Η Toyota στοχεύει στην αύξηση των κερδών κατά 10%, τις ισχυρές πωλήσεις EV καθώς μειώνονται τα προβλήματα με τα τσιπ

  • Αναμένει ότι τα λειτουργικά κέρδη ολόκληρου του έτους θα αυξηθούν στα 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Στοχεύει 10,1 εκατομμύρια οχήματα στο νέο δημοσιονομικό σε 11% σε ετήσια βάση
  • Τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου αυξάνονται κατά 35%, ξεπερνούν τις προβλέψεις. Ρεκόρ ετήσιου εισοδήματος
  • Οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο 0,8% μετά την άνοδο έως και 2,5%

ΤΟΚΙΟ, 10 Μαΐου (Reuters) – Η Toyota Motor Corp (7203.T) δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει ότι τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν κατά 10% φέτος, με πενταπλάσια αύξηση στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (EV) εν μέσω παγκόσμιας επιβράδυνσης. Η έλλειψη τσιπ διαταράσσει την εφοδιαστική αλυσίδα.

Το σχέδιο ανάπτυξης παρουσιάστηκε από τον νέο CEO Koji Sato, που εγκαταστάθηκε τον περασμένο μήνα και σηματοδοτεί μια πιο επιθετική ώθηση για ηλεκτροκίνηση από την ιαπωνική εταιρεία. .

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο αναμένει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών μπαταριών της πολυτελούς μάρκας Lexus της θα φτάσουν τις 202.000 παγκοσμίως έως τον Μάρτιο του 2024 – περισσότερες από πέντε φορές από τις 38.000 μονάδες πέρυσι.

Τα λειτουργικά κέρδη της Toyota για τη φετινή επιχειρηματική χρονιά θα αυξηθούν στα 3,0 τρισεκατομμύρια γιεν (22,2 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 3,02 τρισεκατομμύρια γιεν.

Αυτός ο στόχος ήρθε αφού τα λειτουργικά κέρδη για το οικονομικό τέταρτο τρίμηνο έως τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο στα 626,9 δισεκατομμύρια γεν — ξεπερνώντας εύκολα το μέσο κέρδος των 553,46 δισεκατομμυρίων γεν που εκτιμάται από 10 αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

READ  Οι Μάβερικς σχεδιάζουν να αμφισβητήσουν την ήττα των Γουόριορς διεκδικώντας ένα σφάλμα διαιτητή στο τρίτο δεκάλεπτο

Η στρατηγική της Toyota έχει δεχθεί πιέσεις στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, όπου οι ταχέως κινούμενες τοπικές μάρκες όπως η BYD Co Ltd ( 002594.SZ ) κινήθηκαν επιθετικά με ηλεκτρικά ηλεκτρικά με μπαταρία, υπονομεύοντας την κυριαρχία καθιερωμένων ξένων εμπορικών σημάτων.

Ωστόσο, η ζήτηση για οχήματα αμιγώς με μπαταρία στην Κίνα αντιπροσωπεύει μια νέα ζήτηση στην αγορά και διαφέρει από τη ζήτηση για υβριδικά οχήματα, είπε ο Sato.

«Θέλουμε να δουλέψουμε και στις δύο πλευρές», είπε.

Ο στόχος για τα κέρδη βοηθήθηκε από τους υψηλότερους όγκους παραγωγής από τον αντίκτυπο του ασθενέστερου γιεν και τις αυξανόμενες τιμές των βασικών εμπορευμάτων, που ενίσχυσαν την αξία των πωλήσεων στο εξωτερικό. Τα έσοδα αυξήθηκαν σε ρεκόρ 37,15 τρισεκατομμυρίων γιεν για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αντανακλώντας τον αντίκτυπο του ασθενέστερου γεν.

Οι μετοχές της Toyota παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες πριν από την ανακοίνωση των κερδών, σημειώνοντας άνοδο έως και 2,5% πριν ανέβουν αμέσως μετά την κυκλοφορία τους και έκλεισαν κατά 0,8%.

Επιτάχυνση EV

Ο νέος στόχος πωλήσεων EV, που εξακολουθεί να είναι ένα κλάσμα του κορυφαίου κλάδου της Tesla ( TSLA.O ), θα ενισχύσει τα ηλεκτρικά ηλεκτρικά μπαταριών της Toyota σε σχεδόν 2% του συνολικού όγκου πωλήσεων, από μόλις 0,4% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων της το περασμένο οικονομικό έτος.

«Αναμένουμε αύξηση του (συνολικού) όγκου πωλήσεων σε όλες τις περιοχές και αύξηση του όγκου παραγωγής κατά 10,1 εκατομμύρια (οχήματα), λόγω παραγόντων όπως η βελτίωση της προσφοράς ημιαγωγών», ανέφερε η Toyota σε ανακοίνωσή της. Αυτό θα αντιπροσωπεύει αύξηση της παραγωγής κατά 11% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

READ  Πρόγραμμα εκτυπώσιμου βραχίονα 2023 NCAA για το March Madness

Επιδιώκοντας να βελτιώσει το παιχνίδι της στον κλάδο των EV, ξεπερνώντας τις νέες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες και την Tesla, η Toyota είπε ότι θα λανσάρει 10 νέα οχήματα με μπαταρία έως το 2026, στοχεύοντας σε ετήσιες πωλήσεις 1,5 εκατομμυρίου EV.

Ο Sato είπε ότι η Toyota θα επιταχύνει την ώθησή της για την παροχή “προσαρμοσμένων” λύσεων για διαφορετικές περιοχές, με νέα μοντέλα που κυμαίνονται από συμπαγή επιχειρηματικά έως πολυτελή οχήματα και εστιάζοντας κυρίως στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η προηγουμένως ανακοινωθείσα ειδική μονάδα για εστίαση σε ηλεκτρικά ηλεκτρικά ηλεκτρικά μπαταριών επόμενης γενιάς, που ονομάζεται εργοστάσιο BEV, θα έχει τρεις ορόφους με επίκεντρο το σασί των οχημάτων, τα ηλεκτρονικά και το λογισμικό, είπε.

Η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει τη μονάδα σχεδιασμού οχημάτων μηδενικών εκπομπών, γνωστή ως εργοστάσιο ZEV που ιδρύθηκε στην Ιαπωνία.

Ενώ η Toyota κατάφερε να διατηρήσει το στέμμα της ως η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις, όπως ζητήματα δοκιμών ασφαλείας στη θυγατρική της Daihatsu και πίεση από πράσινους επενδυτές.

($1 = 135,0500 γιεν)

Αναφορά από τον Daniel Lussink. Επιμέλεια Κένεθ Μάξγουελ

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Ντάνιελ Λούσινκ

Thomson Reuters

Ο Daniel Lussink είναι ρεπόρτερ στην Ιαπωνία. Πιο πρόσφατα, κάλυπτε την αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, περιγράφοντας λεπτομερώς πώς μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά οχήματα και σε άνευ προηγουμένου διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα. Από την ένταξή του στο Reuters το 2018, ο Leusink έχει επίσης καλύψει την οικονομία της Ιαπωνίας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, το Covid-19 και τη δοκιμή της εξαιρετικά εύκολης νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

READ  Nikola Jokić, σειρά Nuggets sweep season, Celtics παίρνουν ριάλιτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *