Η μελέτη διαπίστωσε ότι η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται ραγδαία στη Νότια Αμερική

Ζημιές μετά τον τυφώνα Ian Bonita Springs, 29 Σεπτεμβρίου 2022. (Sean Rayford/Getty Images)

Μια μελέτη που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα διαπίστωσε άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής των ΗΠΑ Έχει επιταχυνθεί ραγδαία από το 2010Εγείρει φόβους ότι τα σπίτια εκατομμυρίων Αμερικανών σε πόλεις σε όλο τον Νότο θα κινδυνεύσουν από πλημμύρες τις επόμενες δεκαετίες.

«Είναι ένα παράθυρο στο μέλλον», δήλωσε στην Washington Post ο Sonke Tangendorf, επίκουρος καθηγητής επιστήμης και μηχανικής των ακτών των ποταμών στο Πανεπιστήμιο Tulane και συν-συγγραφέας της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο Nature Communications.

Αυτό το χαρτί και άλλο ένα Δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Climate Η στάθμη της θάλασσας κατά μήκος της ακτής του Κόλπου και του Νότιου Ατλαντικού έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο 1 εκατοστό ετησίως από το 2010. Αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν 5 ίντσες τα τελευταία 12 χρόνια και είναι διπλάσιο από το ρυθμό της μέσης παγκόσμιας ανόδου της στάθμης της θάλασσας. αύξηση κατά την ίδια περίοδο.

Πρόσφατοι τυφώνες που έπληξαν την ακτή του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων των Michael και Ian το 2018, βρήκε μια μελέτη Journal of Climate. Ενοχοποιήθηκε για τους θανάτους 109 κατοίκων της Φλόριντα Πέρυσι – λόγω της υψηλής στάθμης της θάλασσας προκάλεσε τις πιο σοβαρές ζημιές.

«Τα επίπεδα νερού που σχετίζονται με τον τυφώνα Ian ήταν εξαιρετικά υψηλά λόγω της συνδυασμένης επίδρασης της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και της καταιγίδας», είπε στην Post ο Jianjun Jianjun, κλιματολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και εκδότης του περιοδικού Climate Study.

Οι κάτοικοι του Χιούστον εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ στις 28 Αυγούστου 2017.

Οι κάτοικοι του Χιούστον εκκενώνουν τα σπίτια τους μετά την πλημμύρα από τον τυφώνα Χάρβεϊ στις 28 Αυγούστου 2017. (Joe Radle/Getty Images)

Τα δεδομένα από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) δείχνουν ότι η στάθμη του νερού στη λίμνη Pontchartrain, κατά μήκος της ακτής της Νέας Ορλεάνης, είναι οκτώ ίντσες υψηλότερη από ό,τι ήταν το 2006. Το Χιούστον, το Μαϊάμι και το Μόμπιλ είναι μεταξύ άλλων πόλεων που απειλούνται από τους ωκεανούς στην περιοχή. , Ala.

READ  Ο Conor McGregor χτυπά το εικονίδιο Heat στο περίεργο promo των τελικών του NBA

Ο ρυθμός εκατοστών ανά έτος είναι πολύ ταχύτερος από ό,τι περίμεναν οι ειδικοί και είναι σύμφωνος με τις προβλέψεις που έγιναν μέχρι το τέλος του αιώνα, είπε ο Dagendorf. Πλημμύρες υψηλής παλίρροιας — όταν οι παλίρροιες φέρνουν νερό σε κανονικά ξηρά εδάφη κατά μήκος της ακτής του Κόλπου και της Νοτιοανατολικής ακτής από τις αρχές του αιώνα, σύμφωνα με την NOAA. Τα αρχεία για πλημμύρες υψηλής παλίρροιας έχουν καταστραφεί τα τελευταία χρόνια. Η πόλη Μπέι Σεντ Λούις, Μις, γνώρισε πλημμύρες τριών ημερών το 2000. Για 22 ημέρες το 2020.

Η μελέτη, από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, την NOAA, τη NASA και άλλους φορείς, η οποία δεν έχει ακόμη υποβληθεί σε αξιολόγηση από ομοτίμους, Το βρήκα Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας στα νοτιοανατολικά είναι «30%-50% των ημερών πλημμύρας το 2015-2020».

«Σε παράκτιες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, μια άνοδος της στάθμης της θάλασσας στο βάθος ακόμη και μερικά εκατοστά θα μπορούσε να σπάσει τα περιφερειακά όρια πλημμυρών και να οδηγήσει σε παράκτιες πλημμύρες», λέει η μελέτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *