Η UBS προσφέρεται να αγοράσει την Credit Suisse για έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανέφεραν οι Financial Times.

  • Η πώληση στην UBS, η οποία θα μπορούσε να υπογραφεί σήμερα το απόγευμα, αποτιμά την Credit Suisse 7 δισεκατομμύρια δολάρια κάτω από την αγοραία της αξία στο κλείσιμο της Παρασκευής.
  • Έρχεται αφού οι μετοχές της Credit Suisse σημείωσαν τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση τους από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.
  • Αυτό συμβαίνει παρά την ανακοίνωση ότι θα δανειστεί έως και 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (54 δισεκατομμύρια δολάρια) από την ελβετική κεντρική τράπεζα.

Σεπτ. Ένας πελάτης περπατά προς μια αυτόματη ταμειακή μηχανή (ATM) μέσα σε ένα τραπεζικό υποκατάστημα της Credit Suisse Group AG στη Γενεύη, Ελβετία, Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2022.

Jose Sendon | Bloomberg | Καλές εικόνες

Ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας UBS προσφέρθηκε την Κυριακή να αγοράσει την αντίπαλη Credit Suisse για έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Σύμφωνα με τους Financial Timesαναφέροντας τέσσερα άτομα με άμεση γνώση της κατάστασης.

Η συμφωνία, η οποία σύμφωνα με τους FT θα μπορούσε να υπογραφεί το απόγευμα της Κυριακής, αποτιμά την Credit Suisse περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια κάτω από την αγοραία της αξία στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Οι FT ανέφεραν ότι η τιμή ανά μετοχή που καταβλήθηκε στη μετοχή της UBS ήταν 0,25 ελβετικά φράγκα (0,27 $). Οι μετοχές της Credit Suisse έκλεισαν στα 1,86 ελβετικά φράγκα την Παρασκευή. Η ταχέως εξελισσόμενη φύση των διαπραγματεύσεων μπορεί να σημαίνει ότι οι όροι οποιασδήποτε τελικής συμφωνίας μπορεί να διαφέρουν από αυτούς που ανακοινώθηκαν.

Η Credit Suisse φέρεται να απορρίπτει την προσφορά, ωστόσο, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ χαμηλή και θα επηρεάσει τους μετόχους και τους εργαζόμενους. Άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα είπαν στο Bloomberg.

READ  Apple: Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώνονται καθώς η Huawei αυξάνεται, σύμφωνα με έκθεση

Η Credit Suisse αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές όταν επικοινώνησε το CNBC.

Η προσφορά της UBS έρχεται αφού οι μετοχές της Credit Suisse σημείωσαν τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση τους από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, παρά την ανακοίνωση ότι θα μπορούσαν να δανειστούν έως και 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (54 δισεκατομμύρια δολάρια) από την ελβετική κεντρική τράπεζα.

Ήδη πάλευε με μια σειρά απωλειών και σκανδάλων, και η κατάρρευση της Silicon Valley Bank την περασμένη εβδομάδα και το κλείσιμο της Signature Bank στις ΗΠΑ οδήγησαν τις μετοχές σε πτώση.

Το μέγεθος και ο δυνητικός αντίκτυπος της Credit Suisse στην παγκόσμια οικονομία υπερβαίνει κατά πολύ εκείνο των αμερικανικών τραπεζών. Ο ισολογισμός της ελβετικής τράπεζας είναι υπερδιπλάσιος από ό,τι ήταν όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, σε περίπου 530 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα στο τέλος του 2022. Είναι σε μεγάλο βαθμό διασυνδεδεμένο με πολλές διεθνείς θυγατρικές – καθιστώντας την εύρυθμη διαχείριση της θέσης της Credit Suisse ακόμη πιο κρίσιμη.

Η Credit Suisse έχασε περίπου το 38% των καταθέσεων της το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και αποκάλυψε στην καθυστερημένη ετήσια έκθεσή της νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα ότι οι εκροές δεν είχαν ακόμη αντιστραφεί. Ανέφερε καθαρή ζημία 7,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων για ολόκληρο το έτος για το 2022 και αναμένει περαιτέρω «σημαντική» ζημιά το 2023.

Η τράπεζα ανακοίνωσε προηγουμένως μια σημαντική στρατηγική αλλαγή σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των χρόνιων προβλημάτων, με τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο και βετεράνο της Credit Suisse Ulrich Koerner να αναλαμβάνει τον Ιούλιο.

Αυτή είναι μια ιστορία που μεγαλώνει. Ελέγξτε ξανά για ενημερώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *