Η Berkshire Hathaway βυθίζεται 99,97%, το NYSE λέει ότι επιλύθηκε το φρικτό πρόβλημα

zz/NDZ/STAR MAX/IPx/AP

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το τεχνικό πρόβλημα σχετίζεται με έναν μηχανισμό που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την άγρια ​​ταλάντευση των τιμών των μετοχών.


Νέα Υόρκη
CNN

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η διαπραγμάτευση σε ορισμένες βασικές μετοχές είχε διακοπεί και ένα τεχνικό πρόβλημα είχε επιλυθεί που προκάλεσε βουτιά 99,97% της Berkshire Hathaway.

Σε μια ενημέρωση, το NYSE είπε ότι οι επηρεαζόμενες μετοχές άνοιξαν ξανά και ότι «όλα τα συστήματα είναι επί του παρόντος λειτουργικά».

Η Intercontinental Exchange, η μητρική εταιρεία του NYSE, δεν έχει εντοπίσει σημάδια διακοπής που προκλήθηκαν από την κυβερνοεπίθεση, δήλωσε στο CNN ανώτερο στέλεχος μεγάλης τράπεζας σε επαφή με την ICE.

Αντίθετα, ένας εκπρόσωπος του NYSE είπε ότι υπήρχε ένα «τεχνικό ζήτημα» με ομάδες τιμών σε ολόκληρη τη βιομηχανία που «πυροδότησαν» συναλλαγές σε έως και 40 σύμβολα που είναι εισηγμένα στα χρηματιστήρια του ομίλου NYSE.

Το NYSE σημείωσε ότι αυτές οι ζώνες τιμών δημοσιεύονται μέσω του Securities Information Processor (SIP) του Consolidated Tape Association (CTA). Το CTA, ένας φορέας του κλάδου, είναι υπεύθυνος για τη δημοσίευση δεδομένων συναλλαγών και τιμών σε πραγματικό χρόνο.

Δεκάδες μετοχές τέθηκαν σε αναστολή νωρίτερα την ίδια ημέρα, σημάδι ότι διαπραγματεύονταν εκτός των λεγόμενων ορίων-επάνω-όριο-κάτω. Ο ιστότοπος του NYSE. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει την Chipotle και την Berkshire Hathaway, την εταιρεία χαρτοφυλακίου που διευθύνεται από τον θρυλικό επενδυτή Warren Buffett.

Για σχεδόν δύο ώρες, οι μετοχές Κατηγορίας Α της Berkshire Hathaway εισήχθησαν ως διαπραγματεύσεις με μόλις 185,10 $ — που αντιπροσωπεύει απώλεια 99,97%. Η Berkshire έκλεισε την Παρασκευή στα 627.400 δολάρια.

READ  Η καταγγελία της SEC επισημαίνει γιατί ο Brian Brooks παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της Binance.US

Το NYSE ανακοίνωσε ότι είχε αποφασίσει να «αναστείλει» ή να ακυρώσει όλες τις «λανθασμένες» συναλλαγές της Berkshire μεταξύ 9:50 π.μ. ET και 9:51 π.μ. ET στα 603.718,30 δολάρια ή χαμηλότερα. Το χρηματιστήριο είπε ότι η απόφαση δεν υπόκειται σε έφεση και θα μπορούσε να ακυρώσει άλλες συναλλαγές.

«Παρακολουθούμε το ζήτημα και επικοινωνούμε με τους συμμετέχοντες στην αγορά», δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο Joe Saluzzi, συνιδρυτής της Themis Trading, είπε στο CNN ότι η ερμηνεία του NYSE είναι δύσκολο να ταυτιστεί με τις περίεργες συναλλαγές που έπεσαν στην κασέτα.

“Δεν αγοράζω αυτήν την εξήγηση. Δεν έχει νόημα για μένα”, δήλωσε ο Saluzzi, ειδικός στη δομή της αγοράς και συγγραφέας του “Broken Markets”.

Τα στοιχεία συναλλαγών που παρέχονται από τη Refinitiv δείχνουν ότι η Berkshire Hathaway διαπραγματεύτηκε 620.700 δολάρια στις 9:44:32 π.μ. τη Δευτέρα. Στη συνέχεια, χωρίς εξήγηση, η μετοχή έπεσε στα 185,10 δολάρια.

«Ξαφνικά, τυπώθηκαν 185 $. Αλλά, όπως θα περίμενε κανείς να δει, δεν υπάρχει τίποτα που να το σταθεροποιεί», είπε ο Saluzzi. «Δεν έχει κανένα νόημα».

Τα τεχνικά προβλήματα δεν επηρέασαν το ευρύτερο χρηματιστήριο Η οικονομική ανάπτυξη είναι συχνά λιγότερο ανησυχητική.

Εκτός από την Berkshire, οι περισσότερες μετοχές που διακόπηκαν και διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) διαπραγματεύθηκαν ελαφρώς μόνο υψηλότερα ή χαμηλότερα.

Ωστόσο, βαρύχρυσος (Χρυσός), ένας Καναδός παραγωγός χρυσού και χαλκού, εμφανίστηκε να διαπραγματεύεται με μόλις 25 σεντς — πτώση 98,5% την ημέρα, σύμφωνα με τη Refinitiv. Μέχρι το μεσημέρι, η Baric είχε επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα, διαπραγματευόμενη στα 17,28 $ – αύξηση 1,1% την ημέρα.

NuScale Power (SMR), η οποία ανέπτυξε τεχνολογία αρθρωτών πυρηνικών αντιδραστήρων και εισήχθη στο χρηματιστήριο, εισήχθη με μόλις 13 σεντς, μειωμένη κατά 98,5% την ημέρα. Αφού το NuScale άνοιξε ξανά, μειώθηκε μόλις 5% για να διαπραγματευτεί στα 8,29 $.

READ  Ο Σένεντι Κάρτερ καταργεί τις ικανότητες της Κέιτλιν Κλαρκ και υπερασπίζεται τον Άντζελ Ρις εν μέσω viral βίντεο

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες εξελίξεις και πλαίσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *