Μια υπόθεση συνωμοσίας που διέκοψε την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ αναβλήθηκε επ’ αόριστον από εφετείο της Τζόρτζια.CNN

Ένα εφετείο της Τζόρτζια ανέστειλε μια υπόθεση εκλογικής δολιοφθοράς εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και αρκετών από τους συγκατηγορούμενους του – μια τεράστια νίκη για τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος επιδιώκει να προωθήσει περαιτέρω νομικές προκλήσεις μέχρι το 2025, αν δεν μπορέσει να τις κερδίσει.

ο Η νέα παραγγελία κατατέθηκε την Τετάρτη Η απόφαση του Εφετείου της Τζόρτζια είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη ότι μια δίκη παραποίησης εκλογών σε όλη την πολιτεία της Τζόρτζια δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2024. Το δικαστήριο είπε ότι η υπόθεση θα αναβληθεί έως ότου μια επιτροπή δικαστών μπορέσει να αποφασίσει εάν η εισαγγελέας της κομητείας Fulton, Fannie Willis θα πρέπει να αποκλειστεί.

Το εφετείο αναμένεται να αποφανθεί για τον αποκλεισμό έως τον Μάρτιο του 2025, αν και θα μπορούσε να εκδώσει απόφαση νωρίτερα. Το χρονοδιάγραμμα παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο, δήλωσαν στο CNN πολλές πηγές κοντά στην υπόθεση.

Ο ανώτερος δικαστής της κομητείας Fulton, Scott McAfee, επέτρεψε αρχικά να συνεχιστεί η διαδικασία στην αίθουσα του δικαστηρίου του, καθώς το εφετείο εξέτασε την έφεση της απόφασής του να επιτρέψει στον Willis να συνεχίσει την υπόθεση.

Εκπρόσωπος του γραφείου του Γουίλις είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει αυτή τη στιγμή την απόφαση του εφετείου. Εάν η DA θέλει να αποφανθεί για το θέμα, μπορεί να ζητήσει από το Εφετείο.

Η απόφαση του εφετείου υπογραμμίζει μια σειρά επιτυχιών στη μακροχρόνια στρατηγική του Τραμπ να θέτει τους εισαγγελείς σε άμυνα, να τους επιτίθεται δημόσια και να τους αμφισβητεί στο δικαστήριο.

Ο Τραμπ και ορισμένοι από τους συγκατηγορούμενους του προσπαθούν να αποκλείσουν τη Γουίλις από την υπόθεση λόγω της ρομαντικής της σχέσης με τον Νέιθαν Γουέιντ, τον ειδικό σύμβουλο που προσέλαβε για να βοηθήσει στη διαχείριση της υπόθεσης. Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι η Γουίλις επωφελήθηκε οικονομικά από τη σχέση της με τον Γουέιντ, ο οποίος οι δικηγόροι υπεράσπισης λένε ότι παρείχε στο ζευγάρι πολλές διακοπές.

READ  Bengals vs. Chiefs Live Updates: Η Cincy ισοφαρίζει στο 2ο ημίχρονο

Τον Μάρτιο, μετά από μια μικρή δίκη στην οποία οι δικηγόροι του Τραμπ και των συγκατηγορούμενων του προσπάθησαν να αποδείξουν την υπόθεσή τους εναντίον του Γουίλις και του Γουέιντ, ο ΜακΑφι διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να αποδειχθεί οριστικά ότι ο Γουίλις επωφελήθηκε οικονομικά από τη σχέση.

Η μαρτυρία του Γουίλις στην τηλεοπτική διαδικασία άλλαξε την εστίαση από τον Τραμπ και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στη Γεωργία, εστιάζοντας στην προσωπική του ζωή.

Ο δικαστής αποφάσισε ότι εάν ο Γουέιντ παραιτηθεί, ο Γουίλις θα είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει την υπόθεση, κάτι που έκανε αργότερα.

Ο Στιβ Σάντο, ο επικεφαλής σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ στη Γεωργία, είπε ότι η ετυμηγορία ήταν σωστή.

«Το Εφετείο της Τζόρτζια ανέστειλε επισήμως όλες τις διαδικασίες κατά του προέδρου Τραμπ στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, εν αναμονή της απόφασής του για την προσωρινή έφεσή μας, η οποία θα πρέπει να απορρίψει την υπόθεση και να αποκλείσει την κομητεία Fulton DA Willis για ανάρμοστη συμπεριφορά», δήλωσε ο Sado σε δήλωση. .

Ο Τραμπ μίλησε εν συντομία στους δημοσιογράφους της ομάδας δημοσιογράφων την Τετάρτη το βράδυ, όταν ρωτήθηκε αν είχε χάσει την πίστη του στη νομική του ομάδα μετά την ετυμηγορία για την εγκληματική έρευνα της Νέας Υόρκης για την καταστολή χρημάτων. «Όχι, είναι ένα δόλιο σύστημα και είναι ένα πραγματικά φρικτό σύστημα», είπε ο Τραμπ.

“Νομίζω ότι πάμε καλά. Ένα σπουδαίο πράγμα συνέβη σήμερα στη Γεωργία”, είπε ο πρώην πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, στην υπόθεση διαβαθμισμένων εγγράφων του Τραμπ στη Φλόριντα, ο ομοσπονδιακός δικαστής που επιβλέπει αυτές τις διαδικασίες τείνει να αφιερώνει μεγάλο χρόνο στο δικαστήριο στα αιτήματα του Τραμπ να αμφισβητήσει την εξουσία των ανακριτών και των δικηγόρων του.

READ  Ο ειδικός εισαγγελέας ζητά εντολή για φίμωση από τον δικαστή στην υπόθεση διαβαθμισμένων εγγράφων Τραμπ

Αυτή η δικαστής, η Eileen Cannon, την Τετάρτη εμφανίστηκε έτοιμη να πραγματοποιήσει μια ακρόαση όπου ο Τραμπ θα μπορούσε να προσπαθήσει να δώσει όρκο στους ομοσπονδιακούς ερευνητές, ώστε οι δικηγόροι του να τους ανακρίνουν, και είπε ότι θα αφήσει κατά μέρος μιάμιση μέρα αργότερα αυτόν τον μήνα. Άκουσε τα επιχειρήματα του δικηγόρου του για τη νομιμότητα.

Όπως και στην υπόθεση της Τζόρτζια, τα έγγραφα της Φλόριντα δεν ορίζουν ημερομηνία δίκης.

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *