Οι εισαγγελείς ενδέχεται να υποβάλουν ποινικές διώξεις εναντίον του Τραμπ

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το δεύτερο αδίκημα μπορεί να είναι παραβίαση του εκλογικού νόμου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Παρόλο που το σιωπηλό χρήμα δεν είναι εγγενώς παράνομο, τα χρήματα των 130.000 δολαρίων Mr. Οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι τα χρήματα έγιναν ακατάλληλη δωρεά στην εκστρατεία του Τραμπ επειδή τα χρήματα φίμωσαν την κυρία Ντάνιελς και ωφέλησαν την υποψηφιότητά της.

Η σύνδεση μιας ποινικής κατηγορίας με μια παραβίαση του πολιτειακού εκλογικού νόμου θα ήταν μια νέα νομική αρχή για οποιαδήποτε ποινική υπόθεση, πόσο μάλλον μια υπόθεση εναντίον πρώην προέδρου, και ένας δικαστής ή εφετείο θα μπορούσε να απορρίψει ή να μειώσει την ποινική κατηγορία. Κακή διαγωγή.

Κύριος. Αυτή δεν είναι η πρώτη μεγάλη κριτική επιτροπή του Μανχάταν που ακούει στοιχεία για τον Τραμπ. Πριν αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στα τέλη του 2021, ο κ. Ο προκάτοχος της Πράγας, Cyrus R. Ο Βανς Τζούνιορ έδωσε εντολή στους εισαγγελείς να αρχίσουν να παρουσιάζουν αποδεικτικά στοιχεία σε προηγούμενο μεγάλο ένορκο. Αυτή η πιθανή μήνυση επικεντρώθηκε στις επιχειρηματικές πρακτικές του πρώην προέδρου, ιδίως στον τρόπο με τον οποίο διόγκωσε με δόλο την καθαρή του περιουσία κατά δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να επιτύχει ευνοϊκούς όρους για δάνεια και άλλα οφέλη.

Αλλά ο κ. Ο Μπραγκ, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του πέρυσι, ανησύχησε για την ισχύ της υπόθεσης και διέκοψε την παρουσίαση, προκαλώντας την παραίτηση δύο ανώτερων εισαγγελέων που ηγήθηκαν της έρευνας.

Ωστόσο, ο κ. Μέρος της έρευνας για την καθαρή περιουσία του Τραμπ βρίσκεται σε εξέλιξη, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

READ  Ο Dow Jones πέφτει μπροστά από τα λεπτά της Fed. Meta σχέδιο για την κυκλοφορία του «Twitter Killer» | Investor Business Daily

Οι κατηγορούμενοι σπάνια επιλέγουν να καταθέσουν ενώπιον ενός μεγάλου ενόρκου, και ο κ. Τραμπ είναι απίθανο να το κάνει. Ως δυνητικός κατηγορούμενος, πρέπει να άρει την ασυλία, που σημαίνει ότι η κατάθεσή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του εάν κατηγορηθεί. Αν και θα μπορούσε να έχει έναν δικηγόρο για να τον συμβουλεύει, ο δικηγόρος θα απαγορευόταν να μιλήσει στους ενόρκους και θα υπήρχαν κάποια όρια στις ερωτήσεις που θα μπορούσαν να κάνουν οι δικηγόροι στον πρώην πρόεδρο.

Τα τελευταία χρόνια, ο κ. Ο Τραμπ ήταν επιφυλακτικός να απαντήσει ενόρκως σε ερωτήσεις, δεδομένης της νομικής ίντριγκας που στροβιλίζεται γύρω του. Όταν ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης τον απέλυσε με πολιτική αγωγή πέρυσι, ο κ. Ο Τραμπ αρνήθηκε να παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία, ασκώντας το δικαίωμα της πέμπτης τροπολογίας να αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις 400 φορές σε τέσσερις ώρες. Αν καταθέσει σε αυτό το μεγάλο δικαστήριο για τα σιωπά χρήματα, δεν θα έχει αυτή την επιλογή.

Μάγκι Χάμπερμαν Και Sean Piccoli Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *