Η Ουκρανία χτυπήθηκε από επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς η Ρωσία κατηγορεί το Κίεβο ότι στόχευσε την Κριμαία

Η Ουκρανία είπε ότι σκοτώθηκε σε επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις ρωσικές δυνάμεις σε μια πόλη νότια της πρωτεύουσας Κιέβου, ενώ η Μόσχα κατηγόρησε τη γείτονά της ότι χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα θαλάσσια και αεροπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να στοχεύσει τον στόλο της στην κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας.

Οι τελευταίες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με στόχο ενεργειακές υποδομές έγιναν λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε το κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο υποστηρίζει σε μεγάλο βαθμό τη θέση της Μόσχας και θεωρείται ως μη εκκίνηση από την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της.

«Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να ακούσει τη λέξη «ειρήνη» στη Μόσχα, δίνεται άλλη μια εντολή για τέτοιες εγκληματικές επιθέσεις», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Twitter την Τετάρτη, μετά το χτύπημα της χώρας από 20 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλους. και βομβαρδισμός.

Ο Ζελένσκι πραγματοποίησε μια απροειδοποίητη επίσκεψη στις θέσεις της Ουκρανίας κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, όπου διεξάγονται οι σκληρότερες μάχες κατά μήκος ενός μετώπου 600 μιλίων. Απέδωσε κρατικές τιμές σε αρκετούς στρατιώτες, επισκέφτηκε ένα νοσοκομείο και άκουσε αναφορές για τη στρατιωτική κατάσταση, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο του Προέδρου.

Βλέπετε ένα στιγμιότυπο του διαδραστικού γραφικού. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι είστε εκτός σύνδεσης ή ότι η JavaScript είναι απενεργοποιημένη στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας είπε ότι «Ρώσοι εισβολείς επιτέθηκαν στην Ουκρανία με ιρανικά drones «kamikaze» τύπου Shahed-136/131», 16 από τα οποία αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα.

READ  Ο Άντερσον Κούπερ επιπλήττει το κοινό μετά το δημαρχείο Τραμπ

Το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ένα κατεστραμμένο καταφύγιο στο Rzhyshchiv, νότια του Κιέβου, όπου σημειώθηκαν οι θάνατοι.

Από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της πριν από 13 μήνες, έχουν αναφερθεί εκρήξεις στο Zhytomyr και σε άλλες πόλεις δυτικά της πρωτεύουσας στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να κατέχουν λιγότερο από το 20 τοις εκατό της εθνικής επικράτειας. Ένα μοναστήρι στο λιμάνι της Οδησσού της Μαύρης Θάλασσας χτυπήθηκε επίσης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η βιομηχανική πόλη Σαμπόρτζια στο νότιο τμήμα της χώρας επλήγη ξανά από βομβαρδισμούς την Τετάρτη. Ζελένσκι Δημοσίευσε ένα βίντεο Απεργία σε κτίριο κατοικιών στην πρωτεύουσα της επαρχίας. Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Ζαπορίζια, Ανατόλι Γκούρντεφ, δήλωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και 25 νοσηλεύτηκαν.

Ο Μιχαήλ Ρασβόγιεφ, ανώτατος αξιωματούχος της Μόσχας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, δήλωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι οι ρωσικές δυνάμεις «κατέστρεψαν» τρία θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη. “Οι αντιαεροπορικές άμυνες κατά του εναέριου στόχου λειτούργησαν επίσης. Τα πολεμικά πλοία δεν υπέστησαν ζημιές”, πρόσθεσε.

Η επίθεση στη Σεβαστούπολη, την έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ήρθε μια ημέρα αφότου οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας στο σιδηροδρομικό κέντρο Zhankoy στη βόρεια Κριμαία.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η «έκρηξη» κατέστρεψε τους πυραύλους κρουζ Kalibr που μεταφέρονταν στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Αλλά δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το χτύπημα, εμμένοντας στην πολιτική του Κιέβου να μην συμφωνεί να πραγματοποιήσει χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στην κατεχόμενη χερσόνησο.

READ  Πηγές - Οδηγοί για να στείλετε τον Chris Paul στους Warriors για τον Jordan Poole

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, η εξουδετέρωση της χρήσης της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας από τη Ρωσία ως νότιας στρατιωτικής βάσης και ως περιοχής για επιθέσεις είναι το κλειδί για τις πιθανότητές της να απελευθερώσει τις πιο νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι έχει δεσμευτεί να απελευθερώσει όλη την ουκρανική γη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014 προτού πυροδοτήσει έναν αυτονομιστικό πόλεμο στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, και προέτρεψε τους συμμάχους να αυξήσουν τις προμήθειες όπλων για να ενισχύσουν μια άλλη μεγάλη αντεπίθεση.

«Η νίκη των ουκρανικών δυνάμεων στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα φέρνει την ειρήνη πιο κοντά», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter την Τετάρτη.

Πρόσθετη αναφορά από τον ανταποκριτή της Ουκρανίας Κρίστοφερ Μίλερ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *