Η SDSU έφτασε στο Final Four με ένα άγριο τελείωμα απέναντι στην Creighton

Υπηρεσίες Ειδήσεων ESPN4 λεπτά διάβασμα

Η πολιτεία του Σαν Ντιέγκο έφτασε στην κορυφή του Κρέιτον μετά από ένα χτύπημα του τελευταίου δευτερολέπτου

Ο Creighton έκανε φάουλ στον Darian Trammell του San Diego State, ο οποίος γκρέμισε τη νικητήρια ελεύθερη βολή.

LOUISVILLE, Ky. — Αφού δέχθηκε φάουλ σε ένα floater με 1,2 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Darian Trammell μετέτρεψε την ελεύθερη βολή και το San Diego State προκρίθηκε στο πρώτο του Final Four με 57-56 επί της Creighton στο NCAA Tournament South την Κυριακή. Περιφερειακός τελικός.

Ο Lamont Butler είχε 18 πόντους και ο Trammell είχε 12 για τους πέμπτους στην κατάταξη Αζτέκους (31-6), οι οποίοι κράτησαν την πρώτη βαθμολογία, την έκτη κατάταξη Bluejays (24-13) για να γίνουν η πρώτη ομάδα Mountain West Conference στη χώρα. ημιτελικό.

Οι βετεράνοι Αζτέκοι, στην έκτη σεζόν τους υπό τον προπονητή Μπράιαν Ντάτσερ, θα παίξουν έκπληξη τον πρωταθλητή της Ανατολικής Περιφέρειας στην ένατη κατάταξη Florida Atlantic στο Χιούστον το Σάββατο για μια θέση στον εθνικό αγώνα τίτλου.

Με το παιχνίδι ισόπαλο στο 56 στην τελική κατοχή του Σαν Ντιέγκο Στέιτ, ο Τράμμελ οδήγησε στη γραμμή των ελεύθερων βολών, ανέβηκε για ένα σουτ και δέχθηκε φάουλ από τον Ράιαν Νέμπχαρντ του Κρέιτον. Ο Τραμέλ έχασε την πρώτη ελεύθερη βολή, αλλά μετέτρεψε τη δεύτερη.

«Το ονειρευόμουν αυτό σε όλη μου τη ζωή και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ και είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι πίστεψαν σε μένα», είπε ο Trammell.

Ο Baylor Shearman του Creighton έριξε διαδοχικά εισερχόμενα σε όλο το μήκος του γηπέδου. Ο Akuk Arob του Σαν Ντιέγκο Στέιτ και ο Άρθουρ Καλούμα του Κρέιτον έπεσαν και οι δύο πάνω σε αυτό, και η μπάλα εκτράπηκε εκτός ορίων. Οι αξιωματούχοι εξέτασαν το έργο και διαπίστωσαν ότι ο χρόνος είχε λήξει και οι Αζτέκοι είχαν μια γιορτή.

“Δεν μου δόθηκε άλλη εξήγηση εκτός από το ότι δεν υπήρχε ώρα στο ρολόι”, είπε ο προπονητής της Creighton, Greg McDermott. “Δεν έκαναν καμία κλήση στο έδαφος, αλλά το power play είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν είμαστε θα πάω εκεί».

Ο Σίρμαν ισοφάρισε το παιχνίδι στο 56, όταν έκλεψε μια εισερχόμενη πάσα και μετέτρεψε ένα λέι απ με 34 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Ράιαν Καλκμπρένερ είχε 17 πόντους και ο Σίρμαν και ο Καλούμα από 12 πόντους για τους Μπλουτζέι, οι οποίοι πήγαν 2-προς-17 από το εύρος των 3 πόντων.

Οι Αζτέκοι κράτησαν τους Bluejays στους 23 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο με 28% σουτ καθώς κέρδισαν για 14η φορά σε 15 αγώνες χάρη στο αμυντικό και σωματικό παιχνίδι. Ο Κρέιτον έκανε σουτ 40% συνολικά.

Το Σαν Ντιέγκο Στέιτ σούταρε 38%, αλλά πήρε καλάθια συμπλέκτη από τον Νέιθαν Μενσά, ο άλτης του οποίου έδωσε προβάδισμα στους Αζτέκους με 56-54 με 1:37 αριστερά, και τον Άροπ, ο οποίος πέτυχε δύο ευθείες βολές για ένα πλεονέκτημα 54-50 με 3:03 να απομένουν. .

Το Caesars Sportsbook έχει την πολιτεία του Σαν Ντιέγκο ως φαβορί 1,5 πόντων πάνω από το Florida Atlantic. Η γραμμή ήταν μέχρι το San Diego State-2 την Κυριακή.

Ο Creighton κέρδισε το San Diego State στην παράταση στον πρώτο γύρο του τουρνουά NCAA πέρυσι, χάνοντας ελάχιστα από το να συμμετάσχει με τον αντίπαλο του Big East UConn στο Final Four.

Οι ομάδες δεν είχαν σκληρά συναισθήματα από την περσινή συνάντηση. Μοιράστηκαν μια πτήση μετ’ επιστροφής στη Χαβάη το περασμένο φθινόπωρο για το Maui Invitational και καμία από τις δύο ομάδες δεν προηγήθηκε με περισσότερους από οκτώ πόντους κατά τη διάρκεια ενός σφιχτού, σωματικού παιχνιδιού.

Ο Καλούμα έπαιξε ενάντια στον αδελφό του, τον Άνταμ Σιέκο του Σαν Ντιέγκο Στέιτ. Οι γονείς τους κάθισαν μερικές σειρές πίσω στο κέντρο του γηπέδου και κάθισαν ήσυχα πριν πανηγυρίσουν με τη Σέικο.

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

READ  Ο Άαρον Γκόρντον οδηγεί τους Νάγκετς στη νίκη στο 4ο παιχνίδι, προηγείται με 3-1 σερί επί των Χιτ στους τελικούς του NBA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *