Η Λίβερπουλ συνέτριψε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 7-0 στο ντέρμπι της Premier League.



CNN

Αυτή η σεζόν ήταν μία από δοκιμασίες και δοκιμασίες για τη Λίβερπουλ και τους οπαδούς της, αλλά μπορεί να υπάρχει ακόμα φως στο τέλος του τούνελ καθώς οι άνδρες του Jurgen Klopp έκαναν μια πραγματικά θεαματική εμφάνιση για να διαλύσουν τη Manchester United στο Anfield.

Δίπλα από τους Cody Kakpo, Darvin Nunes και Mo Salah και ένα γκολ αργά από τον Roberto Firmino σφράγισαν μια εντελώς κυρίαρχη νίκη με 7-0 σε αυτόν τον αγώνα μνησικακίας της Premier League, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία αυτής της φημισμένης διοργάνωσης.

Ήταν ένα ήσυχο απόγευμα για την ομάδα του Erik ten Hoag, ο οποίος βρίσκεται σε φοβερή φόρμα από την έναρξη της σεζόν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και φαινόταν πιθανό να αρχίσει να ασκεί πίεση στη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ κάποια στιγμή. του τραπεζιού.

Ο Κλοπ είχε κάνει τη Γιουνάιτεντ «μηχανή αποφάσεων» αυτό το ματς και ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ο Γερμανός σίγουρα δεν θα φανταζόταν τέτοια απόδοση και αποτέλεσμα.

Θα μείνει ως μία από τις μεγαλύτερες νίκες όλων των εποχών της Λίβερπουλ στη διοργάνωση, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα αποτελέσματα της Premier League στην ιστορία και ένα από αυτά που θα θυμούνται για δεκαετίες.

«Δεν υπάρχουν λόγια», είπε ο Κλοπ στο Sky Sports μετά τη νίκη. «Φανταστικό παιχνίδι ποδοσφαίρου. Εξοχος. Η αρχή του παιχνιδιού ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν – σούπερ μπροστινό πόδι, σούπερ ζωηρό, σούπερ δραστήριο. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε μια ομάδα με φόρμα.

«Το δεύτερο ημίχρονο, η αρχή ήταν καλή, το τέλος ήταν καλό, όλα ήταν καλά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, μπορεί να συμβεί.

READ  Pakmut: Η Ουκρανία κοιτάζει να επιτεθεί καθώς η ρωσική ορμή σταματά

«Όπως είπα πριν το παιχνίδι, η Γιουνάιτεντ έχει παίξει μια σούπερ σεζόν, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη σεζόν μας μέχρι στιγμής, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το παιχνίδι γιατί πρέπει να το παίξεις ακόμα και σήμερα είμαστε ξεκάθαροι. Η καλύτερη πλευρά αυτή τη στιγμή και έχουμε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς. Είναι καλό.

Καθώς η Λίβερπουλ ήταν όλα τα παιχνίδια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εξίσου σκοτεινή.

Ο Ντεν Χάαγκ έχει υποστεί μια σειρά αποτυχιών από τότε που εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2022, αλλά αυτό είναι σίγουρα το ναδίρ της εποχής του που ήταν επικεφαλής του συλλόγου και σβήνει κάθε μακροχρόνια ελπίδα να μπει στην κούρσα του τίτλου της Γιουνάιτεντ.

Ο πρώην αρχηγός της Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ, χαρακτήρισε την κάλυψη του αγώνα από το Sky Sports “σύγχυση” και “ντροπή” και θα χρειαστεί να γίνει σοβαρή αναζήτηση ψυχής στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ, εάν η ομάδα θέλει να συνέλθει από αυτό.

Ήταν μια αποκαρδιωτική βραδιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ.

«Είχαμε πισωγυρίσματα στο παρελθόν και πρέπει να επιστρέψουμε γιατί αυτή είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», είπε ένας απογοητευμένος Μπρούνο Φερνάντες στο Sky Sports μετά τον αγώνα. «Μπορούμε να κατέβουμε, αλλά πρέπει να σηκωθούμε ξανά γιατί ξέρουμε πόσο καλοί είμαστε.

“Ξέρουμε ότι σήμερα δεν δείξαμε και δεν παίξαμε στο επίπεδό μας, αλλά ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ καλή και μπορεί να κάνει καλά πράγματα. Σήμερα, αυτό δεν ήταν έτσι, αλλά είμαι σίγουρος ότι Μαζί με τους φιλάθλους, αυτή η ομάδα θα κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα και θέλω την υποστήριξή τους.

«Έχουμε θέσει ένα καλό πρότυπο για τους εαυτούς μας και τώρα είναι να επιστρέψουμε γιατί οι οπαδοί το αξίζουν και το αξίζουμε. Έχουμε πάει καλύτερα στο παρελθόν από ό,τι σήμερα και θα τα πάμε καλύτερα στο μέλλον.

READ  Έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα: Οι επιστήμονες εκδίδουν «οδηγό επιβίωσης» για να αποφευχθεί η κλιματική καταστροφή

Αλλά ήταν η μέρα της Λίβερπουλ και ένα θορυβώδες πλήθος στο Άνφιλντ βρυχήθηκε πίσω στο τέρμα, μια στιγμή που αναμφίβολα γλύκανε όλους τους αγώνες της ομάδας αυτή τη σεζόν.

Για να προσθέσει περισσότερη λάμψη στην περίσταση, τα δύο γκολ του Σαλάχ ανέβασαν τους απολογισμούς του στην Premier League για τη Λίβερπουλ στο 129, σπάζοντας το ρεκόρ του Ρόμπι Φάουλερ για τον σύλλογο.

«Είναι πολύ ιδιαίτερο», είπε ο Σαλάχ στο Sky Sports για το επίτευγμά του. «Δεν μπορώ να πω ψέματα, αυτός ο δίσκος ήταν στο μυαλό μου από τότε που έφτασα εδώ. Νομίζω ότι πάντα κυνηγούσα αυτό το ρεκόρ από την πρώτη μου σεζόν, οπότε είναι απίστευτο να έχω αυτό το αποτέλεσμα εναντίον της Γιουνάιτεντ σήμερα.

Ένα ακόμη διάσημο αποτέλεσμα πανηγύρισε την Κυριακή το Άνφιλντ.

«Πηγαίνω σπίτι για να γιορτάσω με την οικογένεια και να πιω τσάι neem και να κοιμηθώ».

Παρά όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Λίβερπουλ αυτή τη σεζόν, η ομάδα έχει πλέον ανέβει στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, τρεις βαθμούς πίσω από την Τότεναμ για την τέταρτη και τελευταία θέση του Champions League με ένα παιχνίδι στο χέρι.

«Είναι το κίνητρο που θέλαμε, μας βάζει στη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Κλοπ. “Όλοι πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε ακόμα κοντά μας. Δεν έχει περάσει καιρός, αλλά απόψε ήταν μια τέλεια βιτρίνα του τι μπορούμε να είμαστε και τι θέλουμε να είμαστε.”

Η νίκη έρχεται σε μια εξαιρετική στιγμή καθώς η Λίβερπουλ προσπαθεί να οικοδομήσει κάποια δυναμική ενόψει της επιστροφής της στο Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης σε 10 ημέρες.

Οποιαδήποτε πιθανότητα να ανατρέψει το έλλειμμα 5-2 στο Μπερναμπέου εξακολουθεί να φαίνεται ελάχιστη, αλλά η Λίβερπουλ και οι οπαδοί της είναι πιο σίγουροι τώρα από ποτέ ότι μπορούν να πετύχουν το απίθανο κατόρθωμα.

READ  Πρώτα στο CNN: Βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του Πενς στην Ιντιάνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *