Οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να εμποδίσουν τον Μπάιντεν από το να εφαρμόσει τον κανόνα «άχρηστα τέλη».

Αρκετές από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της χώρας αμφισβητούν έναν νέο κανόνα της κυβέρνησης Μπάιντεν που θα τις ανάγκαζε να αποκαλύψουν ορισμένες χρεώσεις ως μέρος του αρχικού κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων. Η κυβέρνηση περιγράφει αυτές τις χρεώσεις, οι οποίες προστίθενται στις αποσκευές και τις αλλαγές στις κρατήσεις, ως «απροσδόκητες χρεώσεις για σκουπίδια».

Σε μια αναφορά που κατατέθηκε την Παρασκευή στο Εφετείο των ΗΠΑ για το 5ο Circuit, η America Airlines και έξι άλλες αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν να ακυρώσουν τον κανόνα των συμπληρωματικών ναύλων επειδή είναι “αυθαίρετος, ιδιότροπος” και εκτός των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών.

Η ομάδα των αεροπορικών εταιρειών στην αναφορά περιλαμβάνει τις American, Delta, United, JetBlue, Alaska και Hawaiian. Σε δήλωσή της τη Δευτέρα, η Airlines for America ανέφερε ότι η επιβολή του κανόνα θα μπερδέψει τους πελάτες και θα περιπλέξει τις αγορές για πτήσεις.

“Ο καταστατικός νόμος του DOT είναι μια κακή λύση για την αναζήτηση ενός προβλήματος”, ανέφερε η έκθεση.

Ο κανόνας οριστικοποιήθηκε τον περασμένο μήνα μετά από μια διαδικασία 18 μηνών και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Τμήμα Μεταφορών Αυτος λεει Μπορεί να εξοικονομήσει στους καταναλωτές περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Οι αεροπορικές εταιρείες συγκέντρωσαν σχεδόν 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Μεταφορών. Χρεώσεις αποσκευών Πέρυσι.

«Θα υπερασπιστούμε σθεναρά τον κανόνα μας που προστατεύει τους ανθρώπους από κρυφούς άχρηστους ναύλους και θα διασφαλίσουμε ότι οι επιβάτες μπορούν να δουν την πλήρη τιμή μιας πτήσης πριν αγοράσουν ένα εισιτήριο», ανέφερε το Υπουργείο Μεταφορών σε δήλωση που απαντά στη μήνυση. «Πολλοί αεροπορικοί ταξιδιώτες θα απογοητευτούν όταν μάθουν ότι το λόμπι των αεροπορικών εταιρειών κάνει μήνυση για να σταματήσει αυτή η προστασία της κοινής λογικής».

READ  Ανακοινώθηκαν οι αρχικοί του NBA All-Star 2023

Σύμφωνα με τον κανόνα, οι αεροπορικές εταιρείες ή οι ιστότοποι ταξιδιωτικών κρατήσεων πρέπει να εμφανίζουν το τέλος για τον έλεγχο της πρώτης ή της δεύτερης αποσκευής, τη μεταφορά της αποσκευής, την αλλαγή της κράτησης ή την ακύρωση της κράτησης όταν η πληρωμή εκδίδεται την πρώτη φορά. Πολλές αεροπορικές εταιρείες αύξησαν πρόσφατα την τιμή του ελέγχου μιας αποσκευής – και ορισμένες χρεώσεις διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία.

Ο συνήγορος των καταναλωτών John Brayault, αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής National Consumers League, είπε ότι ήταν απογοητευμένος αλλά όχι έκπληκτος από τη μήνυση. Το όφελος του κανόνα για τους ταξιδιώτες, είπε, είναι ότι διευκολύνει τους ταξιδιώτες να κάνουν «συγκρίσεις μήλων με μήλα» του κόστους των πτήσεων.

«Τώρα πρέπει να σας πουν την πραγματική τιμή εκ των προτέρων», είπε.

Όταν αυτό δηλώθηκε Ο κανόνας, είπε η κυβέρνηση Μπάιντεν, θα τερματίσει το «εκπτωτικό δόλωμα και αλλαγή τακτικής» που ξεγελούν τους καταναλωτές ώστε να πιστεύουν ότι λαμβάνουν μια καλύτερη συμφωνία από την τελική τιμή μετά τα τέλη. Οι αεροπορικές εταιρείες προς την Αμερική ανέφεραν ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στους ιστότοπους και τις εφαρμογές τους για να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση εισιτηρίων προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες τους — με τους ναύλους να δημοσιεύονται πριν από την αγορά.

«Οι αεροπορικές εταιρείες καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για να εκπαιδεύσουν τους πελάτες τους σχετικά με αυτές τις χρεώσεις», ανέφερε η έκθεσή της. “Εκτός από τις γνωστοποιήσεις που απαιτούνται από τους υφιστάμενους κανονισμούς DOT, οι αεροπορικές εταιρείες συμμετέχουν σε ανταγωνιστική διαφήμιση και δίνουν έμφαση στις εκπτώσεις και τα προνόμια των βοηθητικών ναύλων κατά την προώθηση των προγραμμάτων επιβράβευσης”.

READ  Το Iowa vs. South Carolina είναι ένα κλασικό Final Four με αμέτρητα πλεονεκτήματα στο παιχνίδι

Σε απόψεις Σε μια υποβολή ως μέρος της νέας διαδικασίας θέσπισης κανόνων, η Airlines for America υποστήριξε ότι οι αερομεταφορείς παρακινούνται να παρέχουν καλές υπηρεσίες από τη δική τους επιτυχία και όχι από τις κυβερνητικές εντολές. Ο κανόνας, είπε, “θα επιβάλλει ακαταστασία και σύγχυση πρωτόκολλων αναζήτησης που οδηγούν σε καθυστερημένα και διφορούμενα αποτελέσματα αναζήτησης, τα οποία δεν θέλουν ή δεν χρειάζονται οι καταναλωτές”.

Η εκστρατεία της κυβέρνησης Μπάιντεν κατά των «άχρηστων τελών» εκτείνεται πέρα ​​από τις αεροπορικές εταιρείες στα τέλη καθυστέρησης πιστωτικών καρτών, τα τέλη θερέτρου, τα τέλη εταιρείας καλωδιακής τηλεόρασης και τα τέλη ευκολίας για εισιτήρια για ζωντανές εκδηλώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *