Η Red Lobster, μια αμερικανική εταιρεία θαλασσινών, κήρυξε πτώχευση

Ευπροσάρμοστος και ανθεκτικός, ο αστακός επιβιώνει λιώνοντας, αποβάλλοντας το δέρμα του και αναπτύσσοντας ένα νέο, μεγαλύτερο κέλυφος. Αλλά τελικά, η ενέργεια εξαντλείται και η αλλαγή γίνεται πιο δύσκολη.

Το Red Lobster, ένας από τους πιο γνωστούς πρεσβευτές οστρακοειδών της Αμερικής, έχει φτάσει σε αυτό το σημείο του κύκλου ζωής του: μια κάποτε πανταχού παρούσα αλυσίδα εστιατορίων. Κατατέθηκε για πτώχευση για το Κεφάλαιο 11 Το Sunday Preserve είναι το κορυφαίο franchise θαλασσινών της χώρας για περισσότερο από μισό αιώνα.

Στις δικαστικές καταθέσεις, η εταιρεία είπε ότι έχει περισσότερους από 100.000 δανειστές και δάνεια που κυμαίνονται από 1 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Red Lobster είπε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις τοποθεσίες της καθώς ετοιμάζεται να πουλήσει τα περισσότερα από τα περιουσιακά της στοιχεία. Εν τω μεταξύ, τα υπόλοιπα εστιατόρια Red Lobster θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ήταν ένα οδυνηρό, αργό τέλος για τον Red Lobster, του οποίου το νεκροταφείο τηλεγραφήθηκε νωρίτερα φέτος, όταν η εταιρεία φέρεται να προσπάθησε να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Μετά από δεκαετίες ως θυγατρική της General Mills, η Red Lobster αγοράστηκε από μια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών το 2014 και ενισχύθηκε από μια επένδυση το 2020 από την Ταϊλανδική Κοινοπραξία Θαλασσινών. Ωστόσο, έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις τα χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, με αντίθετους ανέμους στον κλάδο, αύξηση του κόστους και αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες που αναγκάζουν την εταιρεία να κλείσει. Ανενεργές τοποθεσίες.

Εταιρεία Θαλασσινών Ταϊλάνδης, Επιτροπή της Ταϊλάνδης Ένωσης, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι αποεπένδυσε την επένδυσή της στο Red Lobster. Την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες τοποθεσίες του Red Lobster άρχισαν να πωλούν περιουσιακά στοιχεία μέσω ενός εκκαθαριστή, δίνοντας τα λάφυρα μιας δυναστείας εστιατορίων που καταρρέει, όπως βιομηχανικοί καταψύκτες, δεξαμενές αστακών και εξοπλισμός μπαρ (δεν περιλαμβάνεται το αλκοόλ).

READ  Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο Meta LAMA

Στην ακμή του, το Red Lobster πέτυχε την πολυπόθητη θέση ανάμεσα στις επιλογές για φαγητό στα προάστια: αρκετά προσιτό για να είναι τολμηρό, αρκετά φανταχτερό για να είναι τολμηρό. Αν και ιδρύθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα, η αλυσίδα αντλεί μεγάλο μέρος της έμπνευσής της από το Bar Harbor, έναν τουριστικό προορισμό στη βραχώδη ακτή του Ατλαντικού του Μέιν.

Κατά τη διάρκεια της 56χρονης ζωής του, το Red Lobster έχει δει πολλές καινοτομίες. Αρχικά τιμολογήθηκε ως lounge με στρειδίδια και κοκτέιλ μπαρ στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, το Red Lobster εξελίχθηκε αργότερα σε μια οικογενειακή επιλογή φαγητού που χρησίμευσε ως εισαγωγή στα θαλασσινά για πολλούς.

Μπορεί να κορυφώθηκε στην πολιτιστική συνείδηση ​​με την αναφορά της Beyoncé στην πτώση του ονόματος του εστιατορίου στο τραγούδι της “Formation” το 2016. Έπεσε από αυτό. Πέρυσι, η αλυσίδα σκόνταψε σε μια συμφωνία γαρίδας τόσο δημοφιλής στους πελάτες που βοήθησε την εταιρεία σε τριμηνιαία ζημιά 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτή η αναδιάρθρωση είναι η καλύτερη πορεία για την Red Lobster», δήλωσε ο Jonathan Dibus, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ Την Κυριακή. «Αυτό μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλές οικονομικές και λειτουργικές προκλήσεις και να παραμείνουμε δυνατοί και εστιασμένοι στην ανάπτυξή μας».

Ο Red Lobster δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *