Κέιτ Μίντλετον, Πριγκίπισσα της Ουαλίας: Τα πρακτορεία ειδήσεων ανακαλούν φωτογραφία επικαλούμενη ανησυχίες χειραγώγησηςCNN

Αρκετά μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία απέσυραν μια εικόνα που διανεμήθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον που δείχνει την Αικατερίνη, την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τα παιδιά της, λέγοντας ότι πιστεύουν ότι η φωτογραφία παραποιήθηκε.

Υπάρχει φωτογραφία Η πρώτη επίσημα δημοσιευμένη φωτογραφία της πριγκίπισσας Από τότε που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στομάχου τον Ιανουάριο, υπάρχουν έντονες εικασίες στο κοινό και θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ακριβές σημείο και την υγεία του εδώ και εβδομάδες.

Η εικόνα κυκλοφόρησε την Κυριακή, μαζί με ένα μήνυμα της πριγκίπισσας για τη στήριξη του κοινού καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας. Το CNN απευθύνθηκε στο Παλάτι του Κένσινγκτον για σχόλια.

Μια αρχική ανασκόπηση της εικόνας από το CNN εντόπισε τουλάχιστον δύο περιοχές που μπορεί να δείχνουν κάποια στοιχεία πιθανής παραβίασης, συμπεριλαμβανομένης της μανσέτας στο μανίκι της πριγκίπισσας Charlotte και ενός φερμουάρ στην αριστερή πλευρά του σακακιού της Πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Το CNN συνεχίζει να χρησιμοποιεί την αρχική φωτογραφία με τη σωστή λεζάντα στο πλαίσιο της υποτιθέμενης χειραγώγησης της συζήτησης.

Και τα τρία μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων είπαν ότι βρήκαν στοιχεία χειραγώγησης.

Το Associated Press σημείωσε: «Στην έρευνα που προέκυψε, η πηγή φαίνεται να έχει χειραγωγήσει την εικόνα».

Το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι απέσυρε τη φωτογραφία λόγω «συντακτικού προβλήματος».

Σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες, το πρακτορείο έγραψε: «Έχει αποκαλυφθεί ότι μια φωτογραφία φυλλαδίου της Πριγκίπισσας της Ουαλίας και των παιδιών της που κυκλοφόρησε σήμερα από το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει τροποποιηθεί και ως εκ τούτου αποσύρθηκε από τα συστήματα AFP».

Τόσο το Reuters όσο και το AP επεσήμαναν το μανίκι της κόρης της Κέιτ, Σάρλοτ, ως την περιοχή που έδειξε στοιχεία χειραγώγησης ή αλλοίωσης.

READ  Ο Αυστραλός κωμικός Barry Humphries, ο οποίος δημιούργησε την Dame Edna, πέθανε σε ηλικία 89 ετών

Το Reuters είπε ότι το μανίκι δεν ήταν σωστά ευθυγραμμισμένο, υποδηλώνοντας ότι η εικόνα είχε αλλοιωθεί. Είπε ότι η υπηρεσία δεν μπορούσε να προσδιορίσει αμέσως πώς, γιατί ή από ποιον έγινε η αλλαγή.

Το AP επισήμανε «μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση» του χεριού της κόρης, λέγοντας ότι η εικόνα χειραγωγήθηκε «με τρόπο που δεν πληροί τα φωτογραφικά πρότυπα του AP».

Τα περισσότερα φωτογραφικά πρακτορεία και ειδησεογραφικοί οργανισμοί έχουν αυστηρούς κανόνες κατά της δημοσίευσης εικόνων με έντονη επεξεργασία ή χειραγώγηση. Για παράδειγμα, το Reuters λέει ότι επιτρέπει τη χρήση του Photoshop μόνο με «πολύ περιορισμένους» τρόπους, όπως περικοπή ή αλλαγή μεγέθους εικόνων ή εξισορρόπηση του χρώματός τους.

Απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση στοιχείων από μια φωτογραφία ή η προσθήκη σε αυτά, γιατί υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην εικόνα και την αξιοπιστία του ειδησεογραφικού οργανισμού, ακόμη κι αν δεν αποτελεί πηγή αλλαγών.

Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί το χρησιμοποιούν επίσης συχνά Ειδικό λογισμικό Ελέγξτε τις φωτογραφίες για να ελέγξετε για στοιχεία χειραγώγησης. Οι ραγδαίες πρόοδοι στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια έχουν διευκολύνει τους κακούς ηθοποιούς να βγάλουν πιστευτές ψεύτικες φωτογραφίες και βίντεο. Δημιουργεί περισσότερη επικύρωση Δυσκολίες για τις εταιρείες μέσων ενημέρωσης.

Η αφαίρεση των εικόνων από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία δημιουργεί έναν νέο πονοκέφαλο στις δημόσιες σχέσεις για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, τη στιγμή που προσπαθούν να καταπνίξουν ορισμένες από τις άγριες εικασίες που ξέσπασαν στο διαδίκτυο μετά την επέμβαση της Κέιτ.

Το παλάτι του Κένσινγκτον είπε τον Ιανουάριο ότι η 42χρονη πριγκίπισσα Καμία επιστροφή στα δημόσια καθήκοντα μέχρι το Πάσχα Στα τέλη Μαρτίου. Το παλάτι δεν αποκάλυψε για ποιο λόγο υποβλήθηκε στην επέμβαση, αλλά είπε ότι δεν ήταν καρκινικό.

READ  Ο ύποπτος μιλάει για τον Θεό, τα όπλα και τα μυστικά του πολέμου στη δίκη διαρροής

Η μακρά εξαφάνισή του από τα φώτα της δημοσιότητας πυροδότησε εξαγριωμένες φήμες στο διαδίκτυο και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Κάποια από αυτά έσβησαν κάπως μετά την εμφάνιση μιας φωτογραφίας στις αρχές Μαρτίου ενός αυτοκινήτου που οδηγούσε η μητέρα της Κέιτ. Καθόταν στη θέση του συνοδηγού φορώντας σκούρα γυαλιά ηλίου.

Αλλά οι εικασίες έχουν τροφοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από άλλα περιστατικά εντός της βασιλικής οικογένειας – συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του πρίγκιπα Γουίλιαμ από μια σημαντική οικογενειακή συγκέντρωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα χωρίς δημόσια εξήγηση.

Το παλάτι έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενες πιέσεις να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες για τη μελλοντική βασίλισσα χωρίς να διακυβευτεί το ιατρικό της απόρρητο.

Τον Φεβρουάριο, το παλάτι έκανε το σπάνιο βήμα να απωθήσει τις φήμες, λέγοντας ότι «ξεκαθάρισε το χρονοδιάγραμμα για την ανάκαμψη της πριγκίπισσας τον Ιανουάριο και θα παρέχουμε μόνο σημαντικές ενημερώσεις. Αυτή η καθοδήγηση ισχύει».

Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα και ενημερωμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *