Να γιατί οι διαγραμμένες φωτογραφίες iPhone επιστρέφουν σε ορισμένες συσκευές iOS

Καταλαβαίνουμε επιτέλους γιατί οι συσκευές που εκτελούν iOS 17.5 έχουν αρχίσει να ανακτούν φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί εδώ και καιρό, χάρη στην Apple και ορισμένους ερευνητές τρίτων. Παρόλο που η Apple κυκλοφόρησε την ενημέρωση iPhone 17.5.1 για το iPhone νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να διορθώσει το πρόβλημα, η εταιρεία ήταν αυστηρή σχετικά με το τι το προκάλεσε, αποκαλώντας την “καταστροφή της βάσης δεδομένων” και σε ορισμένες αναφορές συμπεριλαμβανομένων παλαιών αρχείων – συμπεριλαμβανομένων των διαγραμμένων γυμνών. Αρχίστε να εμφανίζεται σε μη φιλοξενούμενες συσκευές.

Αναλυτικά το θέμα 9 έως 5 Mac, για το οποίο η Apple λέει ότι προκαλείται από μια κατεστραμμένη καταχώρηση βάσης δεδομένων στο σύστημα αρχείων της συσκευής, η οποία επηρεάζει τα αρχεία στις συσκευές και δεν συγχρονίζεται με το iCloud. Αυτά τα αρχεία ενδέχεται να έχουν μεταφερθεί από παλιές συσκευές κατά την επαναφορά από ένα αντίγραφο ασφαλείας ή κατά τη μεταφορά από συσκευή σε συσκευή.

Η Apple λέει ότι τα αρχεία φωτογραφιών ή βίντεο στα τηλέφωνα των χρηστών δεν είναι προσβάσιμα και ότι μόνο ένας μικρός αριθμός ατόμων επηρεάζεται

Ένας χρήστης του Reddit υπέβαλε προηγουμένως τον ισχυρισμό Τώρα διαγράφηκε η ανάρτηση Ένα σφάλμα του iOS 17.5 αναδημιουργούσε φωτογραφίες σε ένα iPad που σκουπίστηκαν και πουλήθηκαν σε έναν φίλο. Ωστόσο, η Apple λέει ότι αυτό είναι απίθανο 9 έως 5 Mac Μόλις διαγραφούν πλήρως τα δεδομένα μιας συσκευής, όλα τα αρχεία και το περιεχόμενο διαγράφονται οριστικά. Βασικά, η Apple λέει ότι αυτός ο χρήστης δεν το ακολουθεί Μια σωστή διαδικασία επαναφοράς συσκευής Ή απλά ψέματα επιρροής του Reddit. Η εταιρεία είπε ότι μόνο ένας μικρός αριθμός ατόμων επηρεάστηκε από το πρόβλημα της βάσης δεδομένων και ότι η Apple δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αρχεία φωτογραφιών ή βίντεο στα τηλέφωνα των χρηστών.

READ  Ο ιός του Δυτικού Νείλου ανακαλύφθηκε στην κοιλάδα Susquehanna

Οι ερευνητές ασφαλείας στο Synactiv επέκτεισαν το ζήτημα μέσω της αντίστροφης μηχανικής που χρησιμοποιήθηκε για τη διόρθωση της ενημέρωσης iOS 17.5.1. Μπορείτε να βρείτε αναλυτική περιγραφή εδώ Ολόκληρη η δήλωσή τους εδώ, αλλά εν συντομία, το iOS 17.5 πρόσθεσε μια ρουτίνα μετεγκατάστασης υπεύθυνη για τη σάρωση και την επανεισαγωγή φωτογραφιών από το σύστημα αρχείων. Αυτή η ρουτίνα καταργήθηκε από την πιο πρόσφατη ενημέρωση της Apple, καθώς επανέφερε στο ευρετήριο παλιά αρχεία στο τοπικό σύστημα αρχείων και τα έσπρωξε ξανά σε γκαλερί φωτογραφιών.

“Με βάση αυτόν τον κώδικα, μπορούμε να πούμε ότι οι φωτογραφίες που ξαναεμφανίστηκαν εξακολουθούν να βρίσκονται στα συστήματα αρχείων και ανακαλύφθηκαν από τη ρουτίνα μετεγκατάστασης που προστέθηκε στο iOS 17.5”, δήλωσε η Synactive. «Με βάση αυτή την ανάλυση και μόνο, δεν είναι δυνατό να συμπεράνουμε πώς οι φωτογραφίες κατέληξαν στο σύστημα αρχείων». Στη συνέχεια, το άρθρο του Synacktiv κατευθύνει τους αναγνώστες Αυτό το σχόλιο στο Reddit Μια εύλογη εξήγηση περιλαμβάνει τη δυνατότητα οι χρήστες να μπορούν να αποθηκεύουν εικόνες τόσο στην εφαρμογή Αρχεία όσο και στην εφαρμογή Φωτογραφίες και να διαγράφουν μόνο τις τελευταίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *