Οι Μάβερικς σχεδιάζουν να αμφισβητήσουν την ήττα των Γουόριορς διεκδικώντας ένα σφάλμα διαιτητή στο τρίτο δεκάλεπτο

Οι Ντάλας Μάβερικς δεν ήταν ευχαριστημένοι με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι στην ήττα της Τετάρτης το βράδυ με 127-125 από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και Σχέδιο για επίσημη διαμαρτυρία Με το ΝΒΑ.

Το παιχνίδι έγινε μετά από ένα τάιμ άουτ που λήφθηκε αργά στο τρίτο τέταρτο του διαγωνισμού. Μετά την ανάπαυλα, οι Μάβερικς παρατάχθηκαν στο τέρμα του παρκέ σαν να είχαν την κατοχή τους, ενώ οι Γουόριορς έλαβαν την είσοδο της μπάλας στο άλλο άκρο. Οι Mavs ήταν εμφανώς μπερδεμένοι καθώς το παιχνίδι είχε ως αποτέλεσμα ένα ορθάνοιχτο καλάθι για τον Kevon Looney.

Σε εκείνο το σημείο οι Ιππότες αναστατώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε. Στο τέλος, οι Warriors κέρδισαν το παιχνίδι με δύο διαφορά, οπότε τους δόθηκε ένα ελεύθερο καλάθι — ακόμη και με 14 λεπτά να απομένουν για τον κανονισμό. Μετά το παιχνίδι, ο ιδιοκτήτης των Mavs, Mark Cuban, δημοσίευσε στο Twitter αυτό που κατάλαβε ότι ήταν μια εξήγηση για αυτό που έπεσε. Να τι είχε να πει:

Για όσους πιστεύουν ότι το παιχνίδι πρέπει να πάει στην 3η με 1:54, επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι έγινε. Ο διαιτητής κάλεσε τους Mavs την μπάλα. ανακοίνωσε ο εκφωνητής. Μετά υπήρχε προθεσμία. Κατά τη διάρκεια του χρόνου ο αξιωματικός άλλαξε την κλήση και δεν μας είπε ποτέ. Μετά όταν είδε την μπάλα παραταγμένη σαν τη δική μας, έδωσε την μπάλα μόνο στους παίκτες. Δεν είπαμε λέξη και πήραν εύκολο μπάσκετ. Τρελό πόσο σημαντικό θα ήταν αυτό σε ένα παιχνίδι 2 πόντων. Το χειρότερο non-call φάουλ στην ιστορία του ΝΒΑ. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μας το πουν, και δεν το κάνουν.

Ακολουθεί η εξήγηση του Crew Chief Sean Wright μετά τον αγώνα: “Το αρχικό σήμα στην αρχή ήταν μια μπάλα του Golden State, η οποία φαίνεται στο βίντεο. Υπάρχει ένα δεύτερο σήμα, αλλά αυτό το σήμα προκάλεσε αναγκαστικό τάιμ άουτ. Mavs.”

READ  Σημείωμα NFL - Ο μη εκπρόσωπος μπορεί να επικοινωνήσει με τις ομάδες για τον Lamar Jackson

Έτσι, λέει ο Ράιτ, ο διαιτητής στο παιχνίδι έδειξε πρώτα ότι η μπάλα ανήκει στο Γκόλντεν Στέιτ και στη συνέχεια ζήτησε τάιμ άουτ των Μάβερικς.

Με βάση αυτή την απάντηση από τον Ράιτ, φαίνεται ότι η θέση του διαιτητή ήταν ότι έφταιγε ο Ντάλας, όχι αυτοί, αν και ο Cuban διαφώνησε σαφώς. Οι Knights έχουν πλέον 48 ώρες για να υποβάλουν επίσημα ένσταση στο γραφείο της λίγκας. Πρέπει να προστεθεί τέλος διαμαρτυρίας 10.000 $. Το τέλος θα επιστραφεί μόνο εάν η διαμαρτυρία είναι επιτυχής. Μόλις ο επίτροπος Άνταμ Σίλβερ αναγνωρίσει ότι έλαβε τη διαμαρτυρία, τόσο οι Γκρίζλις όσο και οι Γουόριορς θα έχουν πέντε ημέρες για να παράσχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Ο Σίλβερ θα πάρει τότε την τελική απόφαση.

Η ήττα από το Γκόλντεν Στέιτ έριξε το Ντάλας κάτω από 0,500 (36-37) τη σεζόν. Τώρα βρίσκονται στην ένατη θέση της Δυτικής Περιφέρειας — δύο παιχνίδια πίσω από τους Warriors που βρίσκονται στην έκτη θέση και έχουν χάσει εντελώς το τουρνουά play-in για ένα μισό παιχνίδι — με λίγες μόνο εβδομάδες να απομένουν για την κανονική περίοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *