Οι μετοχές πέφτουν στα κέρδη της Nvidia μετά από λεπτά της Fed

Οι μετοχές της BuzzFeed (BZFD) σημείωσαν άνοδο έως και 83% στις αρχές της Τετάρτης μετά την ανακοίνωση του πρώην υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Vivek Ramasamy. 7,7% μερίδιο Σημείωσε ότι πιέζει για αλλαγές στην ταραγμένη εταιρεία και οργανισμό μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με μια κατάθεση της SEC, ο Ramasamy πιστεύει ότι η μετοχή του BuzzFeed είναι «υποτιμημένη και αντιπροσωπεύει μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία». Θέλει να εμπλέξει το διοικητικό συμβούλιο σε μια συζήτηση για «πολλαπλές επιχειρησιακές και στρατηγικές ευκαιρίες για την αύξηση της αξίας των μετόχων, συμπεριλαμβανομένης μιας αλλαγής στη στρατηγική της εταιρείας».

Το 2021, το BuzzFeed, το οποίο θεωρείται ως κορωνίδα στον χώρο των ψηφιακών μέσων, δυσκολεύτηκε αφού εισήλθε στο χρηματιστήριο το 2021 μέσω μιας εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού ή της SPAC.

ΑΡΧΕΙΟ - Ο Vivek Ramasamy μιλά κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης Conservative Political Action, CPAC 2024, στο National Harbor, Oxon Hill, Md., Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024. Ο Ramasamy αγόρασε μερίδιο 7,7% στην Buzzfeed, μια βραβευμένη με Πούλιτζερ εταιρεία ψηφιακών μέσων .  Το κατάστημα ανακαινίστηκε πέρυσι.  Οι μετοχές αυξήθηκαν περισσότερο από 50% πριν ανοίξει η αγορά την Τετάρτη 22 Μαΐου.  (AP Photo/Alex Brandon, Αρχείο)

Ο Vivek Ramasamy μιλάει κατά τη διάρκεια του CPAC 2024 στο Oxon Hill στις 24 Φεβρουαρίου 2024. (AP Photo/Alex Brandon, Αρχείο) (Associated Press)

Η αποκάλυψη του στοιχήματος εγείρει περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τη στρατηγική κατεύθυνση του BuzzFeed. Ο Ramasamy, ένας 38χρονος επιχειρηματίας βιοτεχνολογίας, υποστήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ. Εγκατάλειψη Στις προεδρικές εκλογές τον Ιανουάριο μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Αϊόβα. Έχτισε τη φήμη του Ακτιβιστής της «Αντίστασης». Αντιτίθεται στην εταιρική συμμετοχή σε κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το BuzzFeed έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές στην προσπάθειά του να γίνει κερδοφόρο.

Το BuzzFeed ανακοίνωσε σχέδια να παγώσει το τμήμα ειδήσεων και να περικόψει το 15% του εργατικού δυναμικού του, ή περίπου 180 υπαλλήλους, έως τον Απρίλιο του 2023. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία είπε ότι θα γίνουν πρόσθετες περικοπές. 16% του εργατικού δυναμικού της «Να μειωθεί το κεντρικό κόστος και να επιτραπεί στην εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη, βιώσιμη και κερδοφόρα».

READ  Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν ενόψει της απόφασης πολιτικής της Fed, παρακολουθώντας τις απώλειες στη Wall Street

Μαζί με τις απολύσεις, το BuzzFeed πούλησε επίσης την εταιρεία ψηφιακών μέσων Complex Networks, Το αγόρασε το 2021 για περίπου 300 εκατομμύρια δολάριαΖωντανή τοποθεσία αγορών βίντεο NTWRK 108,6 εκατομμύρια δολάρια σε συμφωνία με μετρητά. Το BuzzFeed έλαβε περίπου 5,7 εκατομμύρια δολάρια σε χρεώσεις απόλυσης και γραφείου πάνω από την τιμή αγοράς.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία έχουν αναφερθεί Η προσαρμοσμένη ζημιά EBITDA ήταν 11,3 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, αλλά αναμένει ότι το προσαρμοσμένο EBITDA θα φτάσει από ζημίες 4 εκατομμυρίων δολαρίων σε κέρδος 1 εκατομμυρίου δολαρίων το τρέχον τρίμηνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *