Ο βετεράνος πολιτικός συγγραφέας Τζέιμς Φάλοους. Ορισμένοι συνέκριναν το πρόγραμμα με μια τροποποιημένη προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ – την οποία το CNN μερικές φορές μεταδόθηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια του κύκλου της εκστρατείας 2015-16, που ο Zucker Αργότερα το μετάνιωσε.

Η Κέιτλαν Κόλινς του CNN προσπάθησε και προσπάθησε να απομυθοποιήσει τα εκλογικά ψέματα του Τραμπ

Ο Licht υπερασπίστηκε την απόφαση να φιλοξενήσει τον Trump σε αυτή τη μορφή κατά τη διάρκεια της τακτικής πρωινής συνάντησής του με το προσωπικό του δικτύου την Πέμπτη.

«Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι με απόψεις [and] Αντίδραση, αυτό είναι απολύτως αναμενόμενο», είπε, σύμφωνα με ηχογράφηση. «Και επιτρέψτε μου να είμαι όσο πιο σαφής μπορώ: Δεν χρειάζεται να σας αρέσουν οι απαντήσεις του πρώην προέδρου, αλλά δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν τις λάβαμε. … Η Αμερική εξυπηρετήθηκε πολύ καλά από αυτό που κάναμε χθες το βράδυ. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει και ξέρει τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές σε αντίθεση με την προηγούμενη μέρα.

Ο Licht επαίνεσε την «εξαιρετική ερμηνεία» της Collins ως συντονιστή και την αποκάλεσε «ροκ σταρ».

Ωστόσο, ο Licht δέχτηκε επίθεση από τους δικούς του δημοσιογράφους. «Κάναμε ένα λάθος», είπε ένα άτομο που βρίσκεται στον αέρα. «Τον αντιμετωπίσαμε σαν έναν κανονικό πολιτικό που μπορούσε να επαληθεύσει την αλήθεια. Χορέψαμε γύρω από ένα σημείο συζήτησης.

«Θα έπρεπε να ήταν μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη όπου θα μπορούσατε να τον ελέγξετε», είπε ένας δημοσιογράφος του CNN, ο οποίος μίλησε σαν προσωπικότητα στον αέρα υπό τον όρο της ανωνυμίας για να προστατεύσει τις σχέσεις και τις καριέρες. “Το κοινό γέλασε με τα σχόλιά του για τον Jean Carroll. Αίσχος.”

Στη συνάντησή του με το προσωπικό, ο Licht υπερασπίστηκε τις αποφάσεις που οδήγησαν σε ένα ορμητικό, κομματικό ακροατήριο: “Αυτό ήταν επίσης ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας επειδή αυτό το κοινό αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος της Αμερικής. Το λάθος που έκαναν τα μέσα ενημέρωσης στο παρελθόν είναι ότι αγνοήστε αυτούς τους ανθρώπους.

READ  Πρώτη παρέλαση «Trooping the Colour» για τον βασιλιά της Βρετανίας Κάρολο

Ένας άλλος υπάλληλος, μιλώντας στο πλαίσιο της αποφυγής αντιποίνων, πρότεινε να παραιτηθούν ο Λιχτ και άλλα στελέχη που εξουσιοδοτούσαν το περιστατικό.

Αυτό φαίνεται απίθανο αποτέλεσμα — προς το παρόν. Τουλάχιστον δημόσια, ο Licht έχει την υποστήριξη του αφεντικού του, του διευθύνοντος συμβούλου της Warner Bros. Discovery, David Zasla. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την Πέμπτη, μια εκπρόσωπος της εταιρείας επισήμανε τη συνέντευξη του Ζάσλαβ στο CNBC την περασμένη εβδομάδα, στην οποία στάθηκε στο πλευρό των υπολοχαγών του και απέρριψε μέρος της κριτικής που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση του δημαρχείου. (“Έχουμε μια διχασμένη κυβέρνηση. Σωστά; Πρέπει να ακούσουμε και τις δύο φωνές”, είπε τότε ο Zaslau. “Όλες οι φωνές πρέπει να ακουστούν.”)

Στέλεχος κοντά στον Sasla είπε ότι τόσο το διοικητικό συμβούλιο όσο και τα στελέχη κατανοούν ότι η ειδησεογραφική δραστηριότητα είναι δύσκολη αυτή τη στιγμή και είναι πρόθυμοι να δώσουν στο CNN αρκετό χρόνο για να βρει τη βάση του.

Ωστόσο, το δημαρχείο του Τραμπ διαμορφώνεται σε μια ακόμη απογοήτευση υπό το ρολόι του Λιχ. Παρά την καθημερινή σύνθεση και την εντολή του CNN να μετατρέψει το δίκτυο σε ουδέτερο παρουσιαστή ειδήσεων, η Licht δεν μπόρεσε να σταματήσει τις βαθμολογίες της να πέφτουν κατακόρυφα σε ιστορικά χαμηλά.

Η υπογραφή της προσπάθειας προγραμματισμού του Licht, ο επανασχεδιασμός της πρωινής εκπομπής του CNN, κατέρρευσε τον περασμένο μήνα με την απόλυση του συν-παρουσιαστή Dan Lemon. Ο Κόλινς, ένα ανερχόμενο αστέρι στο δίκτυο, μεταφέρθηκε στα πρωινά για να παρουσιαστεί μαζί το περασμένο φθινόπωρο. Οι μυημένοι αναμένουν ότι θα προαχθεί στις 9 μ.μ., η οποία δεν είχε μόνιμο οικοδεσπότη από τότε που το CNN απέλυσε τον Κρις Κουόμο τον Δεκέμβριο του 2021. Και ένα άτομο κοντά στην απόφαση είπε ότι η διαμάχη του δημαρχείου δεν θα αλλάξει. Ο Λιχτ σχεδιάζει γι’ αυτήν.

Το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο των μέσων ενημέρωσης του CNN, Αξιόπιστες Πηγές, ήταν ωμά στην αξιολόγησή του για το γεγονός της Τετάρτης. «Είναι δύσκολο να δει κανείς πώς εξυπηρετήθηκε η Αμερική από την επίδειξη ψεμάτων που μεταδόθηκε στο CNN το βράδυ της Τετάρτης», έγραψε ο δημοσιογράφος Όλιβερ Ντάρσι το βράδυ της Τετάρτης.

READ  Ο Scott Rollen οκτώ φορές Gold Glove 3B εισάγεται στο Hall of Fame του Baseball

Αλλά η ομάδα αναλυτών και σχολιαστών του CNN μεταδόθηκε αργά την Τετάρτη για να αξιολογήσει την απόδοση του Τραμπ στο δημαρχείο («Δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να ελέγξουμε κάθε ψέμα που είπε», είπε ο παρουσιαστής Τζέικ Τάπερ) δεν είχε τίποτα να πει. Είναι απόφαση του ίδιου του δικτύου να φιλοξενήσει το φόρουμ.

Τουλάχιστον ένας από τους πληρωμένους σχολιαστές του δικτύου δημοσιοποίησε τις αντιρρήσεις του πριν προβληθεί η ειδική εκπομπή του Τραμπ. Ο αστυνομικός του Καπιτωλίου των ΗΠΑ Μάικλ Φάνον, ο οποίος τραυματίστηκε ενώ φρουρούσε το Καπιτώλιο κατά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου 2021, έγραψε. Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από το Rolling Stone Αυτό υποδηλώνει το τέλος του προγραμματισμού.

«Το να τον βάζεις στη σκηνή, να απαντά σε ερωτήσεις σαν ένας κανονικός υποψήφιος που δεν θα σκότωνε ανθρώπους προσπαθώντας να τερματίσει τη δημοκρατία που προσπαθεί να αποκαταστήσει, ομαλοποιεί αυτό που έκανε ο Τραμπ», έγραψε ο Φανόν. «Στέλνει το μήνυμα ότι η προσπάθεια αλλαγής είναι μέρος της διαδικασίας. ότι η αποδοχή των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι επιλογή· Η απόρριψή τους δεν έχει συνέπειες στα μέσα ενημέρωσης ή στην πολιτική ή οπουδήποτε αλλού.

Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα, ο πολιτικός διευθυντής του CNN, Ντέιβιντ Σάλιαν, δικαιολόγησε το γεγονός, λέγοντας ότι ο Τραμπ είναι ο πρώτος υποψήφιος για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών για το 2024 και ότι η «μοναδική» του ιδιότητα ως ο δύο φορές παραπεμφθείς, που υποκινεί τον Ιανουάριο στις ταραχές του πρώην προέδρου 6 στο Καπιτώλιο. «Αλλάζουμε τη δημοσιογραφική αποστολή του δικτύου.

«Θα σου ήταν δύσκολο να το πεις [the format] «Είναι λιγότερο αποκαλυπτικό από το να παίρνουμε συνέντευξη ο ένας από τον άλλον», είπε.

Ο Salian δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο την Πέμπτη. «Πιστεύω ότι ο Κρις κατέλαβε πολύ καλά τη θέση μας σήμερα το πρωί», είπε ο εκπρόσωπος του CNN Ματ Ντόρνικ σε ένα email. [editorial] Συνάντηση.”

Ο Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός. «Ελπίζω ότι όλοι απόλαυσαν το CNN απόψε», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social. “Το κοινό του Νιου Χάμσαϊρ ήταν καταπληκτικό. Ευχαριστώ!”

Αλλά μέσα στο CNN, η διάθεση ήταν ζοφερή.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος σκέφτηκε ότι αυτή ήταν μια καλή ιδέα», είπε ένας υπάλληλος, ο οποίος μίλησε επίσης υπό τον όρο της ανωνυμίας για να αποφύγει τις επιπτώσεις της σταδιοδρομίας. «Είμαι δημοσιογράφος του CNN για πολλά χρόνια. Είμαι πάντα περήφανος που το λέω αυτό. Ποτέ δεν ντρεπόμουν για το CNN μέχρι απόψε.

Η Elahe Izadi και η Sarah Ellison συνέβαλαν σε αυτήν την έκθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *