Η GM ανακαλεί περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα λόγω ελαττωματικών αερόσακων

Η General Motors ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλεί σχεδόν 1 εκατομμύριο αθλητικά οχήματα εν μέσω ανάκλησης από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές 67 εκατομμυρίων ελαττωματικών αερόσακων που θα μπορούσαν να εκραγούν κατά την ενεργοποίηση.

GM θυμάμαι Τα μοντέλα 2014 έως 2017 περιλαμβάνουν συνολικά 994.763 οχήματα Buick Enclave, Chevrolet Traverse και GMC Acadia με εξαρτήματα αερόσακου που κατασκευάζονται από την ARC Automotive. Οι επηρεαζόμενοι οδηγοί μπορούν να αντικαταστήσουν τη μονάδα αερόσακου οδηγού δωρεάν, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας προτρέπει την ARC, τον κατασκευαστή του αερόσακου με έδρα το Νόξβιλ του Τενεσί, επειδή 67 εκατομμύρια συσκευές που κατασκευάστηκαν πριν από το 2018 θα μπορούσαν να εκραγούν γύρω από το όχημα.

Από το 2009 έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον εννέα περιστατικά που σχετίζονται με αερόσακους είχαν ως αποτέλεσμα δύο θανάτους και αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς, σύμφωνα με το NHTSA. Γράμμα Κυκλοφόρησε την Παρασκευή στο ARC. Ένας οδηγός στον Καναδά και ένας άλλος στο Μίσιγκαν σκοτώθηκαν όταν εξερράγη ο πλευρικός αερόσακος του οδηγού, ανέφερε το πρακτορείο.

Μετά από οκταετή έρευνα, η NHTSA κατέληξε «προσωρινά» στο συμπέρασμα ότι οι αερόσακοι είναι ελαττωματικοί και κάλεσε την ARC να προβεί σε ανάκληση.

«Οι φουσκωτές αερόσακων εγχέουν μεταλλικά θραύσματα στους επιβάτες των οχημάτων και δημιουργούν έναν αδικαιολόγητο κίνδυνο θανάτου και τραυματισμού αντί να φουσκώνουν σωστά τον συνδεδεμένο αερόσακο», γράφουν οι ρυθμιστικές αρχές, προσθέτοντας ότι οι αερόσακοι – όταν λειτουργούν σωστά – «έχουν σχεδιαστεί για να σώζουν ζωές».

Σύμφωνα με το Associated Press, τουλάχιστον 12 αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν χρησιμοποιήσει εξαρτήματα ARC στους αερόσακους τους, ανέφερε η NHTSA.

Ωστόσο, το ARC πιέζει τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών. Στις 11 Μαΐου ΓράμμαΗ εταιρεία έχει αρνηθεί ότι τα προϊόντα της είναι ελαττωματικά και αναφέρει χωριστά ότι τυχόν προβλήματα με τους αερόσακους «προέκυψαν από «τακτικές «εφάπαξ» παρατυπίες κατασκευής».

Η απάντηση δημιουργεί μια πιθανή νομική μάχη. Σύμφωνα με το AP, το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι η NHTSA να προγραμματίσει μια δημόσια ακρόαση. Στη συνέχεια, η εταιρεία μπορεί να οδηγηθεί στο δικαστήριο για ανάκληση.


READ  Προπονητής ρακέτας Ime Udoka: Η αντιμετώπιση του «βάσανου» μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην προπόνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *