Οι μετοχές αυξάνονται μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας Φεβρουαρίου

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, αφού η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου έδειξε αύξηση του ποσοστού ανεργίας, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια μετά τη συνεδρίασή της τον Ιούνιο.

Ο S&P 500 (^GSPC) σημείωσε άνοδο 0,2% μετά από ένα άλλο κλείσιμο ρεκόρ την Πέμπτη, ενώ ο Dow Jones Industrial Average (^DJI) παρέμεινε σταθερός. Ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq Composite ( ^IXIC ) σημείωσε άνοδο 0,3% μετά τα απότομα κέρδη νωρίτερα την ημέρα.

Η έκθεση της Παρασκευής για τη μισθοδοσία των μη γεωργικών προϊόντων έδειξε ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 275.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας και πάλι τις προσδοκίες της Wall Street. Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 3,9%, η πρώτη άνοδος σε τέσσερις μήνες. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τους τρεις κύριους μέσους όρους διαπραγματεύονται με το κόκκινο πριν από τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας.

Η αγορά πήρε ώθηση αυτή την εβδομάδα αφού ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ είπε στους νομοθέτες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα «δεν απέχει πολύ» από το να πιστέψει ότι ο πληθωρισμός είναι στο σωστό μέρος για να αρχίσει η κεντρική τράπεζα να μειώνει το κόστος δανεισμού.

Σε ένδειξη του πώς φυσάει ο άνεμος αλλού, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παρατάσσονται για να υποστηρίξουν μια μείωση επιτοκίων ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών, καθώς ο πληθωρισμός πέφτει ταχύτερα από το αναμενόμενο. Εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Ιαπωνίας λέγεται ότι ενστερνίζονται την ιδέα της τελικής αύξησης των επιτοκίων από αρνητικό έδαφος.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι μετοχές της Costco (COST) σημείωσαν πτώση 5% καθώς τα κέρδη χτύπησαν μετά την τριμηνιαία απώλεια πωλήσεων. Τα έσοδα της Broadcom (AVGO) από πωλήσεις τσιπ με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων απέτυχαν να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές, με αποτέλεσμα οι μετοχές να πέφτουν περισσότερο από 2%.

READ  Η πτώση των τιμών προκαλεί πτώση της αξίας των εξαγωγών της Κίνας

Μεταξύ των εμπορευμάτων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού (GC=F) συνέχισαν να αυξάνονται καθώς ο χρυσός spot σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του σε πέντε μήνες.

ζω2 ενημερώσεις

 • Οι μετοχές οδηγούν σε μια κερδοφόρα εβδομάδα μετά την αναφορά θέσεων εργασίας

  Η Wall Street εμφανίστηκε θετικά την ημέρα των συναλλαγών, καθώς οι μετοχές ανέβηκαν μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο που έδειξε αύξηση του ποσοστού ανεργίας. Μια ελαφρώς ασθενέστερη αγορά εργασίας ενισχύει την υπόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια αυτό το καλοκαίρι, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

  Ο S&P 500 (^GSPC) ενισχύθηκε 0,2%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average (^DJI) παρέμεινε σταθερός. Ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq Composite ( ^IXIC ) κέρδισε 0,3%.

 • Η Costco είναι η Costco

  Costco (COST) Η Costco έχει ιστορικά λειτουργήσει καλά για τους επενδυτές.

  Η εταιρεία πουλάει γιγάντια χοτ ντογκ 1,50 $ στο food court της (και είναι αρκετά νόστιμα, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία μου του 2022 παρακάτω με τον συνταξιούχο διευθύνοντα σύμβουλο Craig Jelinek). Το τελευταίο τρίμηνο, μια αύξηση 18% στις διαδικτυακές πωλήσεις τροφοδοτήθηκε από τη ζήτηση για ράβδους χρυσού. Πριν από λίγες εβδομάδες βρήκα εκπληκτικά (και αγόρασα) δύο μπριζόλες tomahawk από την τοπική Costco για $40 (περίπου πέντε λίβρες κρέας).

  Η Costco κάνει τα πράγματα διαφορετικά, είναι ενσωματωμένο στο DNA τους. Οι μετοχές έχουν ανέβει τα τελευταία πέντε χρόνια καθώς τα μέλη ψωνίζουν ευχάριστα: +245%.

  Έτσι, δεν εξεπλάγην όταν άκουσα τον μακροχρόνιο οικονομικό διευθυντή της Costco, Richard Kelanti (σύντομα να συνταξιοδοτηθεί) να αποκαλύπτει την είσοδό του στην επιχείρηση σούσι σε μια κλήση κερδών χθες το βράδυ:

  “Πρόσφατα ανοίξαμε την πρώτη μας πλήρως λειτουργική προσφορά σούσι στο Issaquah της Ουάσιγκτον, απέναντι από τα κεντρικά μας γραφεία και έχουμε προγραμματίσει να ανοίξουμε άλλες δύο στο εγγύς μέλλον. Το κάνουμε με επιτυχία εδώ και χρόνια – χρόνια, και το σούσι μας Το πρόγραμμα στην Ασία της Costco και σε πολλές άλλες χώρες έχει ποιότητα και τιμή. Έχει αποδειχθεί ότι είναι μια κατηγορία που μπορεί να πετύχει και στα δύο, και ανυπομονούμε να το δούμε στο μέλλον.”

  Εγγράψτε με για το ρολό της Καλιφόρνια, πλούσιος.

  Τα χοτ ντογκ Costco είναι στο σημείο. Δεξιά, ο συνταξιούχος πλέον διευθύνων σύμβουλος της Costco Craig Jelinek.Τα χοτ ντογκ Costco είναι στο σημείο. Δεξιά, ο συνταξιούχος πλέον διευθύνων σύμβουλος της Costco Craig Jelinek.

  Τα χοτ ντογκ Costco είναι στο σημείο. Δεξιά, ο συνταξιούχος πλέον διευθύνων σύμβουλος της Costco Craig Jelinek. (Yahoo Fund)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *