Η SpaceX θα εκτοξεύσει τον ενισχυτή Falcon 9 στην 21η πτήση ρεκόρ – Spaceflight Now

Το δεύτερο στάδιο SpaceX Falcon 9 διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό και δημιουργεί ένα εφέ «μέδουσας» καθώς προσπερνά ένα κρουαζιερόπλοιο στον ορίζοντα. Η αποστολή Starlink 6-59 εκτοξεύτηκε στις 17 Μαΐου 2024. Εικόνα: Michael Caine/Space Travel Now

Η SpaceX έφτασε σε ένα νέο επαναχρησιμοποιήσιμο ορόσημο με τον πύραυλο Falcon 9 την Παρασκευή το βράδυ με την εκτόξευση του Starlink από τη Φλόριντα. Ο ενισχυτής πρώτου σταδίου, με αριθμό ουράς B1062, εκτοξεύτηκε για 21η φορά ρεκόρ, ο πρώτος του στόλου πυραύλων της SpaceX.

Η εκτόξευση της αποστολής Starlink 6-59 προσθέτει 23 ακόμη δορυφόρους στον αυξανόμενο αστερισμό του Διαδικτύου Low Earth Orbit και είναι η 36η εκτόξευση Starlink του έτους.

Από την εκτόξευσή του τον Νοέμβριο του 2020, το B1062 έχει εκτοξεύσει δύο δορυφόρους GPS, οκτώ αστροναύτες σε δύο αποστολές (Inspiration4 και Ax-1) μαζί με 13 πτήσεις Starlink. Μέχρι σήμερα, έχει στείλει 553 ωφέλιμα φορτία σε τροχιά, συμπεριλαμβανομένων δύο διαστημοπλοίων Crew Dragon.

Πριν από την πτήση του στις 17 Μαΐου, εκτοξεύτηκε πρόσφατα πριν από ένα μήνα στην αποστολή Starlink 6-49. Όπως και την προηγούμενη φορά, 8,5 λεπτά μετά την απογείωση, το B1062 προσγειώθηκε στο μη επανδρωμένο σκάφος SpaceX στο «A Shortfall of Gravitas». Αυτή ήταν η 70η ενισχυτική προσγείωση με χρήση ASOG και η 309η αναμνηστική προσγείωση Falcon 9 μέχρι σήμερα.

Από το πρωί της 17ης Μαΐου, συνολικά 6.017 δορυφόροι Starlink βρίσκονταν σε τροχιά και 5.941 ήταν σε λειτουργία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ειδικός τροχιακός παρατηρητής και αστρονόμος Jonathan McDowell.

Συνολικά 6.436 δορυφόροι είχαν εκτοξευθεί στο LEO με 788 δορυφόρους το 2024 πριν ξεκινήσει η αποστολή Starlink 6-59.

Το δεύτερο στάδιο SpaceX Falcon 9 διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό και δημιουργεί ένα εφέ «μέδουσας» καθώς προσπερνά ένα κρουαζιερόπλοιο στον ορίζοντα. Η αποστολή Starlink 6-59 εκτοξεύτηκε στις 17 Μαΐου 2024. Εικόνα: Michael Caine/Space Travel Now

Ανάπτυξη του Starship Flight Four

Καθώς η SpaceX προετοιμάζεται για την εκτόξευση Falcon 9 της Παρασκευής το βράδυ, είναι επίσης απασχολημένη στο Νότιο Τέξας εργάζεται για την τέταρτη ολοκληρωμένη δοκιμή πτήσης του πυραύλου Starship της.

READ  Ο Grassley έδωσε στη δημοσιότητα εσωτερικό έγγραφο του FBI σχετικά με μη επαληθευμένες κατηγορίες για δωροδοκία Μπάιντεν

Ο πύραυλος ύψους σχεδόν 400 ποδιών στοιβάστηκε στην εξέδρα εκτόξευσης στις εγκαταστάσεις Starbase του SpaceX την Τετάρτη 15 Μαΐου. Την επόμενη μέρα, πραγματοποίησε μια μερική πρόβα βρεγμένου ντυσίματος, όπου εξασκήθηκε στη φόρτωση υγρού μεθανίου και υγρού οξυγόνου στο όχημα.

Η άδεια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) εκκρεμεί ακόμη για την επόμενη δοκιμή πτήσης του οχήματος, αλλά στις 11 Μαΐου Απάντηση στο Χ (πρώην Twitter), ο ιδρυτής του SpaceX, Elon Musk, πρότεινε ότι η εκτόξευση θα διαρκούσε «πιθανώς τρεις έως πέντε εβδομάδες».

ΕΝΑ Εκδήλωση Με οικοδεσπότη την Harlingen Economic Development Corporation στις 14 Μαΐου, η Kathy Leuders, γενική διευθύντρια του Starbase της SpaceX, δήλωσε ότι ψάχνουν να αποκτήσουν άδεια μέχρι τα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου.

“Θα είμαστε τόσο προετοιμασμένοι όσο ποτέ. Θα στοιβάζουμε το όχημα και την πρώτη μέρα που θα πάρουμε αυτή την άδεια, θα πετάξουμε”, είπε ο Lueders.

Ανέφερε επίσης στην ομιλία του ότι το Starship άρχισε να δοκιμάζει πυραύλους πέρα ​​από την τέταρτη πτήση. Απαντώντας σε ερώτηση του κοινού, αναφέρθηκε σε ένα θέμα με το καταληφθέν σκάφος 31 Κάμερες από το LabPadreΔείχνει τον παλλόμενο κεραυνό από τον πύραυλο.

«Δοκιμάζαμε τον επόμενο γύρο των οχημάτων μας, τον επόμενο γύρο των αστροπλοίων μας, και τώρα αξιολογούμε και κατανοούμε τι σημαίνει αυτό», δήλωσαν οι ηγέτες. “Πάντα εργαζόμαστε σε οχήματα, αλλά εάν υπάρχει πρόβλημα με ένα όχημα που τρέχει, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να απομονώσετε την αιτία αυτού του προβλήματος από το όχημά σας πτήσης. Αυτό που κάνουν τώρα οι ομάδες είναι να μπουν μέσα και να πουν ότι: Το ίδιο σχέδιο είναι σωστό για να χωρίσουμε για να μην εμπλακούμε σε δοκιμές πτήσης; Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος.

READ  Το BJP του Μόντι χάνει την πλειοψηφία στο ινδικό εκλογικό σοκ, η κυβέρνηση χρειάζεται συνασπισμό | Ειδήσεις για τις εκλογές της Ινδίας 2024

Ενώ η SpaceX δεν σχολίασε περαιτέρω την ανωμαλία, είναι πιθανό ότι προχωρώντας στην πρόβα βρεγμένης στολής στις 16 Μαΐου, μπορεί να έχουν διορθώσει το πρόβλημα ή να μην επηρεάσει το πλοίο 29, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στο IFT-4.

Το Vessel 29 είναι στοιβαγμένο πάνω από το Booster 11 πριν από μια δοκιμαστική δοκιμασία δεξαμενής σε πρόβα υγρής στολής ενός πλήρως ενσωματωμένου πυραύλου Starship στις 16 Μαΐου 2024. Εικόνα: SpaceX

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *