Η SpaceX κυκλοφορεί ζωντανές ενημερώσεις για το Starship Orbital

Πριν από μία ώρα

Ο επικεφαλής της NASA συγχαίρει τη SpaceX

Ο πρόεδρος της NASA Bill Nelson συνεχάρη τη SpaceX μετά την πρώτη ολοκληρωμένη δοκιμή πτήσης.

«Κάθε μεγάλο επίτευγμα σε όλη την ιστορία απαιτεί κάποιο επίπεδο υπολογισμένου ρίσκου, γιατί με το μεγάλο ρίσκο έρχεται μεγάλη ανταμοιβή», είπε. Σε ένα tweet. «Ανυπομονούμε για όλα όσα μαθαίνει η SpaceX, την επόμενη δοκιμή πτήσης και όχι μόνο».

– Σάρα Σαλίνας

Πριν από μία ώρα

Ατμόσφαιρα στο Τέξας

Το διαστημόπλοιο Starship επόμενης γενιάς της SpaceX απογειώθηκε από τον ισχυρό πύραυλο Super Heavy στις 20 Απριλίου 2023, για μια σύντομη δοκιμαστική πτήση από την εξέδρα εκτόξευσης Boca Chica της εταιρείας κοντά στο Brownsville, Τέξας, ΗΠΑ.

Κο Νακαμούρα | Reuters

Μετά την εκτόξευση, το πλήθος έχει πλέον διασκορπιστεί ως επί το πλείστον.

Οι θεατές γέμισαν ασφυκτικά την παραλία στο South Padre Island επευφημούσαν καθώς ο υπερ-βαρύς ενισχυτής άναψε και ούρλιαξαν ακόμη πιο δυνατά καθώς ο πύραυλος άρχισε να κινείται από την εξέδρα εκτόξευσης.

Αυτές οι επευφημίες έπνιξαν γρήγορα από τη βροντή των πυραύλων Raptor του αστροπλοίου. Φορούσα ωτοασπίδες και ο ήχος των μηχανών ταρακούνησε το έδαφος καθώς το διαστημόπλοιο εξαφανίστηκε στον ουρανό και ένιωθα ότι δεν ήμουν εκεί.

– Michael Sheets

Πριν από μία ώρα

Επόμενος έλεγχος δεδομένων

Η SpaceX έχει δηλώσει ότι η εταιρεία θα εξετάσει τα δεδομένα από την εκτόξευση για να αναπτύξει το επόμενο εγχείρημά της.

«Με ένα τεστ σαν αυτό, η επιτυχία έρχεται από όσα μαθαίνουμε και η σημερινή δοκιμή θα βοηθήσει στη βελτίωση της αξιοπιστίας του διαστημόπλοιου».

– Michael Sheets

Πριν από μία ώρα

Ο Μασκ πειράζει την επόμενη δοκιμαστική εκτόξευση

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter μετά την πτήση των 3 και πλέον λεπτών ότι η εταιρεία “έμαθε πολλά” και πείραξε την “επόμενη δοκιμαστική εκτόξευση σε λίγους μήνες”.

– Σάρα Σαλίνας

Πριν από μία ώρα

Θέα από το νησί South Padre

Ακολουθεί μια άποψη της εκτόξευσης από το South Padre Island, πέντε μίλια από την εξέδρα εκτόξευσης.

– Michael Sheets

Πριν από μία ώρα

Δεν υπάρχει πλήρωμα στο πλοίο

READ  Το Vice Media αρχεία για πτώχευση του Κεφαλαίου 11 για διευκόλυνση της πώλησης

Το διαστημόπλοιο Starship επόμενης γενιάς της SpaceX απογειώθηκε από τον ισχυρό πύραυλο Super Heavy στις 20 Απριλίου 2023, για μια σύντομη δοκιμαστική πτήση από την εξέδρα εκτόξευσης Boca Chica της εταιρείας κοντά στο Brownsville, Τέξας, ΗΠΑ.

Κο Νακαμούρα | Reuters

Για να είμαστε σαφείς, δεν υπήρχε κανείς σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια να φτάσει στο διάστημα με διαστημόπλοιο. Η ηγεσία της εταιρείας είχε προηγουμένως τονίσει ότι η SpaceX αναμένει να πετάξει εκατοντάδες αποστολές Starship προτού οι άνθρωποι μπορέσουν να τις εκτοξεύσουν σε πυραύλους.

– Michael Sheets

Πριν από μία ώρα

Έχει επιτευχθεί ένα σημαντικό ορόσημο

Πριν από την αποτυχία στη μέση της πτήσης, το διαστημόπλοιο έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο: ο υπερβαρύς ενισχυτής αποχωρίστηκε με επιτυχία από τον πύραυλο και άρχισε την κάθοδό του πίσω στη Γη.

– Σάρα Σαλίνας

Πριν από μία ώρα

Ελλειψη ΧΩΡΟΥ

Το SpaceX Starship απογειώνεται από την εξέδρα εκτόξευσης κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής πτήσης από το Starbase στη Μπόκα Τσίκα του Τέξας στις 20 Απριλίου 2023.

Πάτρικ Δ. Πεσμένος | AFP | Καλές εικόνες

Σύμφωνα με τον αστροφυσικό του Harvard-Smithsonian Jonathan McDowell, ο πύραυλος SpaceX πέταξε το πολύ 39 χιλιόμετρα ή περίπου 127.000 πόδια. Αυτή η απόσταση είναι μικρότερη από τα διεθνώς αναγνωρισμένα 100 χιλιόμετρα ως όριο διαστήματος.

– Michael Sheets

Πριν από μία ώρα

Το διαστημόπλοιο απέτυχε στη μέση της πτήσης

Το Starship του SpaceX εκτοξεύτηκε από το Starbase στη Μπόκα Τσίκα του Τέξας την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023. Ο γιγαντιαίος νέος πύραυλος εξερράγη στον Κόλπο του Μεξικού λίγα λεπτά μετά την πρώτη του δοκιμαστική πτήση.

Eric K | AP

Ο πύραυλος Starship απέτυχε στον αέρα περίπου 4 λεπτά μετά την ιστορική του εκτόξευση. Η εταιρεία ανέφερε σε tweet ότι σημειώθηκε «ταχεία απρογραμμάτιστη εξόρυξη», υποδεικνύοντας ότι ο πύραυλος είχε καταστραφεί. Για υπενθύμιση, δεν υπάρχει ομάδα στο σκάφος.

– Σάρα Σαλίνας

πριν 2 ώρες

Άποψη της πρώτης πτήσης από το αεροπλάνο

Η ζωντανή ροή του SpaceX έδειξε τις πρώτες εικόνες επί του σκάφους από τη μέση της πτήσης 2 λεπτά μετά την εκτόξευση.

– Σάρα Σαλίνας

πριν 2 ώρες

READ  Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρώην Πρόεδρος κατηγορείται από το Μεγάλο Ενόρκο του Μανχάταν

Απογειώνω

Το διαστημόπλοιο Starship επόμενης γενιάς του SpaceX απογειώνεται από τον ισχυρό πύραυλο Super Heavy από την εξέδρα εκτόξευσης Boca Chica της εταιρείας στις 20 Απριλίου 2023, για μια σύντομη δοκιμαστική πτήση κοντά στο Brownsville, Τέξας, ΗΠΑ.

Spacex | Reuters

Το διαστημόπλοιο εκτοξεύεται, το υπερ-βαρύ ενισχυτικό πυροδοτεί τους κινητήρες Raptor του και σηκώνεται από το μαξιλάρι.

– Michael Sheets

πριν 2 ώρες

κράτημα

Οι μηχανικοί της SpaceX διαθέτουν ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης 40 δευτερολέπτων για να ελέγξουν τα συστήματα.

– Σάρα Σαλίνας

πριν 2 ώρες

Σκουλαρίκια

Με ένα λεπτό στη διάθεσή μου, έβαλα ωτοασπίδες.

Το πρακτορείο προειδοποίησε ότι ο ήχος των 33 κινητήρων του ενισχυτή πυραύλων που εκτοξεύονταν ταυτόχρονα ακουγόταν σε κοντινές συνοικίες. Η SpaceX σημείωσε ότι «η εμπειρία των ατόμων θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες και άλλες συνθήκες», αλλά η ουσία είναι ότι οι ψηλότεροι πύραυλοι είναι πολύ πιο δυνατοί.

– Michael Sheets

πριν 2 ώρες

Η ώθηση συνεχίζεται, ένα στάδιο ολοκληρώθηκε

Το SpaceX Starship βρίσκεται στην εξέδρα εκτόξευσης, όπως φαίνεται από το South Padre Island του Τέξας, καθώς προετοιμάζεται για μια δοκιμή πτήσης από το Starbase στη Μπόκα Τσίκα του Τέξας, στις 20 Απριλίου 2023.

Πάτρικ Δ. Πεσμένος | AFP | Καλές εικόνες

Ένα στάδιο φόρτωσης προωθητικού έχει ολοκληρωθεί, λέει ο Innsbrucker, «και το δεύτερο στάδιο κλείνει το φορτίο της δεξαμενής κεφαλής.

Η φόρτωση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο υπόλοιπο στάδιο T-3, σημειώνει ο Insbrücker, προσθέτοντας, «Δεν ακούμε τη ζήτηση που έχουμε αυτή τη στιγμή».

– Σάρα Σαλίνας

πριν 2 ώρες

‘καλα ΝΕΑ’

Ο John Innsbrucker, ο κύριος μηχανικός ολοκλήρωσης της SpaceX, είπε ότι υπήρχαν μόνο «καλά νέα» για τις ομάδες SpaceX στο T-12 και ότι δεν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με το όχημα εκτόξευσης.

«Όλα συνεχίζουν να πάνε καλά για να ξεκινήσουμε στην ώρα τους», είπε.

– Σάρα Σαλίνας

πριν 2 ώρες

Κάτω από D-15

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση είναι αντίστροφη για το T-15, περίπου τη στιγμή που η SpaceX σταμάτησε την προσπάθεια της Δευτέρας λόγω παγωμένης βαλβίδας πίεσης.

– Σάρα Σαλίνας

πριν 2 ώρες

Starship με τους αριθμούς

READ  Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι σκοπεύει να προμηθεύσει τανκς δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία: Ζωντανές ανακοινώσεις

Ο πύραυλος SpaceX Starship βρίσκεται στην εξέδρα εκτόξευσης από την Starbase του SpaceX στη Μπόκα Τσίκα όπως φαίνεται από το South Padre Island του Τέξας στις 17 Απριλίου 2023.

Πάτρικ Δ. Πεσμένος | AFP | Καλές εικόνες

Πλήρως στοιβαγμένο σε έναν υπερβαρύ ενισχυτή, το Starship έχει ύψος 394 πόδια και διάμετρο περίπου 30 πόδια—ο ψηλότερος πύραυλος που έχει συναρμολογηθεί ποτέ.

Ένας εξαιρετικά βαρύς ενισχυτής είναι αυτό που ξεκινά το ταξίδι του πυραύλου στο διάστημα. Στη βάση του βρίσκονται 33 κινητήρες Raptor που μαζί παράγουν 16,7 εκατομμύρια λίβρες ώθησης — υπερδιπλάσια από τα 8,8 εκατομμύρια λίβρες ώθησης του πυραύλου Space Launch System (SLS) της NASA, ο οποίος εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους.

Το διαστημόπλοιο έχει έξι κινητήρες Raptor, τρεις για χρήση στην ατμόσφαιρα της Γης και τρεις για λειτουργία στο κενό του διαστήματος.

– Michael Sheets

πριν 2 ώρες

Ανεφοδιασμός αστροπλοίων

Η SpaceX φορτώνει το Super Heavy Booster με υγρό οξυγόνο και υγρό μεθάνιο, τα προωθητικά που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να τροφοδοτήσει κινητήρες πυραύλων.

Συνολικά, ο πύραυλος είναι φορτωμένος με περισσότερα από 10 εκατομμύρια λίβρες προωθητικού.

– Michael Sheets

πριν 2 ώρες

Συνεντεύξεις Τύπου στο Νησί South Padre

Ο Τύπος συγκεντρώνεται στο South Padre Island για να παρακολουθήσει την προσπάθεια της SpaceX να εκτοξεύσει τον πύραυλο Starship της στις 20 Απριλίου 2023.

Michael Sheets | CNBC

Κάθομαι σε μερικές αυτοσχέδιες κερκίδες με άλλους δημοσιογράφους κοντά στο αμφιθέατρο στο νότιο άκρο του νησιού South Padre, με θέα το διαστημόπλοιο στην εξέδρα εκτόξευσης πέντε μίλια μακριά.

Για αναφορά, η βάση τύπου στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA απέχει μόλις τρία μίλια από την εξέδρα εκτόξευσης στη Φλόριντα.

Έχει λίγο ομίχλη εδώ κοντά στην αστρική βάση και η SpaceX είπε ότι η ομάδα εκτόξευσης της «παρακολουθεί τον καιρό».

– Michael Sheets

3 ώρες πριν

Παράθυρο εκκίνησης

Το SpaceX έχει ένα παράθυρο 62 λεπτών για να λάβει το Starship σήμερα. Το παράθυρο ανοίγει στις 9:28 π.μ. ET και διαρκεί έως τις 10:30 π.μ. ET.

– Michael Sheets

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *