Μαζί με τη συμφωνία συζήτησης, ο Τραμπ και ο Μπάιντεν παραγκωνίζουν μια ιστορική επιχείρηση εκστρατείας

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τζ. Ο Τραμπ να προχωρήσει σε δύο προεδρικές συζητήσεις – και να παραγκωνίσει την Επιτροπή για τις Προεδρικές Συζητήσεις – είναι ένα εξουθενωτικό και θανατηφόρο πλήγμα για έναν θεσμό που κάποτε ήταν βασικός διαιτητής της προεδρικής πολιτικής.

Όμως, οι ρίζες της παρακμής της επιτροπής πάνε τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω και έφτασαν στο αποκορύφωμα το 2020, όταν ο κ. Τραμπ και ο κ. Η επιτροπή δυσκολεύτηκε να διεξαγάγει μια συζήτηση με τον Μπάιντεν.

Κύριος. Κύριε Τραμπ Η πρώτη συνάντηση των υποψηφίων εκείνη τη χρονιά ήταν καυστική και σκληρή, με φωνές στον Μπάιντεν και τον συντονιστή. «Είμαι προκατειλημμένος: Δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο», είπε ο συντονιστής, Κρις Γουάλας.

Όπως προέκυψε αργότερα, ο κ. Τραμπ είχε διαγνωστεί με Covid λίγες μέρες πριν από το γεγονός, οδηγώντας σε έντονες αντιρρήσεις στην επιτροπή από την εκστρατεία Μπάιντεν. Μια δεύτερη συζήτηση μεταξύ του κ. Τραμπ και του κ.κ. Ακυρώθηκε από τον Τραμπ. Στην τρίτη συζήτηση, η επιτροπή έδωσε στον διαιτητή ένα κουμπί σίγασης για να κόψει έναν υποψήφιο που παραβίασε τους κανόνες.

Αλλά ακόμη και πριν από αυτό, η πολιτική της επιτροπής είναι σε λεπτό πάγο. Κύριος. Η Anita Dunn, μια μακροχρόνια ανώτερη σύμβουλος του Μπάιντεν, βοήθησε στη συγγραφή της έκθεσης του 2015, η οποία ζητούσε να ενημερωθούν οι συζητήσεις για το σύγχρονο περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης. Η μη κομματική επιτροπή, που δημιουργήθηκε το 1987 από τους ηγέτες τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, είναι προκατειλημμένη προς τους Δημοκρατικούς. κατηγόρησε ο Τραμπ. Η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεργάζεται πλέον με την επιτροπή το 2022.

READ  Οι πλημμύρες στο Ντουμπάι επηρεάζουν τη λειτουργία του μεγάλου αεροδρομίου καθώς το "ιστορικό καιρικό γεγονός" φέρνει έντονες βροχοπτώσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Οι εκστρατείες ήθελαν πάντα να πάρουν πίσω τις συζητήσεις», είπε ο Άλαν Σρέντερ, ομότιμος καθηγητής στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Northeastern University στη Βοστώνη, ο οποίος έχει γράψει πολλά βιβλία για τις προεδρικές συζητήσεις.

Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος Frank Fahrenkopf Jr., ο οποίος βοήθησε στη δημιουργία της επιτροπής και τώρα είναι ο συμπρόεδρός της, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ήταν απογοητευμένος από την έκβαση των εκστρατειών που μποϊκοτάρουν την οργάνωση — και σκεπτικός για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει.

«Θα γίνω μια μύγα στον τοίχο όταν αρχίσουν να συγκεντρώνονται οι εκστρατείες για να πουν τις λεπτομέρειες», είπε. «Ποιος κάθεται πού, ποιος διαιτητεύει, ποιος είναι εκεί, πού είναι αυτοί οι άνθρωποι. Δημιουργηθήκαμε για να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα.

Στην πραγματικότητα, η επιτροπή δημιουργήθηκε για να εισαγάγει έναν δικομματικό και εξουσιοδοτημένο διαπραγματευτή στον σχεδιασμό, καλύπτοντας θέματα όπως οι εκλογές μεσολαβητών, πόσους καλεσμένους μπορεί να φέρει κάθε εκστρατεία στο στούντιο και το ύψος των αναλόγων πίσω από τα οποία στέκονται οι υποψήφιοι.

Ανέλαβε τη σκυτάλη από την Ένωση Γυναικών Ψηφοφόρων, η οποία είχε επιβλέπει τις συζητήσεις για μια δεκαετία και επικρίθηκε για την έλλειψη επιτυχίας της να αντιμετωπίσει ευνοϊκά τις απαιτήσεις των ακτιβιστών. Το 1984, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν και ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, Γουόλτερ Φ. Οι εκστρατείες του Mondale άσκησαν βέτο στα ονόματα 100 δημοσιογράφων που ορίστηκαν ως ερωτώντες στην επιτροπή.

«Το πρόβλημα ήταν ότι το πρωτάθλημα δεν είχε μεγάλη μόχλευση ενάντια στο θέμα, οπότε όταν επρόκειτο για τις λεπτομέρειες για το αν θα υπήρχε ζωντανό κοινό ή όχι, οι καμπάνιες τους έπληξαν σκληρά», είπε ο Σρέντερ.

READ  Το ΝΒΑ αποκλείει τον Πάτρικ Μπέβερλι των Μπακς για τέσσερις αγώνες

Ρίτσαρντ Μ. Νίξον και Τζον Φ. Η επιτροπή παραμέρισε πρακτικές που είχαν εξελιχθεί από τις τηλεοπτικές προεδρικές συζητήσεις από το 1960 μεταξύ των Κένεντι. Τα πάνελ ερωτήσεων, που καθιστούσαν πολύ δύσκολη την εστίαση σε ένα θέμα ή επέτρεπαν την παρακολούθηση, αντικαταστάθηκαν από έναν συντονιστή. Η επιτροπή αποφάσισε ποιος θα μπορούσε να συμμετάσχει και πού θα διεξαχθούν οι συζητήσεις και εξασφάλισε ότι θα μεταδίδονταν σε όλα τα μεγάλα δίκτυα.

Οι τόποι, οι ημερομηνίες και το επίκεντρο της συζήτησης – αν θα ήταν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ή εσωτερικών θεμάτων – ανακοινώθηκαν εκ των προτέρων με την ιδέα να δυσκολευτεί η προπαγάνδα να επηρεάσει τους κανόνες του παιχνιδιού.

«Είμαι θαυμαστής της επιτροπής», είπε ο Γκιμπς Νοτς, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Κολλέγιο του Τσάρλεστον. Είναι ατυχές αν επιστρέφει στις καμπάνιες. Και στρατηγικοί υπολογισμοί γίνονται και θα υπονομεύσουν τα συμφέροντα του αμερικανικού κοινού συνολικά».

Κύριος. Τραμπ και ο κ. Ο Μπάιντεν συμφώνησε γρήγορα σε ημερομηνίες και δίκτυα για να υποστηρίξουν τις συζητήσεις, αλλά υπάρχουν δύσκολες διαπραγματεύσεις. Κύριος. Ο Μπάιντεν προτιμά τις συζητήσεις χωρίς ακροατήριο και με μικρόφωνα που διακόπτονται αυτόματα όταν ένας ομιλητής υπερβαίνει τον χρόνο που του έχει δοθεί. Δεν είναι σαφές εάν ο κ. Τραμπ συμφώνησε με αυτούς τους όρους.

Επίσης άλυτο είναι αν η συζήτηση θα διεξαχθεί αποκλειστικά στο δίκτυο υποδοχής ή θα μοιραστεί με άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και streamers. Το ABC, ένας από τους χορηγούς, είπε ότι θα επιτρέψει σε άλλα δίκτυα να προβάλλουν τις συζητήσεις. Το CNN, τουλάχιστον αρχικά, είπε ότι δεν μπορούσε.

Για το κοινό, δεν θα υπάρχουν εμφανείς διαφορές μεταξύ μιας συζήτησης που διοργανώνεται από την επιτροπή και μιας συζήτησης που διαπραγματεύονται οι υποψήφιοι και τα δίκτυα.

READ  Ο Fairleigh Dickinson, σπάνια στο τουρνουά NCAA, αναστάτωσε τον Purdue σε ένα σοκ

“Μια συζήτηση είναι μια ζωντανή εκπομπή. Δεν έχει σενάριο. Γιατί, όπως μας έχει δείξει η ιστορία ξανά και ξανά, οι συζητήσεις έχουν το δικό τους μυαλό και παίρνουν τη δική τους ζωή”, είπε ο κ. Σρέντερ. .

Παρά την πολυετή δυσαρέσκεια, την Τετάρτη ο κ. Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι η Επιτροπή ήταν απροσδόκητη από την πρόταση. είπε ο Fahrenkopf. «Δεν μας νοιάζει», είπε. Ωστόσο, είπε ότι ελπίζει ότι οι εκστρατείες θα επιτρέψουν τελικά στην επιτροπή να παρέμβει και να πραγματοποιήσει την παράσταση, αφού εξέτασε πόσο δύσκολες θα ήταν αυτές οι διαπραγματεύσεις.

«Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε», είπε.

Μάικλ Μ. Γκρίνμπαουμ Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *