Η EPA θέτει κανόνες για την πώληση υπερτροφοδοτούμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και φορτηγών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ — Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρότεινε τους πιο φιλόδοξους κανονισμούς του έθνους για το κλίμα την Τετάρτη, δύο σχέδια που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι τα δύο τρίτα των νέων επιβατικών αυτοκινήτων και το ένα τέταρτο των νέων φορτηγών βαρέως τύπου που πωλούνται στις ΗΠΑ θα είναι ηλεκτρικά έως το 2032.

Οι νέοι κανόνες δεν απαιτούσαν τίποτα περισσότερο από μια επανάσταση στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, μια κρίσιμη στιγμή όπως το πρωί του Ιουνίου του 1896 όταν ο Χένρι Φορντ πήρε την «άμαξα χωρίς άλογο» για μια δοκιμαστική οδήγηση που άλλαξε τη ζωή και τη βιομηχανία της Αμερικής.

Η πρόκληση της κυβέρνησης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι τεράστια. Πέρυσι, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αποτελούσαν μόλις το 5,8 τοις εκατό των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2 τοις εκατό των νέων βαρέων φορτηγών που πωλούνται.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη επενδύσει δισεκατομμύρια στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ συνεχίζουν να παράγουν συμβατικά βενζινοκίνητα οχήματα. Οι προτεινόμενοι κανονισμοί απαιτούν από αυτούς να επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό και να αναδιαρθρώσουν τις διαδικασίες τους με τρόπους που σηματοδοτούν το τέλος του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Εάν οι δύο κανόνες θεσπιστούν όπως προτείνονται, οι επιστήμονες λένε ότι θα βάλουν τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σε καλό δρόμο για να μειώσει τις εκπομπές της που προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη, τις οποίες όλες οι χώρες χρειάζονται για να αποφύγουν τις πιο καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Προτείνοντας πιο φιλόδοξα πρότυπα εκπομπών για αυτοκίνητα και φορτηγά, εκπληρώνουμε την υπόσχεση της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και τον πλανήτη, να εξασφαλίσουμε κρίσιμες μειώσεις στην επικίνδυνη ατμοσφαιρική και κλιματική ρύπανση και να εξασφαλίσουμε σημαντικά οικονομικά οφέλη όπως λιγότερα καύσιμα και συντήρηση. Κόστος για τις οικογένειες», δήλωσε ο διαχειριστής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος Μάικλ Σ. είπε ο Ρίγκαν σε δήλωσή του.

Η EPA δεν μπορεί να επιβάλλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να πουλούν συγκεκριμένο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων. Όμως, σύμφωνα με τον νόμο για τον καθαρό αέρα, μια εταιρεία μπορεί να περιορίσει τη ρύπανση από τον συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων που πουλάει κάθε κατασκευαστής. Και η εταιρεία μπορεί να θέσει αυτό το όριο τόσο αυστηρά που ο μόνος τρόπος για να συμμορφωθούν οι κατασκευαστές είναι να πουλήσουν ένα ορισμένο ποσοστό οχημάτων μηδενικών εκπομπών.

Οι προτεινόμενοι κανονισμοί είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν νομικές προκλήσεις από όσους θεωρούν ότι υπερβαίνουν τα όρια της κυβέρνησης.

READ  Χιόνι, ανάμειξη, άνεμος πιθανός με το Νορβηγό Πάσχα

“Χρησιμοποιούν αυτόν τον καθιερωμένο μακροχρόνιο νόμο για έναν εντελώς νέο σκοπό, για να επιβάλουν έναν εντελώς νέο στόχο – να μετατοπίσουν τη βιομηχανία στα ηλεκτρικά οχήματα”, δήλωσε ο Steven G. είπε ο Μπράντμπερι. Η κυβέρνηση Τραμπ. “Είναι ξεκάθαρα κατευθυνόμενο από προεδρικό διάταγμα για να επιτύχετε αυτά τα αποτελέσματα. Δεν νομίζω ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό. Το Κογκρέσο δεν είχε ποτέ την πρόθεση να χρησιμοποιήσει καταστατικά με αυτόν τον τρόπο.

Τα προτεινόμενα όρια εκπομπών καυσαερίων για τα αυτοκίνητα, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους New York Times το Σάββατο, έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι το 67 τοις εκατό των νέων ελαφρών επιβατικών οχημάτων, από σεντάν μέχρι φορτηγά που πωλούνται, θα είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2032. , το 46 τοις εκατό των πωλήσεων νέων φορτηγών μεσαίας χρήσης, όπως φορτηγά παράδοσης, θα είναι ηλεκτρικά ή κάποια άλλη τεχνολογία μηδενικών εκπομπών κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, σύμφωνα με το σχέδιο.

Η EPA πρότεινε επίσης έναν κανόνα που διέπει τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα που έχουν σχεδιαστεί να είναι πλήρως ηλεκτρικά έως το 2032, με τα μισά νέα λεωφορεία και το 25% των νέων βαρέων φορτηγών.

Μαζί, οι δύο κανόνες θα εξαλείψουν το ισοδύναμο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα δύο ετών που παράγονται από όλους τους τομείς της οικονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον δεύτερο μεγαλύτερο ρυπαντή στον κόσμο μετά την Κίνα.

Ωστόσο, ορισμένοι εργαζόμενοι και κατασκευαστές αυτοκινήτων φοβούνται ότι η μετάβαση στα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα που οραματίστηκε η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προχωρήσει πολύ γρήγορα, πολύ γρήγορα και θα οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας και χαμηλότερα κέρδη.

Αν και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά στην ηλεκτροκίνηση, φοβούνται τη ζήτηση των πελατών για ακριβά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. προμήθεια μπαταριών? και την ταχύτητα με την οποία μπορεί να κατασκευαστεί ένα εθνικό δίκτυο σταθμών φόρτισης.

Επειδή τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν τους μισούς εργάτες για τη συναρμολόγηση από ό,τι τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι εργαζόμενοι σε αυτοκίνητα φοβούνται την απώλεια θέσεων εργασίας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τα εργατικά συνδικάτα εκφράζουν αυτούς τους φόβους απευθείας στον πρόεδρο από το 2021, όταν ο κ. ανακοίνωσε ο Μπάιντεν.

Καθώς η είδηση ​​άρχισε να διαδίδεται την περασμένη εβδομάδα ότι οι νέοι κανονισμοί του σχεδιάστηκαν για να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο, ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες απώθησαν.

Ο John Bocella, πρόεδρος της Alliance for Automotive Innovation, η οποία εκπροσωπεί μεγάλες αμερικανικές και ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες, αμφισβήτησε πώς η EPA θα μπορούσε να δικαιολογήσει «την αψηφία ενός προσεκτικά μελετημένου και βασισμένου σε δεδομένα στόχου που ανακοίνωσε η διοίκηση».

READ  Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ελάφρυνση του φοιτητικού δανείου

«Ναι, η μετάβαση της Αμερικής στις ηλεκτρικές και χαμηλές εκπομπές άνθρακα μεταφορές έχει προχωρήσει», είπε ο κ. είπε ο Bozzella σε δήλωσή του. «Η παραγωγή ηλεκτρικών και μπαταριών αυξάνεται σε ολόκληρη τη χώρα καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αυτοχρηματοδοτήσει δισεκατομμύρια για να επεκτείνουν την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων. Είναι επίσης αλήθεια ότι το προτεινόμενο σχέδιο εκπομπών της EPA είναι ριζοσπαστικό με οποιοδήποτε μέτρο.

“Να θυμάστε αυτό: Πολλά πρέπει να γίνουν σωστά για αυτήν τη μαζική – και άνευ προηγουμένου – αλλαγή στην αυτοκινητοβιομηχανία μας και στην πλατφόρμα της βιομηχανίας”, είπε ο κ. είπε ο Μποτσέλα.

Οι μηχανικοί και οι επιστήμονες της EPA πέρασαν τον περασμένο χρόνο δουλεύοντας για να καθορίσουν πόσο μπορεί να προχωρήσει η τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων την επόμενη δεκαετία για να θέσουν ισχυρά, επιτεύξιμα όρια εκπομπών καυσαερίων.

Οι εντάσεις έχουν φουντώσει μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κυβέρνησης Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν το περιστατικό.

Κύριος. Οι αξιωματούχοι είχαν αρχικά σχεδιάσει να κάνει την ανακοίνωση ο Ρίγκαν.

Όμως, καθώς τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι United Auto Workers έμαθαν τις λεπτομέρειες των προτεινόμενων κανονισμών, κάποιοι δίσταζαν να τους υποστηρίξουν δημόσια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τη σκέψη τους. Η οργάνωση μετακόμισε από το Ντιτρόιτ στα κεντρικά γραφεία της EPA στην Ουάσιγκτον, όπου ο κ. Ο Ρίγκαν ανακοίνωσε τους προτεινόμενους κανονισμούς την Τετάρτη το πρωί.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Ο Ρίγκαν αναγνώρισε ότι ορισμένα στελέχη αυτοκινήτων και ηγέτες των United Auto Workers είχαν εκφράσει ανησυχία για τις προτάσεις – λέγοντας ότι θα μπορούσαν να τροποποιηθούν για να κατευνάσουν αυτούς τους φόβους.

«Προσέχουμε πολύ ότι αυτή είναι μια πρόταση και θέλουμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία», είπε. Ο οργανισμός θα δέχεται δημόσια σχόλια πριν οριστικοποιηθούν οι προτεινόμενοι κανόνες το επόμενο έτος. Οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από το έτος μοντέλου 2027.

Κύριος. Οι περιβαλλοντολόγοι επαίνεσαν τον Μπάιντεν για την εκπλήρωση μιας υπόσχεσης που έδωσε τις πρώτες μέρες της θητείας του, αποκαλώντας την κλιματική αλλαγή «ηθική επιταγή, οικονομική επιταγή» που θα ήταν κεντρικής σημασίας για τη λήψη των αποφάσεών του.

Η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για το 2021 διαπίστωσε ότι οι χώρες πρέπει να σταματήσουν να πωλούν νέα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα έως το 2035 για να διατηρήσουν τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία από την άνοδο κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου (2,7 βαθμούς Φαρενάιτ) πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Πέρα από αυτό, λένε οι επιστήμονες, οι επιπτώσεις των καταστροφικών κυμάτων καύσωνα, των πλημμυρών, της ξηρασίας, των αποτυχιών των καλλιεργειών και της εξαφάνισης ειδών θα γίνουν πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Ο πλανήτης έχει ήδη θερμανθεί κατά μέσο όρο 1,1 βαθμούς Κελσίου.

READ  Η ακρόαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τη διαγραφή φοιτητικού δανείου, εξηγείται

Κύριος. Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές του έθνους στο μισό έως το 2030 και να σταματήσει να προσθέτει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έως το 2050. Έκανε ένα σημαντικό βήμα προς αυτόν τον στόχο όταν υπέγραψε τον νόμο περί αποπληθωρισμού το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό περιλαμβάνει 370 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών πιστώσεων έως και 7.500 δολαρίων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αμερικανικής κατασκευής.

Αυτός ο νόμος αναμένεται να βοηθήσει τις ΗΠΑ να μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 40% έως το 2030. Δεν αρκεί για να εκπληρώσει την υπόσχεση του Μπάιντεν. Οι ειδικοί είπαν ότι οι νέοι κανονισμοί EPA, εάν θεσπιστούν όπως προτείνονται, θα πρέπει να επιτύχουν τον στόχο του κ. Μπάιντεν.

“Τα πρότυπα EPA είναι ένα μεγάλο βήμα προς την αντιμετώπιση των μεταφορών, τη μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης του κλίματος”, δήλωσε ο Luke Donnachel, ανώτερος διευθυντής του προγράμματος Clean Vehicles and Buildings στο Natural Resources Defense Council, μια ομάδα υπεράσπισης του περιβάλλοντος. , και είναι απαραίτητο. για να πετύχουμε το κλίμα μας και τους στόχους μας για τη δημόσια υγεία».

Μια απότομη αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να σημαίνει ευρεία διαθεσιμότητα και πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων εκτός των συνόρων τους, ο κ. είπε η Donnachel. «Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κορυφαίο πρότυπο παγκοσμίως που βάζει τον κόσμο σε έναν τόσο απαραίτητο δρόμο για τον περιορισμό της παγκόσμιας ρύπανσης από τις μεταφορές», είπε.

Ο Laurence Dubiana, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Κλίμα, το οποίο βοήθησε στη σύναψη της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα του 2015, χαιρέτισε την κίνηση της EPA.

«Αυτό επιβεβαιώνει στον κόσμο τη σοβαρότητα της δέσμευσης του Τζο Μπάιντεν για την κλιματική αλλαγή και βάζει την Αμερική στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής», είπε η κ. Dubiana. «Έχει μεγάλη απήχηση στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *