Μπάιντεν για την ένοχη ετυμηγορία Τραμπ: «Ανεύθυνος» που είπε ότι η δίκη ήταν στημένη

τίτλος βίντεο, Το να χαρακτηρίζεις την ετυμηγορία Τραμπ «απάτη» είναι «ανεύθυνο» – Μπάιντεν

  • συγγραφέας, Rachel Looker
  • στοκ, BBC News, Ουάσιγκτον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ήταν «ανεύθυνο» για τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, να χαρακτηρίζει τη δίκη του στημένη μετά την ιστορική του καταδίκη.

Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του για την ένοχη ετυμηγορία του Τραμπ για 34 κατηγορίες παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων, ο Μπάιντεν υπερασπίστηκε το αμερικανικό δικαστικό σύστημα.

«Η αμερικανική αρχή ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου έχει επιβεβαιωθεί», είπε ο Μπάιντεν.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Τραμπ έδωσε μια φλογερή συνέντευξη Τύπου στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, αποκαλώντας τον δικαστή «στρεβλό», την έρευνα «ασπρισμένη» και τους Δημοκρατικούς «τραμπάτες».

Τα σχόλια του Μπάιντεν έγιναν στην αρχή μιας συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της Παρασκευής, όπου συζήτησε μια νέα ισραηλινή πρόταση για τη Μέση Ανατολή και τη Γάζα.

Ο Μπάιντεν είπε ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου είχε λάβει «κάθε ευκαιρία» να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να ακουστεί από μια κριτική επιτροπή 12 πολιτών των ΗΠΑ και δεν είχε δικαίωμα να παραπονεθεί ότι η διαδικασία ήταν άδικη.

Είναι ανεύθυνο

Ο Μπάιντεν, ο οποίος σπάνια έχει μιλήσει δημόσια για τα νομικά προβλήματα του κ. Τραμπ, είπε ότι το δικαστικό σύστημα ήταν ο «ακρογωνιαίος λίθος της Αμερικής».

“Το σύστημα δικαιοσύνης πρέπει να γίνεται σεβαστό και δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε σε κανέναν να το ανατρέψει. Είναι τόσο απλό. Αυτή είναι η Αμερική. Αυτοί είμαστε”, είπε.

Ο Τραμπ μίλησε για λίγο έξω από το δικαστήριο την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι του φέρθηκαν άδικα και ότι «δεν ήταν υπόθεση».

Κατηγόρησε τον εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπροκ επειδή τον έφερε στο δικαστήριο.

«Είναι ντροπή, είναι μια δόλια έρευνα», είπε.

Ο Τραμπ επανέλαβε τα παράπονά του σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, στην οποία δεν έλαβε ερωτήσεις από δημοσιογράφους και επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης.

Επανέλαβε ότι η έρευνα ήταν «απάτη» και υποστήριξε ότι η υπόθεση της Νέας Υόρκης είχε πολιτικά κίνητρα και «κυνήγι μαγισσών».

Είπε στους υποστηρικτές του ότι ένας μάρτυρας που κλήθηκε από την ομάδα υπεράσπισής του «σταυρώθηκε κυριολεκτικά» και ότι «αν μπορούν να το κάνουν αυτό σε μένα, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε».

τίτλος βίντεο, Οι Αμερικανοί σε όλη τη χώρα αντιδρούν στο έγκλημα του Τραμπ

Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τραμπ επιδιώκουν να αυξήσουν τις δωρεές στις εκστρατείες τους μετά την απόφαση της Πέμπτης.

Ο κ. Μπάιντεν δημοσίευσε έναν σύνδεσμο συγκέντρωσης κεφαλαίων στο X στο Twitter την Παρασκευή για το ActBlue, έναν βραχίονα συγκέντρωσης κεφαλαίων των Δημοκρατικών.

“Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τη δημοκρατία μας. Πρώτα, αμφισβήτησε το εκλογικό μας σύστημα. Στη συνέχεια, αμφισβήτησε το δικαστικό μας σύστημα. Τώρα, μπορείτε να τον σταματήσετε”, έγραψε.

Η εκστρατεία του Τραμπ είπε ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 34,8 εκατομμύρια δολάρια τις έξι ώρες μετά την ένοχη ετυμηγορία — το μισό από αυτό που συγκέντρωσε η εκστρατεία ολόκληρο τον Απρίλιο.

Είπε ότι τα χρήματα προήλθαν κυρίως από μικρότερους χορηγούς, με το 30% των κεφαλαίων να προέρχονται από το WinRed, μια Ρεπουμπλικανική πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Ο λογαριασμός κοινωνικής πραγματικότητας του Τραμπ δημοσίευσε εκκλήσεις για συγκέντρωση κεφαλαίων μέσα σε λίγα λεπτά από την καταδίκη του.

«Είμαι πολιτικός κρατούμενος», έγραφε μια ανάρτηση.

Η εκστρατεία του έχει επίσης στείλει email ζητώντας δωρεές.

Ο Μπράιαν Χιουζ, ανώτερος σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, είπε ότι οι υποστηρικτές του ήταν εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό σύστημα συγκέντρωσης κεφαλαίων του Τραμπ μετά την ένοχη ετυμηγορία της Πέμπτης το απόγευμα.

Η αύξηση της κίνησης προκαλεί περιστασιακές καθυστερήσεις, είπε.

READ  Καταστροφή της Γάζας καθώς το Ισραήλ ξεκινά τον πόλεμο κατά της Χαμάς: Ζωντανές ενημερώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *