Η πρώτη εκτόξευση του Crew Starliner της Boeing καθυστέρησε και πάλι λόγω προβλημάτων υπολογιστή

Boeing, NASA και United Launch Alliance (ULA). Τώρα ο στόχος 2 Ιουνίου, 12:03 ET Πληρώματα που καθαρίζουν την κάψουλα Starliner της Boeing 4 λεπτά πριν από την απογείωση την 1η Ιουνίου. Εάν πραγματοποιηθεί η εκτόξευση της Κυριακής, θα είναι η πρώτη φορά που το Starliner, που έχει αντιμετωπίσει αρκετές καθυστερήσεις, θα πετάξει μαζί με ανθρώπους.

λέει η NASA Η ULA αναρωτιέται επί του παρόντος γιατί ένας υπολογιστής που ονομάζεται επίγεια απελευθέρωση sequencer δεν εισήγαγε τη “σωστή λειτουργική διαμόρφωση” που θα ενεργοποιούσε ένα αυτόματο κράτημα. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου αργότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ULA, Τόρι Μπρούνο, είπε ότι το πρόβλημα ήταν ότι ένα από τα τρία περιττά συστήματα εκτόξευσης, που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο πραγμάτων όπως η απελευθέρωση εξαρτημάτων στον πύραυλο πριν από την εκτόξευση, αργούσε να ανταποκριθεί. Εάν η επιδιόρθωση είναι «τόσο απλή όσο η αντικατάσταση μιας κάρτας», είπε, η κυκλοφορία θα γίνει τη 2η. Διαφορετικά, η κυκλοφορία θα αναβληθεί για τις 5 ή 6 Ιουνίου.

Η πτήση επρόκειτο να μεταφέρει δύο Αμερικανούς αστροναύτες – τον Μπουτς Γουίλμορ και τον Σούνι Γουίλιαμς – στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπου θα ελλιμενίζονταν (NASA). Ζωντανή ροή και αυτό) Ο Wilmore και ο Williams θα παραμείνουν στον σταθμό για μια εβδομάδα για να πραγματοποιήσουν δοκιμές του Starliner και των υποσυστημάτων του πριν από την τελική πιστοποίηση του σκάφους από τη NASA για τροχιακές αποστολές στον ISS.

Το Starliner είναι μέρος του προγράμματος Commercial Group της NASA, στο οποίο ο οργανισμός συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες για την ανάπτυξη νέων διαστημικών σκαφών. Το SpaceX είναι μέρος αυτού του προγράμματος και έχει εκτοξεύσει αστροναύτες της NASA από το 2020.

READ  ΝΒΑ Πλέι οφ: Οι Σέλτικς προχωρούν στον αγώνα 1, νίκη επί των Καβαλίερς πίσω από τη μεγάλη βραδιά από τους Τζέιλεν Μπράουν, Ντέρικ Γουάιτ

Ενημερώθηκε 1 Ιουνίου 2024, 15:16 ET: Ενημερώθηκε για να αντικατοπτρίζει ότι η κυκλοφορία έχει καθαριστεί και έχει νέα ημερομηνία-στόχο κυκλοφορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *