Η κατάρρευση της τράπεζας της Silicon Valley εφιστά την προσοχή στον τραπεζικό νόμο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Οι αποτυχίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank έχουν τεθεί υπό νέο έλεγχο σχετικά με έναν νόμο του 2018 που ανέτρεψε ορισμένους τραπεζικούς κανονισμούς, με ορισμένους Δημοκρατικούς να ζητούν την αποκατάσταση αυτών των κανόνων καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κινείται για την προστασία των καταθετών της SVB.

“Το Κογκρέσο, ο Λευκός Οίκος και οι τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές πρέπει να αντιστρέψουν τους επικίνδυνους τραπεζικούς κανονισμούς της εποχής Τραμπ. Η κατάργηση του νόμου του 2018 που αποδυνάμωσε τους κανόνες για τράπεζες όπως η SVB θα πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα για το Κογκρέσο”, δήλωσε ο Γερουσιαστής. Elizabeth Warren, D-Mass. , έγραψε ο α Οι Νιου Γιορκ Ταιμς Ενότητα σχολίων Δευτέρα.

Η βουλευτής Katie Porter, D-Calif., η οποία είναι υποψήφιος για τη Γερουσία, είπε ότι η Βουλή επεξεργάζεται νομοθεσία για την αντικατάσταση του νόμου του 2018, με επικεφαλής τους Ρεπουμπλικάνους και την υπογραφή του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

“Το Κογκρέσο -σε μια δικομματική ψηφοφορία- πίεσε τη Wall Street και χαλάρωσε τους τραπεζικούς νόμους του έθνους μας. Δεν έχω πρόβλημα να αντισταθώ στη Wall Street, επομένως γράφω νομοθεσία για να αντιστρέψω αυτόν τον επικίνδυνο νόμο”, έγραψε σε ένα email στους υποστηρικτές της την Κυριακή . .

Σε μια ομιλία που ανακοίνωσε τα ομοσπονδιακά μέτρα τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι η πράξη απορρύθμισης έπαιξε ρόλο και κάλεσε το Κογκρέσο να αυστηροποιήσει τους τραπεζικούς κανόνες.

«Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν, θέσαμε αυστηρότερες απαιτήσεις σε τράπεζες όπως η Silicon Valley Bank και η Signature Bank, συμπεριλαμβανομένου του νόμου Dodd-Frank, για να διασφαλίσουμε ότι η κρίση που είδαμε το 2008 δεν θα ξανασυμβεί», είπε. “Δυστυχώς, η τελευταία κυβέρνηση απέσυρε ορισμένες από αυτές τις απαιτήσεις. Προτρέπω το Κογκρέσο και τις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών να ενισχύσουν τους κανόνες για τις τράπεζες για να αποτρέψουν την επανάληψη των χρεοκοπιών τραπεζών όπως αυτή και να προστατεύσουν τις αμερικανικές θέσεις εργασίας και τις μικρές επιχειρήσεις.”

READ  Το melee της Νότιας Καρολίνας-LSU κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ενός εντυπωσιακού σαββατοκύριακου γυναικείου μπάσκετ. 'Πρέπει να το φτιάξω'

Διαμαρτυρία κατά του νόμου του 2018

Πριν από πέντε χρόνια, ο Warren ήταν ο πιο ειλικρινής αντίπαλος μιας ώθησης από το Κογκρέσο υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών για την κατάργηση των κανονισμών που επιβλήθηκαν στις μικρές και μεσαίες τράπεζες βάσει του νόμου Dodd-Frank του 2010. Ιαπωνικό λεπτό. Το νομοσχέδιο, με επικεφαλής τον βουλευτή Mike Crapo, R-Idaho, προσπάθησε να επαναταξινομήσει το πρότυπο “too big to fail” που συνοδεύτηκε από ενισχυμένο ρυθμιστικό έλεγχο. Οι μεσαίου μεγέθους τράπεζες εξαιρέθηκαν από αυτούς τους κανονισμούς αυξάνοντας το όριο από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία σε 250 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Εάν το Κογκρέσο και η Federal Reserve δεν αποσύρουν την αυστηρή εποπτεία, η SVB και η Signature θα υπόκεινται σε ισχυρές απαιτήσεις ρευστότητας και κεφαλαίου για να αντέξουν οικονομικά σοκ», έγραψε ο Warren τη Δευτέρα. «Συνήθιζαν να κάνουν τακτικά τεστ αντοχής για να εκθέσουν τα τρωτά σημεία τους και να βελτιώσουν τις δραστηριότητές τους. Αλλά με αυτές τις απαιτήσεις να καταργούνται, όταν το παλιομοδίτικο τραπεζικό τρέξιμο έπληξε την SVB, η τράπεζα δεν άντεξε την πίεση – και η κατάρρευση της Signature ήταν πίσω από αυτό. .

Sen που αντιτάχθηκε στον νόμο του 2018. Ο Bernie Sanders, I-Vt., το κατηγόρησε για την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι. «Η αποτυχία των τραπεζικών εργασιών της Silicon Valley είναι άμεσο αποτέλεσμα του γελοίου νομοσχεδίου απορρύθμισης των τραπεζών του 2018 που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο αντιτάχθηκα σθεναρά», είπε σε δήλωσή του. «Πριν από πέντε χρόνια, ο Ρεπουμπλικανός διευθυντής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εξέδωσε μια έκθεση που βρήκε ότι ο νόμος «θα αύξανε την πιθανότητα ότι ένα μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με περιουσιακά στοιχεία 100 έως 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αποτύχει».

READ  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε ως First Citizens αγοράζει τη Silicon Valley Bank

Η μάχη του 2018 περιλάμβανε έντονο λόμπι από τράπεζες – συμπεριλαμβανομένης της Silicon Valley Bank και μιας σειράς μικρότερων κοινοτικών τραπεζών – που αναζητούσαν ρυθμιστική ανακούφιση.

Στη Γερουσία, μερικοί Δημοκρατικοί χρειάστηκαν 60 ψήφους για να νικήσουν ένα φιλιμάστερ. Η Warren εξόργισε ορισμένους συναδέλφους της όταν φώναξε ονομαστικά ορισμένους Δημοκρατικούς της Γερουσίας ότι προσπάθησαν να αποδυναμώσουν τους κανόνες Dodd-Frank.

Οι εντάσεις επικράτησαν σε μια επίμαχη συνάντηση του Μαρτίου 2018 μεταξύ των Δημοκρατικών ηγετών της Γερουσίας πριν από την ψηφοφορία, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν τη σύγκρουση κεκλεισμένων των θυρών.

Μια πηγή είπε ότι ο Νταν Κέλτον, το αφεντικό του Γουόρεν εκείνη την εποχή, «δέχτηκε μια παρωδία» από άλλους ηγέτες που ήταν θυμωμένοι που ο Γουόρεν στόχευε τα αφεντικά τους. Ο Kelden στάθηκε στη θέση του, λέγοντάς τους ότι η τραπεζική εποπτεία είναι ένα θέμα υπογραφής για εκείνον και ότι κανείς δεν πρέπει να εκπλαγεί που καλεί όσους θέλουν να αποσύρουν τον Dodd-Frank, ανέφεραν οι δύο πηγές.

Μία από τις πηγές είπε ότι ήταν “μια ασυνήθιστα αμφιλεγόμενη συνάντηση ηγετών”. Ένας άλλος είπε ότι ήταν τόσο ζεστό που ένιωθε «σαν να πετάξει μια καρέκλα». Λίγες μέρες αργότερα, 17 Δημοκρατικοί εντάχθηκαν Μια ομόφωνη συνέλευση των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας για να το περάσει. Άδειασε το συμβούλιο 258-159Κέρδισε 225 Ρεπουμπλικάνους και 33 Δημοκρατικούς. υπέγραψε ο Τραμπ.

Ο Kelton αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση.

«Κατάλληλο ρυθμιστικό καθεστώς»

Ένας από αυτούς τους Δημοκρατικούς, η Βιρτζίνια Σεν. Ο Mark Warner υποστήριξε τη νομοθεσία την Κυριακή όταν ρωτήθηκε αν μετάνιωσε που την υποστήριξε.

«Πιστεύω ότι αυτές οι μεσαίου μεγέθους τράπεζες χρειάζονται κάποια ρυθμιστική ανακούφιση», είπε η Warner στην εκπομπή «This Week» του ABC, προσθέτοντας ότι ο νόμος «έθεσε το σωστό ποσό ρύθμισης στις μεσαίου μεγέθους τράπεζες».

READ  Οι Βίκινγκς παίρνουν μια δεύτερη επιλογή στον 1ο γύρο στο εμπόριο με τους Τεξανούς

Η Warner είπε ότι θα υπάρξει «πολύς χρόνος για να δούμε τι έκαναν και τι δεν έκαναν οι ρυθμιστικές αρχές και γιατί οι τραπεζικές διοικήσεις δεν το έκαναν σωστά». Το ονόμασε “Banking 101, Διαχείριση Κινδύνων Επιτοκίου”.

«Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε τώρα είναι πώς να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει επιδημία και ταυτόχρονα, ξέρετε, ότι μπορεί να αποκτηθεί SVB», είπε.

Ο γερουσιαστής Kevin Cramer, R-N.D., ο οποίος ψήφισε υπέρ της νομοθεσίας του 2018 ενώ ήταν στη Βουλή.

“Σίγουρα δεν χρειάζονται περιορισμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει κακοδιαχείριση”, είπε την Κυριακή στην εκπομπή “Meet The Press” του NBC. “Έχουμε δει μια απότομη αύξηση των επιτοκίων, η οποία έχει φέρει ορισμένες από τις μικρότερες τράπεζες σε αντίθεση με τους δικούς τους ισολογισμούς. Τώρα, φυσικά, η Federal Reserve προσπαθεί να αλλάξει τον ισολογισμό της ταυτόχρονα. Ίσως εμείς Πρέπει να επανεξεταστούν όλα αυτά λίγο περισσότερο. Αλλά οι μικρότερες τράπεζες χρειάζονται περισσότερη εποπτεία και δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη ρύθμιση — ίσως καλύτερη εποπτεία, αλλά σίγουρα όχι περισσότερη ρύθμιση».

Ένας άλλος υποστηρικτής του μέτρου απορρύθμισης, η γερουσιαστής Kirsten Sinema, I-Ariz. Ήταν μέλος της Βουλής και ήταν υποψήφιος για τη Γερουσία εκείνη την εποχή.

Ο βουλευτής Ruben Gallego, D-Ariz., ο οποίος είναι υποψήφιος για την έδρα του Cinéma το 2024, εξέδωσε δήλωση τη Δευτέρα λέγοντας ότι καταψήφισε τον νόμο του 2018. επιτίθεται αυτήν.

«Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Senator Cinema και εμένα;» είπε ο Gallego. «Όταν οι τραπεζικοί λόμπι μου ζήτησαν να αποδυναμώσω τους τραπεζικούς κανονισμούς, είπα όχι. Όταν ρώτησαν τον γερουσιαστή Sinema, ρώτησε πόσο – και ψήφισε ναι. Τώρα θα πληρώσουμε όλοι για το λάθος της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *