Η Credit Suisse μπορεί να δανειστεί έως και 54 δισεκατομμύρια δολάρια από την ελβετική κεντρική τράπεζα

Η Credit Suisse δήλωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να το κάνει Πάρτε ένα δάνειο 54 δισ. από την ελβετική κεντρική τράπεζα για τη βελτίωση της ρευστότητάς της, αφού οι μετοχές του δανειστή έφτασαν σε νέο χαμηλό.

Η τράπεζα θα έχει πρόσβαση σε μια «βραχυπρόθεσμη διευκόλυνση ρευστότητας» και θα αγοράσει πίσω χρέος περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Η Credit Suisse, μια εταιρεία 166 ετών, έδωσε τέλος στον αγώνα της για τη ζωή την Τετάρτη. Οι μετοχές της υποχώρησαν 24 τοις εκατό στο SIX Swiss Exchange, φτάνοντας σε νέο χαμηλό και η τιμή των ομολόγων της επίσης υποχώρησε απότομα. Η τιμή των χρηματοοικονομικών συμβολαίων που ασφαλίζουν έναντι αθετήσεων τραπεζών αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί.

Μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών την Τετάρτη, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας και FinmaΔημοσιονομικός Ελεγκτής της Χώρας Κοινή δήλωση Πιστοποιώντας την οικονομική υγεία της Credit Suisse, η κεντρική τράπεζα θα έκλεινε την τράπεζα εάν χρειαζόταν. Ώρες αργότερα, η Credit Suisse δήλωσε ότι σχεδιάζει να δανειστεί 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.

Άμεσος καταλύτης για την επικίνδυνη πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας ήταν η άποψη του Ammar Al-Qudairi, προέδρου της Saudi National Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας της τράπεζας. Εταίρος. Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg News, ο κ. Ο Al-Qudayri είπε ότι η κρατική τράπεζα δεν θα βάλει περισσότερα χρήματα στην Credit Suisse.

Η Credit Suisse μαστίζεται από λάθη και διαμάχες όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας χάσει δύο διευθύνοντες συμβούλους μέσα σε τρία χρόνια. Αυτές περιλαμβάνουν σημαντικές απώλειες συναλλαγών που σχετίζονται με τις εκρήξεις της επενδυτικής εταιρείας Archigos και του δανειστή Greensil Capital. Κυμαίνονται από εμπλοκή σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος έως διάφορα άλλα σκάνδαλα Κατασκοπεία πρώην υπαλλήλων.

READ  Ο Αυστραλός κωμικός Barry Humphries, ο οποίος δημιούργησε την Dame Edna, πέθανε σε ηλικία 89 ετών

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό σχέδιο ανάκαμψης που περιλαμβάνει χιλιάδες απολύσεις και μια απόσχιση της επενδυτικής της τράπεζας στη Wall Street. Ωστόσο, οι επενδυτές αμφισβήτησαν εάν η απώλεια καταθέσεων πελατών αξίας 147 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022 – ένας συνδυασμός συνεχιζόμενων ζημιών και αποχωρήσεων πελατών – έθεσε σε κίνδυνο αυτή την προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *