Οι ασιατικές αγορές ήταν μικτές καθώς η Κίνα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού. Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ

πριν από 24 λεπτά

Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας μειώθηκαν κατά 16,1% σε ετήσια βάση την περίοδο 1-20 Μαΐου

Οι εξαγωγές από τη Νότια Κορέα μειώθηκαν κατά 16,1% τις πρώτες 20 ημέρες του Μαΐου, ανακοίνωσε η τελωνειακή της υπηρεσία.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης κατά 15,3% σε ετήσια βάση την ίδια περίοδο.

Οι εξαγωγές αποτιμήθηκαν σε 32,4 δισεκατομμύρια δολάρια και οι εισαγωγές σε 36,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τις πρώτες 20 ημέρες, με αποτέλεσμα έλλειμμα 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περίοδο 1-20 Μαΐου.

Τα στοιχεία της Refinitiv έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας μειώθηκαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας πτώση 14,3% από έτος σε έτος τον Απρίλιο.

– Λιμ Χούι Τζι

Πριν από μία ώρα

Οι μεγάλες παραγγελίες μηχανημάτων της Ιαπωνίας μειώθηκαν τον Μάρτιο

Οι μεγάλες παραγγελίες μηχανημάτων της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 3,9% τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μια πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η τιμή θα αυξηθεί κατά 0,7% σε μηνιαία βάση.

Οι παραγγελίες μηχανών μειώθηκαν επίσης κατά 3,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι των προσδοκιών ότι η εκτύπωση θα αυξηθεί κατά 1,4%.

Οι παραγγελίες μηχανημάτων της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 9,8% από έτος σε έτος τον Φεβρουάριο.

– Τζιχιέ Λι

Πριν από μία ώρα

CNBC Pro: Tesla Vs. BYD: Να γιατί ένας διαχειριστής κεφαλαίων αγαπά την αυτοκινητοβιομηχανία που υποστηρίζεται από τον Μπάφετ

Σε μια εποχή που καθορίζεται από την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) θεωρούνται όλο και πιο σημαντικό μέρος της λύσης.

READ  Ο φόνος του Αντνάν Σιέντ που κατηγορείται για «σειριακή» υπόθεση που αποκαταστάθηκε από το δικαστήριο, διατάσσει νέα δίκη

Για τον Philip Ribman, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στο StoreBrand Asset Management, μια παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία EV ξεχωρίζει: η BYD της Κίνας — όχι η Tesla του Elon Musk.

Ως επενδυτής, η απήχηση της BYD υπερβαίνει την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είπε ο Ribman.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν γιατί ο διαχειριστής κεφαλαίων είναι κατάλληλος για την BYD εδώ.

– Γκανές Ράο

Πριν από μία ώρα

CNBC Pro: Αυτές οι 4 μετοχές βρίσκονται στη λίστα «Conviction Buy» της Goldman — Και αξίζει 115% ανοδική πορεία

3 ώρες πριν

Οι συζητήσεις για τη ρύθμιση του χρέους θα επαναληφθούν τη Δευτέρα

Οι ομοσπονδιακοί ηγέτες αναμένεται να συνεχίσουν τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ τη Δευτέρα, καθώς η χώρα πλησιάζει σε πιθανή χρεοκοπία.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Βουλής Κέβιν ΜακΚάρθι, από την Καλιφόρνια, έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν αυτοπροσώπως στον Λευκό Οίκο.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Κυριακή ότι θα πρέπει να γίνουν «δύσκολες επιλογές» για το ποιοι λογαριασμοί θα μείνουν απλήρωτοι εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους και επανέλαβε την προειδοποίησή της ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος τους πριν από την 1η Ιουνίου.

– Jesse Pound, Ashley Cabot

Παρ. 19 Μαΐου 2023 11:46 π.μ. EDT

Ο Πάουελ λέει ότι τα επιτόκια δεν χρειάζεται να αυξηθούν όσο αναμενόταν

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα επιτόκια μπορεί να μην χρειαστεί να αυξηθούν τόσο πολύ όσο πιστεύαμε προηγουμένως λόγω των πιέσεων στον τραπεζικό τομέα.

“Τα μέσα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας βοήθησαν να ηρεμήσουν οι συνθήκες στον τραπεζικό τομέα. Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις εκεί συμβάλλουν σε στενούς πιστωτικούς όρους και μπορεί να επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη, τις προσλήψεις και τον πληθωρισμό”, είπε ως μέρος πάνελ. Νομισματική πολιτική.

READ  Οι ασιατικές αγορές ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες καθώς το νομοσχέδιο ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ πέρασε από τη Βουλή

«Ως αποτέλεσμα, τα επιτόκια πολιτικής μας δεν θα χρειαστεί να αυξηθούν για να επιτύχουμε τους στόχους μας», πρόσθεσε. «Φυσικά, η έκταση αυτού είναι πολύ αβέβαιη».

– Τζεφ Κοξ

Παρ. 19 Μαΐου 2023 8:55 π.μ. EDT

Ο Williams της κεντρικής τράπεζας είπε ότι τα επιτόκια παρέμειναν σε «πολύ χαμηλά επίπεδα»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, δήλωσε ότι η μακροπρόθεσμη τάση των επιτοκίων μπορεί να είναι χαμηλότερη, παρά τις πρόσφατες αυξήσεις στις προσπάθειες καταπολέμησης του πληθωρισμού.

Σε μια μεγάλη ακαδημαϊκή συζήτηση κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ στην Ουάσιγκτον, D.C., ο Williams υποστήριξε ότι το «φυσικό» επιτόκιο είναι αρνητικό επειδή οι ευκαιρίες για οικονομική απόδοση είναι μειωμένες. Αυτό συμβαίνει παρά την έκρηξη του πληθωρισμού στην εποχή της πανδημίας και την αύξηση των επιτοκίων για την καταπολέμηση των υψηλών τιμών.

«Είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η εποχή των εξαιρετικά χαμηλών φυσικών επιτοκίων έχει τελειώσει», είπε ο Williams.

– Τζεφ Κοξ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *